Reklama

Reklama

Insidious: Červené dvere

  • Česko Insidious: Červené dveře (viac)
Trailer 1

Staré známe tváre vstupujú do záverečnej kapitoly desivej ságy o rodine Lambertovcov, aby sa raz a navždy zbavili svojich démonov. Josh (Patrick Wilson) a čerstvý vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) musia tentokrát vojsť do nadprirodzenej dimenzie omnoho hlbšie než doposiaľ, aby čelili temnej minulosti svojej rodiny a novým hrôzostrašným nástrahám, ktoré na nich číhajú za červenými dverami. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (216)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

V jednotlivých scénách je to lepší než čtyřka - zvlášť tunel je super, ale zbytek je strašná šmíra. Obě hlavní postavy jsou nesympatické, scénář se potácí ve snaze řešit několik rovin naráz, přičemž nejde do hloubky ani u jedné z nich. Celé to na mě působilo jako nadechnutí před šestkou, o jejíž předpokládané kvalitě nemám vůbec žádné iluze. Když se to vezme kolem a kolem, jen málo hororových sérií je v takhle pokročilém díle ještě pořád "fajn", ale od Insidious jsem zkrátka čekal alespoň nadprůměr, když už ne špičkovou kvalitou. ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Popíšem hlavný dôvod prečo je záver Trilógie o Lambertových lepší ako oba prequely bez nej. Predstaviteľ Josha sa nebál svoju prvotinu uchopiť inak. Pokračovanie osudov so značným časovým odstupom osciluje medzi rodinnou drámou, tínedžerským filmom a ducharinou. Intenzívneho strašenia sa nám toľko nedostáva, ale vychádza z príbehu. To v prequeloch nebolo, tam šlo vyslovene o situácie, ktorým bol podriadený dej. Tu je príbeh nosným pilierom. Pod vplyvom udalostí sa rodina rozhodne podstúpiť zákrok hneď troch členov, ktorí si nemajú nič pamätať. Lenže to napokon povedie k jej rozpadu. Už len fakt, že sa Renai s Joshom rozvedie preto, že mu „lobotómia“ porozhadzovala závity je silné kafe. Na démonov sa dá ale spoľahnúť, tí slabé stránky našich hrdinov poznajú a boľavú minulosť im pripomenú. A že mi tep pulzoval ako blázon pri obyčajnom čarbaní na hodine výtvarnej už o čomsi vypovedá. Napínavých scén tu bol dostatok. Ďalej som rád, že sa pokračovalo s pôvodnými dokonca detskými hercami, ktorí už deťmi neboli. Do filmu zapadla aj spolužiačka so zmyslom pre humor a pobavilo cameo tandemu webových krotiteľov. Nebol som stotožnený iba s vyvrcholením, kedy mali byť tvorcovia odvážnejší a buď niekoho obetovať alebo aspoň neskĺzať do sentimentálnych rozhovorov. V súčte za mňa prekvápko a druhý najlepší diel. ()

Reklama

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Další průměrný film, ze světa pana Wana. Ačkoliv tento režíroval přímo hlavní představitel. Zakončení insidious není takové, jaké jsem očekával. Pár pěkných scén, žádná lekačka ani strašení. Duchy vidíte dopředu a nic vás moc nepřekvapí ba i hudba ne, vlastně ani žádný nepříjemný zvuk. Jako rodinné drama ok, ale jako horor, opravdu jen slabší průměr. 50% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vrátiť prvú polovicu pôvodnej ´´Zákernej´´ party ( tá druhá mala dve časti pred tým sama pre seba ) do popredia, sa zdal byť dobrý nápad. To, že sa za kameru postaví jeden z nich ( Patrick Wilson ), to už až taký dobrý ťah nebol. Aj keď mu uška určite z poza chrbta šuškali Wan s Whannellom, čiže otcovia série, zrejme si išiel svojou cestou ( necestou ). Pretože to pôsobí ako obyčajná lacná ducharina a nie niečo zo sveta INSIDIOUS ( aj keď ingrediencie tu sú ). Čakal som ( ale po recenziách už vlastne nie ) ráznejšie a hnusnejšie ľakačky a démonickejšiu Diaľavu. A tak sa najstrašidelnejšia scéna udeje v prvých minútach filmu, kde vlastne musíte spočiatku zaostriť zrak, aby vám to vyvolalo nekľudné pocity. ()

alchac 

všetky recenzie používateľa

Kde už ani astrální zmrt nebere, nezabere ani přilití syntetické náhražkové rodinné cukrové vaty řízlé terpentýnem a voskovkami (vše z výprodeje v Lidlu). Resp. s hororem, u kterého jsem asi 6x usnul, dle mého soudu nebude úplně všechno v pořádku. Tak doufám, že aspoň v pokračování Švícy se zase jednou bude bubákovat pěkně od podlahy. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Trailer hovorí „o 10 rokov neskôr“, no vo filme je napísané „o 9 rokov neskôr“. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (viac)

Reklama

Reklama