Reklama

Reklama

Po ovládnutí boxerského sveta sa Adonisovi „Donniemu“ Creedovi (Michael B. Jordan) darí v kariére aj v rodinnom živote. Keď sa jeho kamarát z detstva a bývalý boxerský talent Damian „Dame“ Anderson (Jonathan Majors) po dlhom treste vo väzení opäť objaví, túži dokázať, že si zaslúži svoje miesto ringu. Stretnutie medzi bývalými priateľmi je viac než len boj. Na vyrovnanie skóre musí Donnie ohroziť svoju budúcnosť a bojovať s Dameom – bojovníkom, ktorý nemá čo stratiť. (Continental Film)

(viac)

Videá (12)

Trailer 8

Recenzie (223)

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Třetí Creed, ale bez Rockyho. Je to obrovská škoda. No příběh není opět nic nového. Tentokrát se Creed porve s kamarádem z dětství. Jordan jako režisér nezklamal a film se mu celkem povedl. Teda až na ten finálový zápas, který prostě vizuálně působí rušivě. Chápu, že chtěl Jordan natočit něco jinak, ale tohle nebylo zrovna ono. Záporák Majors je muž na svém místě. Ukřivděně se tvářící chudáček, který je vlastně pořádná kurva. Je celou dobu natolik nesympatický, že i ten kdo nemá Jordana v oblibě, tak mu bude fandit. Jinak mi přišel film až moc upovídaný, a boxu málo. Méně keců a víc sportu by neuškodilo. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak sa nám Creed osamostatnil od Rockyho a hneď na úvod vravím, že mi tam Rockyho postava chýbala, predošlé diely mali práve v tomto navrch. Tu ta rola mentora chýbala a v závere to bolo cítiť. Prejdem ale k filmu. Rovnako ako Sly, tak aj Michael B. Jordan sa postavil vo svojej boxerskej sérii za kameru. A nie je to zlé. Príbeh rozhodne má čo ponúknuť, Jonathan Majors ako protivník je fantastický, výmena pästných súbojov sa v ringu tiež podarila, tak isto aj kamera. Naopak chýbala mi tam hudba Ludwiga Göranssona, ktorý to vedel cez noty pekne vygradovať. Tým, že ide o najkratší diel série, tak tu veľa nudných pasáží nie je a celkom dobre to plynie. Aj tretí diel sa podaril, no s Rockym a lepšou hudbou, to mohlo byť ešte o jeden boxerský uder lepšie. 80% - 4* ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA $156,248,615║ Tržby Celosvetovo $275,195,615▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Nuž Rocky mi tam ale chýba, ako mentor tam predtým fungoval náramne. No ale aj tak Michael B. Jordan sa s tým popasoval zo cťou. Samozrejme dejové kľučky sa tu nejak nedajú viac vygradovať, lebo už to ide v stanovených šablónach, medzi mantinelmi, kde nemá moc čo prekvapiť. /60%/ ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica ,,Creed III" bola slušná a počiatočná premisa kamaráta z detstva otvorila príbehu niekoľko zaujímavých možností. Interakcia hlavných postáv ma veľmi bavila, ale okolo polovice cesty sa bohužiaľ začali v príbehu objavovať trhliny. Uhol kamaráta z detstva jednoducho nebol použitý presvedčivým spôsobom. Veci jednoducho zostupujú do série trochu nerealistických a takmer klišé interakcií medzi hlavnými postavami. Príbeh akosi upadá do priemernosti. 6,5/10 ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Michael B. Jordan odkoukal režisérské řemeslo docela poctivě a naservíroval nám překvapivě pod dvě hodiny svižný film, který cca v půlce mírně ztratí tempo, ovšem nejsilnější je přímo v boxérském ringu, kdy mě třetí Creed vyloženě pohltil. Je docela vtipné, že i když víme, jak mohutně se bude nadále rozšiřovat toto univerzum, tak Adonis už pověsil boxérské rukavice na hřebík a děj mi dost připomínal Rockyho 5 s Tommy Gunem (ač jsem ho neviděl přes 10 let). Jonathan Majors je neskutečná mašina, jež opět dokazuje, že i herecky se neztratí (Ač tu nemá moc divácky vděčnou roli váguse) a reálně nevěřím, že by ho MBJ porazil. Stejně jako u dvojky mi chybělo více prostorů pro rodinku Dragových, tady je zas podivná absence Rockyho osoby a myslím si, že by i přes zákulisní tahanice měla série připravit plnohodnotný odchod ze scény. Za mě i do třetice velice povedený film, ač to mou nejoblíbenější dvojku nepřekonalo. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (12)

  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (viac)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (viac)

Reklama

Reklama