Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (395)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nie som náročný divák a užíval som si to. Inšpirácia Halloweenom je až príliš očividná. Ignorovanie predchádzajúcich filmov s výnimkou originálu z roku 1974, surové, brutálne a explicitné spracovanie, návrat známej postavy. To všetko zapracované medzi partiu mladých ľudí, u ktorých od prvých niekoľkých scén divák tuší, kto skončí v potoku krvi. Či chceme alebo nie, nemožno novému prírastku do série uprieť pozitíva - prevažne jeho zábavnosť. Medzery v príbehu zapĺňa rýchly dej, ktorý navyše v príjemne krátkej stopáži uplynie bez väčších zádrhelov. Samotný Leatherface už vekovo presahuje minimálne šesťdesiatku, s ústredným nástrojom sa oháňa stále ako zamlada a dokonca nám ako prvý v sérii poskytne skutočný hromadný masaker motorovou pílou. Vraždy idú síce spracovaním proti duchu originálu, gore efekty mu ale idú v ústrety - všetky sú fyzicky spracované, bez digitálnych úprav. (2.3.2022) ()

Big_Boss 

všetky recenzie používateľa

Rovnou řeknu, že ze všech slasherů mám nejmíň nakoukanou zrovna sérii Texaskýho masakrku, kdy kromě artovýho originálu ze 70. let mám skouknutej jenom remake z roku 2003 a jeho pokračování s Alexandrou Dadario, který bylo takový meh. Když se oznámilo, že pokračování, který má navazovat rovnou na první film z roku 1974 zamíří rovnou na NETFLIX, tak jsem věděl, že to bude průser. Film teda sleduje skupinu namyšlenejch influencerů, který jedou do Texasu s úmyslem vdechnout polomrtvýmu městu nějakej život a samozřejmě se tim zviditelnit na sociálních sítích. Do toho se připlete i známej Leatherface, kterýmu se nový návštěvníci města vůbec nelíbí. Film se tu trochu snaží polidštit nebo se aspoň pokusit sympatizovat se známym kožoksichtem, což mu podle mě jde… ale jen kvůli tomu, že parta teenagerů jsou takový vymrdaný zkurvený čůráci, že si pro ně přejete pomalou a bolestivou smrt. Samozřejmě největší osina v zadnu byla ta zasraná namyšlená kráva s kudrnatejma vlasama u který jsem si nepřál nic jinýho než aby jí Leatherface uříznul tu její podělanou hlavu! No a to mě poser na mý holý záda. On to nakonec fakt udělal a díky tomu si ten film ude mě zasloužil jeden bod k dobru. Jinak jediná dobrá scéna, která stojí za zmíňku je masakr v autobuse, ale to si určitě najdete i na Youtube a nemusíte si zbytečně ubližovat sledováním tohohle braku. 2,5/10. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Asi pôjdem proti prúdu mnohých mojich obľúbených komentátorov (recenzentov) na CSFD, ale musím byť úprimný. Mne "Texas Chainsaw Massacre" dokopy len neskutočne liezlo na nervy svojou neschopnosťou priniesť niečo, čo by bolo zaujímavé. Až na pár výnimiek, ktoré si tu spomenieme. Myslím si, že scénka v autobuse vie byť poriadny masaker a niektoré scénky skutočne vyzerajú poriadne graficky. Takže ak už nič iné, tak sa aspoň reálne dočkáme aj skutočného masakru. Istým spôsobom sa dá povedať, že som celkom bol okey s našimi dvomi sestrami (hoci nebudeme si to zastierať, je nám úplne jasné, že to budú posledné dve preživšie úplne od začiatku... ak ste o tomto pochybovali, tak fakt neviem čo povedať)... to puto celkom fungovalo a veril som im to. Dokonca si myslím, že miestami bola Melody aj celkom chytrá. Ale to neznamená, že by neurobila tiež niekoľko sprostých rozhodnutí. No potom sú tu tie veci, ktoré mi liezli fakt na nervy. V prvom rade, sú tu minimálne 3 postavy, ktoré z nejakého dôvodu po smrteľných zraneniach na chvíľu vstanú z mŕtvych, aby mohli ešte nejakým spôsobom sa vrátiť do deja. A absolútne to nefunguje. Príbeh je predvídateľný od A do Zet. Viete presne čo sa stane, viete kto umrie... dokonca viete aj odhadnúť kedy postavy začnú umierať a podobne. Nechápem aj logiku niektorých postáv. Vysvetlí mi napríklad niekto prečo Catherine, keď sa jej podarilo dostať od Leatherface-a preč a mala možnosť použiť dvere, tak ide riešiť otváranie okna? Prečo? A rovnako ma aj štve, že rovnako ako v "Halloween Killsje aj Leatherface v tomto filme zase zloduchom, ktorého tvorcovia očividne chceli mať nesmrteľného. Štve ma to. Úprimne ma to štve. Film mohol skončiť o 30 sekúnd skôr, a nebol by som z neho tak frustrovaný ako som na konci bol. Lebo minimálne by to konečne prinieslo niečo zaujímavé a neočakávané. Takto... je to proste staré. Neviem čo už povedať, tento film je proste mizerný. Nebavilo ma to sledovať, tie klišé ma neskutočne vytáčali a hoci po grafickej stránke vie film ukázať slušnú dávku násilia a silné vraždy, nezakryje to všetky tie negatíva okolo. Proste... nie. Hodnotenie: D ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Sériu texaský masaker fakt môžem a okrem amatérskej hviezdne obsadenej časti z 1994 pod 3* nejdem. Takže nový masaker poteší hlavne nekompromisným Leatherfaceom ktorý sa tu s tým naozaj nesere a likviduje obete s fatalitkami ktoré stoja za to a nedal mi nespomenúť na časy keď som ako teenager potajomky na satelite v noci sledoval časti piatka 13teho a tešil sa na trikovú vynaliezavosť úmrtí. Takže v rámci série sme sa dostali k poriadnemu bodycountu a nápaditej likvidácii. Okrem toho dej nie je nič moc a veľmi to tu nemá kto ťahať, no z letargie celkom výrazne vytrhávali prekvapivé konania postáv od ktorých sa v rámci série očakávalo niečo iné, takže aj toto snaženie sa vybehnúť zo zebehnutých koľají tu fungovalo. ()

Kordus 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film me bolel asi vic, nez tu pipku z autobusu rozriznuti vejpul. Jako, gore bylo realisticke a ty dve hlavni herecky celkem sympatacky, ale bohuzel scenar daval dohromady nekdo, kdo si jeste pred psanim potykal s Leatherfacovym kladivem. Jako divak jsem celkem jednodussi a neni tezke mne potesit, o cem obcas ma vysoka hodnoceni vypovidaji, ale az tak jednoduchej nejsem… ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (8)

  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (viac)

Reklama

Reklama