Reklama

Reklama

Sokoliar Tomáš

  • Česko Král sokolů (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Film nakrútený na motívy románu J. C. Hronského rozpráva dobrodružný príbeh chlapca, ktorý miloval slobodu a sokola, ktorý mu ju pomohol získať. Tomáš vyrastá v horách, pozná každé ich tajomstvo a má schopnosť rozumieť reči zvierat a vtákov. Jeho život plynie pokojne až do chvíle, keď je jeho otec nešťastnou náhodou udupaný koňmi. Dedko Metodej ide spolu s Tomášom na hrad, aby získali prácu. Tomáš sa tak ocitá v celkom novom prostredí, vo svete bohatstva, kde platia iné pravidlá. Navyše sa zapletie do intrigy, ktorú zosnoval Iver proti svojmu rivalovi, starému panskému sokoliarovi Vaganovi. Tomáš, ktorý sa kvôli Iverovi stáva štvancom, na úteku stretáva práve Vagana. Zblížia sa spolu a Vagan si uvedomí, že tento chlapec so zvláštnymi schopnosťami bude jeho dôstojným nástupcom.   Dobrodružný príbeh chlapca, ktorý miloval slobodu a sokola, ktorý mu ju pomohol získať, nakrútil legendárny český režisér Václav Vorlíček na motívy klasika slovenskej literatúry Jozefa Cígera - Hronského. (STV)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (155)

Amarcord_1 

všetky recenzie používateľa

75% - Nevím, nevím... Film má sice trochu chladnou atmosféru, ale jinak jsem na něm neshledal nic tak rušivého, abych musel sahat po nižších hodnoceních. Je to přece jen na naši dobu kvalitní pohádka s poučným závěrem. V porovnání s Troškovými počiny zde určitě vedou herci, hudba, kamera, a... a vůbec dejte mi pokoj, tohle je prostě dobrej film. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Milá, příjemná záležitost, natočená v krásných exteriérech. Osiřelý Tomáš mi byl sympatický od prvních okamžiků, jeho souznění s přírodou bylo okouzlující a porozumění se zvířaty podmanivé. Oproti němu Langoš extra odporný, záporák dle mého gusta. A co nelze opominout je nádherná výprava, ptactvo, koně, vlci a to medvídě bylo ňuňu. U mě dobrý, dost dobrý. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá rozprávka, ktorá mi ako príbeh je známa akoby aj z iných filmov, nielen z predlohy Jozefa Cígera Hronského, ktorý napísal svoje dielo podľa povesti zo 14. storočia. Mal som pocit, že je to taký klišé príbeh, veľmi jednoduchý a veľmi prehnaný vzhľadom na ďalšieho človeka, čo sa rozpráva so zvieratami. Ono je to jednoduché aj tá spravodlivosť je taká rozprávková, ale ako celok je to pôsobivé a pritom ani nie veľmi drahé dielo. ()

bloodcountes 

všetky recenzie používateľa

Pěkný příběh, hezky se na to celé koukalo,Langmajer jako vždycky realisticky napřesdržku (on teda je napřesdržku kdykoli kdekoli se na něj podívám:)))))), Kownacki je teda fakt pěknej kus chlapa...nebo spíš kus pěknýho chlapa a malej Tomáš Holiček je milej a velice přirozenej kluk. Plus exteriéry, zvířátka a hlavně SOKOLI !!! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je to tak ako zmienili mnohí predo mnou. Rozprávku som videl kedysi dávno, no až po rokoch som dokázal oceniť jej kvalitu. Netradičné poňatie rozprávky, kde nenájdete chudobného mládenca, ktorý zachráni princeznú a zoberie si ju za ženu, ale hlavne čistú dobrotu srdca, kde aj napriek láske chlapec dokáže a chce pomôcť svojmu konkurentovi. Tiež lásku k zvieratám, niekoľko zaujímavých trikov na cvičenie sokolov, intrigy pri ktorých sa vám otvára nožík vo vrecku a nádherné prostredie Súľovských vrchov. Skôr pre staršie deti a dospelých. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (20)

  • V titulkoch filmu ako jeden z koproducentov uvedená maďarská produkčná spoločnosť Focus Film Budapešť. V materiáloch od producenta filmu AG STUDIO je ale ako koproducent za maďarskú stranu uvedená produkčná spoločnosť Tivoli Films Budapešť. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Film sa natáčal od júna do augusta v roku 1999. Kinopremiéru mal 26.2.2000 v Bratislave a televíznu premiéru mal na Vianoce roku 2000. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Rozpočet filmu 1 mil. SK. (Smok)

Reklama

Reklama