Reklama

Reklama

Žiť po svojom

  • Slovensko Ticho po smrti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennifer Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž, a rovnako ako ani dievčatko, ani poňatia. Jean pred rokmi zavinila autonehodu, pri ktorej zomrel Einarov milovaný syn. A muž sa s tragédiou nedokázal dodnes vyrovnať. Jean hľadá u svokra azyl pred svojím surovým druhom Garym (Damian Lewis), ale cíti že nie je vítaným hosťom. Einar sa postupne však s dievčatkom zbližuje a pod jemným tlakom múdreho Mitcha znova získa chuť do života. Situácia sa skomplikuje, keď sa v blízkom mestečku objaví neodbytný Gary... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (325)

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý. Linie s medvědem je ovšem vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu. 3 a 1/2*... ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pripravil jsem se na totalni nudu, ale nastesti to tak hrozny nebylo. Precejen reziser, co natocil skvely Pravidla Mostarny, nemuze uplne zklamat. Hlavni problem filmu je to, ze neprinasi vubec nic novyho. Film je dost neoriginalni a strasne predvidatelnej, ke konci uz zbytecne protahovanej. Ale jinak je vse ostatni velmi slusny. Nejvic se mi libila kamera, hudba byla taky solidni. Redford tady byl fakt slusnej, Freeman se taky snazil, ale mel malo prostoru a i kdyz bylo obsazeni Lopez docela riskantni, tak tentokrat byla snesitelna. Ale i presto, ze je film fakt dobre natocenej, to na vic jak 3* neni. ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

Lasse Hallstrom tahle pozvolna plynoucí dramata prostě umí skvěle. Chtěl bych žít ve Wyomingu, chtěl bych být v 70-ti letech stejnej frajer jako Robert Redford, jen toho zuřivého grizzlyho bych si ve své blízkosti klidně odpustil :o) Jennifer Lopez má možná větší ego než svůj zadek, ale tady opět dokazuje, že když se vloží do rukou schopného režiséra, umí dobře zahrát a po boku dvou hereckých legend se neztratí. Ty dva - Freemana a Redforda - bylo požitek sledovat. Pro zajímavost - v podstatné roli medvěda je syn asi neproslulejšího zvířecího "herce" jménem Bart the Bear (kodiak v Annaudových ´Medvědech´, v ´Legendě o vášni´ atd.). Nutno říct, že tatínkovi hereckou ostudu nedělá :o) ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne pokľudný, chvíľami až nevzrušivý príbeh, ktorý je predvídateľný asi tak ako fakt, že na Vianoce určite dostanem nejakú filmovú knihu, ktorú už mám (každé Vianoce). Príbeh stojí a padá na tlmenom hereckom prejave ústrednej dvojice, RR a MF, Je Lo je pre mňa opakovane do počtu, muži v jej živote majú charizma akurát z iných svojich fimov, tu sú nepodstatní, Damien Lewis až iritujúco nevyužitý a herecky zanedbaný ( resp. zanedbávaný ). Hallström má na viac ako točiť podobne zívajúce kúsky. Hodnotenie so zatvorenými očami (mojimi i mojich 3rybičiek) * * * ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Příjemné rodinné drama - ničím sice nepřekvapilo, průběh byl po všech stránkách dokonale předvídatelný (akorát jsem se spletla v odhadu, že Damiana Lewise roztrhá medvěd:-)), ale trefilo se do nálady a potěšilo. Robert Redford i Morgan Freeman měli role na tělo, Jennifer Lopez nedostala mnoho prostoru, což mi v nejmenším nevadí, a mladičká Becca Gardner si po boku hvězd ostudu neuřízla. Hezké exteriéry lesů a hor, nevtíravá hudba, něco smutku, něco smíchu, malinko napětí... a názorná ukázka, jak zacházet s opilci a násilníky:-). 75% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • I když se Žít po svém odehrává na rančích ve Wyomingu v USA, natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie. (imro)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)

Reklama

Reklama