Reklama

Reklama

Krutosť a láska

  • Česko Maso a krev (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na začátku šestnáctého století zuří kdesi v západní Evropě jedna z mnoha šarvátek podporovaných dosud ještě stále netuchající morovou nákazou. Italský šlechtic Arnolfini (Fernando Hilbeck) se snaží za každou cenu dostat zpátky svůj hrad a slíbí bandě žoldáků několik hodin plenění, pokud se jim podaří ho dobýt. Jenže žoldnéři jsou horší jak smečka vlků a tak se rozhodne svůj slib změnit. Odebere jim zbraně i kořist a pár jich pro výstrahu nechá pověsit. Malá skupina z nich vedená Martinem (Rutger Hauer) se ale rozhodne svou křivdu napravit loupením. A jaké je jejich překvapení, když se jim do kořisti připlete i sličná nastávající choť Arnolfiniho syna Stevena (Tom Burlinson) Agnes (Jennifer Jason Leigh). A netrvá dlouho a Martin se zamiluje... (monolog)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (205)

movie 

všetky recenzie používateľa

V případě FLESH+BLOOD ani nevím kde začít, tak to vezmu zkrátka. Bohovsky natočená středověká antihrdinská antiromance, která mě nenudila ani na minutu. Podvratný Verhoevenův scénář, který si rozhodně nebere servítky, výborná a velmi nápaditá režie, famózní Rutger Hauer, který nemá problém se ve svoji roli pořádně vymáchat. Klobou dolů před Verhoevenem, takhle má vypadat vstupenka do Hollywoodu. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,...TEN, KTO NIE JE S NAMI JE PROTI NÁM." __ Ak sa pod réžiu historického filmu podpíše Paul Verhoeven, v hlavnej úlohe je Rutger Hauer a Jennifer Jason Leigh je viac v Evynom rúchu ako oblečená, je zrejmé, že o žiadnu klasiku žánru sa jednať nebude. Áno, násilie, špina, krv, mor, sex a znásilňovanie by boli výbornými atribútmi filmu zasadeného do začiatku 16. storočia, predsa len ako tu už odznelo, Krutosť a láska je nakrútené nanajvýš svojsky. Táto skutočnosť ma na začiatku mierne odrádzala a ak by som mal hodnotiť prvých 30 min. filmu bol by zrejme na 2*. Ak sa však cez to prehryziete, čaká vás prekvapivo pútavá snímka, ktorej sa dá odpustiť aj postupná obyčajnosť príbehu. Ten sa nesie v trocha nadnesenom, až zveličenom duchu skĺzajúcom do rozprávkovosti, čo mu však do istej miery pridáva na atmosfére. Trocha nekomplexne vykreslená mi prišla Leigh-ovej postava princezny Agnes, ktorá až príliš nejasne hrá na dve strany. Zároveň by sa dalo povedať, že žiadna z postáv filmu by sa nedala považovať za vyslovene kladnú. Inak Verheovenova réžia i keď určite nijako oslnivá, neostáva však ani v úzadí a vie ukázať ako odľahčujúci čierny humor (vyznávanie si lásky nad párom obesencov), tak aj pôsobivé momenty (útek zbojníkov z morom nakazeného hradu). Samotný záver by sa však mohol niesť v tragickejšom duchu. ()

Reklama

Mr.Apache 

všetky recenzie používateľa

Jak to dopadne, když v 80. letech natočíte něco, co vypadá jako naturalistický příběh z třicetileté války s nádechem fantasy, obsadíte do toho Hauera ve vrcholné formě, a Jennifer Jason Leigh, která se za ním (úspěšně) snaží v ničem nezaostávat, a přitom všem jste mladý talentovaný režisér, a fakt se hodně snažíte... Rutgerův žoldák Martin se jen tak nezapomíná a vůbec je to celkově velmi silná záležitost. Po Excalibru a Barbaru Conanovi nejlepší film z 80. let, ve kterém se nějak používají meče. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $6,5miliónaTržby USA $100,000Tržby Celosvetovo $400,000║ Úplne mimo vkusu natočený film, doslova takmer nepozerateľné pre svoju otvorenú surovosť scén v erotických alebo milostných etapách, taktiež príde aj na znásilňovanie, no proste nahota a až nechutná brutalita scén na každom kroku, čím maximálne Verhoeven zabíja akúkoľvek stavbu príbehu a samotných postáv. Je pekné že relatívne chcel ukázať čo najreálnejšiu dobovú atmosféru ale v takomto prevedení, čo ponúka je to nadmieru od veci a pozerateľné len pre tých čo majú pre Verhoevenovú zvrhlosť žalúdok, Základný Inštinkt je oproti tomuto pekná romantická rozprávka. /40%/ ()

sharky 

všetky recenzie používateľa

Středověká pohádka pro dospělé krutější než pacení daní;) Verhoevenovi se podařilo skvěle ukázat středověk bez jakýchkoli romantických příkras plný násilí, šukání (promiňte mi to ostré slovo, ale co ve filmu uvidíte, se dá těžko nazvat milování) a morové epidemie. Plným právem mu náleží čtyři hvězdičky za odvahu (protože ne každý divák touží takovou věc vidět) a ještě půl navíc za opravdu dobrý film. 89% ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (14)

  • Film je částečně založen na nevyužítých scénách a materiálu ze seriálu Floris (1969), ve kterém debutoval režisér Paul Verhoeven a ve kterém také hrál Rutger Hauer. (Terva)
  • Film byl obrovským kasovním propadákem a z odhadovaného rozpočtu 6,5 milionu amerických dolarů se mu podařilo vydělat pouze 100 000 dolarů. (classic)
  • Natáčení probíhalo ve španělských městech Belmonte, Cuenca, Cáceres a Ávila. (Terva)

Reklama

Reklama