Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Programátor Honza trávi väčšinu svojho času vo virtuálnom svete a aj keď ide so svojim synom na výlet do prírody, nezabudne si pribaliť notebook a mobil. Víkendový pobyt v malej podhorskej dedinke sa premení na niekoľko týždňov, počas ktorých sa Honza zoznámi s miestnymi obyvateľmi a spoznáva čaro života na vidieku. Keď je nútený vrátiť sa do civilizácie, zisťuje, že to, čo našiel na dedine, mu mesto nikdy nedokáže dať... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (399)

Adman 

všetky recenzie používateľa

Další z velmi poedených, relativně nových filmů z české scény... Snímek na mě zapůsobil jistě proto, že mám k příběhu velmi blízko. 3. tisíciletí = počítače, technika... a bez ní se nikde neobejdeme, a už vůbec né v přírodě, na cestě z města :) Celý film provází Otec a dítě, kteří jsou oba silně poznamenáni prostředím kde vyrůstali, tzn neustále používají anglicko-české zkomoleniny. Opravdu to někdy zní až uplně nesmyslně, doporučuji vidět. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Taková fajn agitka o tom, že by bylo super, kdyby se každý přestěhoval z toho fuj fuj města do té krásňoučké a super vesničky. Tak tohle by mi normálně vadilo, ale Vorel to jednak uměl podat, takže to není až tak černobílé (později se ve filmu přeci jen ukáže, že ani na té vesnici není vše tak idylické, jak se na první pohled může zdát) a hlavně film měl parádní živel jménem Barbora Nimcová-Schlesinger, u které je mi fakt líto, že nic jiného (krom pokračování tohoto filmu) nenatočila. Některé vtípky se povedly více, některé méně. Možná bych šel o něco níže, ale jak říkám, ta Bára, to byl tak krásný živel, že prostě musím trošku přisadit. 70 %. ()

Reklama

Had6 

všetky recenzie používateľa

Tady to je maličko úlet. Prostě mi nějak tento film k partě Hanák, Vorel a spol. nesedí. Nějak jsem se do toho nemohl "vkoukat". Sklepácké počiny mám velice rád, ale tentokrát to u mě nějak nefungovalo. Je to ten typ filmu, na který se podíváte a za týden už ani nevíte, že jste ho viděli. Prostě nezanechá hlubší stopu. A na to já od výše zmíněné bandy nejsem zvyklý. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Najsympatickejší film za posledné obdobie. Českú tvorbu nevyhľadávam a Vorela už vôbec nie, ale kučeravé dievčatá v záhrado lesnom prostredí sú môj kryptonit. Hlavne keď Barbora Nimcová ako keby z oka vypadla dievčine z ktorou som prežil jedno z najkrajších období minulého roka. Krásna paralela k Šulíkovej Záhrade aj keď viacej skutočná a špinavšia a možno práve o to krajšia, ako lyrická úvaha nad bytím. Ale takýto druh filmov bol vždy pre mňa veľkým oddychom. Krásna príroda, výborne postavičky, éterická hudba a nejaké tie prsia a farebný alkohol. Všetko je to krásne snové, spomienkové a pritom tak idylické. Malá utópia uprostred krajiny, ktorú krásu ako keby sme väčšina prestávali vnímať. Srdcovka a veľmi pekná práca z hodnotami, kde je najväčším nepriateľom krutá realita a mesto. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Cesta z města a hlavně Vorel sám selhává překvapivě v hercích, byť by se podle jmen mohlo zdát, že se jedná o skvělou sestavu. Jako film o přírodě, zoufalé a nakonec úspěšné snaze prolomit stereotyp a vymanit se z pod vlivů civilizace - je to u mě poetická bomba a jasných 5*. Jakmile se tam ale objeví člověk a promluví, rázem jsme u odpadních vod a z těch se žádný lektvar uvařit nedá. Cesta z města je bohužel lidí a slov plná a proto celkově dopadá prachbídně. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (18)

  • Ve scéně 48. minutě, kdy Markéta (Barbora Nimcová-Schlesinger) holčičce tvrdí, že strom, na který se dívka ptá, je buk, jde ve skutečnosti o jilm. (ČSFD)

Reklama

Reklama