Reklama

Reklama

Sirota: Prvá vražda

  • Česko Sirotek: První oběť (viac)
Trailer 1

Príbeh démonického dievčaťa Esther z hororu Sirota má novú kapitolu. Psychicky narušená žena Leena Klammer je pre dobro sveta zatvorená v ústave pre duševne chorých pacientov niekde v Estónsku. Mimoriadne inteligentná, promiskuitná Leena je zlo v ľudskej podobe, má množstvo psychických porúch a vo svojich tridsiatich rokoch vyzerá ako dieťa. Jedného dňa sa jej brilantným spôsobom podarí z blázinca utiecť a rozhodne sa naplniť svoj rovnako dokonalý plán. Odchádza do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dieťa Esther z bohatej rodiny. Jej zmanipulovaný a spokojný život malého dievčaťa sa však nečakane zvrtne. Esther sa následne dostáva do nervydrásajúceho súboja so svojou novou matkou, ktorá je pripravená urobiť čokoľvek, aby svoju rodinu ochránila pred vražedným dieťaťom. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (204)

Botič 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem je ta zápletka totálně praštěná, ale co očekávat od filmu, který se odehrává před prvním Orphan a hlavní dvacetipětiletou herečku staví opět do pozice dvanáctiletého dítěte. Všichni sice budou vyzdvihovat výkon Isabelle Fuhrman, za mě si ale První mord pro sebe totálně ukradla Julia Stiles. Hlava rodiny, co má koule. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Aby sa neopakoval príbeh jednotky, scenáristi museli prísť s niečím novým, originálnym a odzbrojujúcim. Postupnú manipuláciu rodiny a ich neskoršie vyzabíjanie teda rovno vylúčili. Treba uznať, že twist, s ktorým vyrukovali, bol pomerne rýchly a skutočne neočakávaný. Vďaka nemu sa stal Orphan: First Kill brutálnejší, adrenalínovejší, ale zároveň menej psychologický s chýbajúcou hororovou atmosférou. Bohužiaľ, hlavná pointa bola tiež postavená na veľmi nelogickom správaní sa jednej z hlavných postáv. V jej prípade si určite množstvo divákov ihneď povie, že takto by sa v skutočnosti nezachoval nikto. I keď si film zvolil približne v polovicu cestu odľahčeného trileru s čiernym humorom, ani vtedy nebol taký zábavný, ako by som čakal. Bizarných podrazov od Esther mohlo byť viac a pokiaľ sa už chceli tvorcovia miesto napätia a atmosféry zamerať na vzájomné útoky a spory, mohli pritlačiť viac na pílu. Zdalo sa, ako keby sami filmári miestami nevedeli, či chcú ísť cestou zábavy alebo serióznosti. Aj preto záverečných desať minút pôsobilo priam neúmyselne smiešne a kvôli hlúposti vedľajších postáv som chtiac-nechtiac muse nadržiavať vrahyni Esther. Film ma v kine síce celkom bavil, zákernú Esther milujem, ale vysoko nepravdepodobný zvrat a jeho pokračovanie obrátili celé smerovanie Siroty naruby. 5/10 __ Viac v recenzii. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Do poslednej chvíle som rozmýšľal, či mi ten kinozážitok za to stojí, ale tak keď už som vyhodil minulý týždeň peniaze za takú pičovinu ako Arthur, malédiction, tak som vedel, že horšie to byť určite nemôže. A napokon som sa prekvapivo bavil. Porovnávať to s prvou časťou nemá zmysel – tú totiž považujem za jeden z najlepších psychologických hororov všetkých čias. V „dvojke“ ubudlo napätie, pribudlo logických dier, ale aj humoru. Až mi bolo tej Esterky ľúto, namaskovať sa dokáže dokonale, ale zubnú protézu si poriadne upevniť nevie, takže jej to sem tam vyletí a je z toho odrazu komédia. Twist v polovici filmu nebudem chváliť ani kritizovať, proste sa tak rozhodli, a ja to beriem. Vlastne aj chápem, pretože bolo jasné, že v závere sa prekvapenia nedožijeme. Napriek všetkým nedostatkom mi našťastie Esther ako psychopatka a záporáčka stále príde dostatočne zaujímavá. Horor roka z toho nebude, ale ani prepadák, a kto nič nečaká, bude spokojný. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Bez videnia filmu z roku 2009 nemá zmysel tento počin vidieť. Skôr ako horor je však sirotkin prequel čiernou komédiou, čo potvrdzuje aj miestami až nevhodná hudba. Twist v polovici filmu posúva dej nečakaným smerom, finále však nebolo veľmi vydarené. 25-ročná herečka, ktorá hrá 10-11 ročnú to sme tu asi ešte nemali a bolo to dokonca vďaka kamerovým záberom aj uveriteľné. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Největší problém filmu je ten, že víme , že Esther přežije tudiž zde chybí moment překvapení a celkově víme už od začátku jak to bude probíhat čekal jsem i nějaké narážky na dvojku, ale ani ty nepřišly.  Ačkoliv se to jmenuje první oběť není to pravda jelikož je tam řečeno , že Esther už dříve lidi zavraždila a konec je hodně uspěchaný a nedává ani moc smysl jak by to chtěla vysvětlit, že někdo umřel zvláště poté co volala s manželem a říkala, že je vše v pohodě je zde i nedomyšlené to, že náhodné děcko prostě dojde řekne jsem pohřešovaná holka a všeci jí prostě věří. Film ani nevysvětlí proč ji z toho institutu nehledaly to nevysvětlila ani dvojka, ale tohle je prequel .  Konec je hnusný s těmi digitálními plameny jako je jasné , že točit to s reálnými je o hubu , ale tady to bije do očí speciálně ten konec kdy Esther prochází hořící budovou Jinak je to spíše průměrný horor 60 procent ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)
  • Ke konci filmu má Esther Albright / Leena Klammer (Isabelle Fuhrman) při oblékání před zrcadlem zakrvácenou tvář, ale v dalším záběru ji má při odchodu z místnosti zcela čistou. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama