Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Štyridsaťročný záchranár z malého mesta práve opustil manželku Evu (Dominika Morávková-Zeleníková). V okamihu rozchodu sa Eva stane tragickou obeťou zločinu. Z Jána je vdovec, ktorý žije s vedomím, že ženinu smrť nepriamo zavinil a neprišiel jej v kritickej chvíli na pomoc. Útočisko pred neodbytným pocitom viny nachádza vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube. Spriatelí sa s Michalovou zverenkyňou Gretou (Leona Skleničková), ktorej telocvičňa nahrádza nepoznanú rodinu. Vyšetrovateľ Dvořák (Vladimír Javorský), ktorý má prípad smrti Evy Kavkovej na starosti, naráža na množstvo podivných okolností. Ukazuje sa, že páchateľ, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský), je informátorom pod ochranou vyšetrovateľky z protidrogovej centrály Mudrovej (Kristýna Frejová). Jan chce veriť v spravodlivosť aj v to, že sa dokáže s pomocou svojich priateľov vrátiť do všedného života. Ale obava z toho, že by vrah nakoniec mohol uniknúť trestu, ho privedie k rozhodnutiu vydať sa na vlastnú cestu odplaty za nečakaných okolností a s neistým výsledkom. Nájde okrem pomsty aj stále nenájdené odpustenie sebe samému? (Continental Film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (152)

janesX 

všetky recenzie používateľa

Na konci filmu som sa zmohol na dve slová (nemusím písať ktoré to boli). Naozaj, Stínohra ma v priebehu filmu dostala veľakrát a to aj napriek tomu, že hudba (hudba ktorá by mala dotláčať na emócie) tu bola taká, ako by sa nič nedialo, akoby všetko bolo v pohodičke, jedným slovom flegmatická. To je jediná moja výtka k inak výbornému filmu, výborne obsadenému a výborne zahranému. Skvelý Javorský, výborný bol aj Ondrík a jeho mlátenie hlavou o stôl, ale aj všetky (všetky) ďalšie postavy. Niektoré dobré filmy ostávajú podcenené, tento má montálne 59%, čo zase nie je až tak kritické, ale aj tak, mali by ste si všetci prečítať komentár od marhoul, lebo ona to tu vysvetlila úplne (ale úúúplne) presne. 80% ()

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byla docela divnohra. A co ty zasratý odporný pískavý zvuky? To bylo o uši... Ale zase je tu jedna věc ku prospěchu. Tam bylo tolik uměle natahovaných scén a záběrů, že se rychloposuvem dala stopáž téhle divnosti i o docela dost zkrátit a divák (tedy v tomto případě já) tím nikterak moc neutrpěl. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Áááá, podívej se na Pražáka! Napadlo mi ako prvé pri transformácii Ondríka z čistého slovenčinára na odrazu česky hovoriaceho záchranára, lebo inak by mu v stovežatej predsa nerozumeli! Každopádne artikuláciu Ondrík zlepšil, asi bol u rovnakého logopéda ako Andrej Danko, no a jeho geniálny civilný prejav ostal našťastie zachovaný, takže herecky je stále jednou z najlepších možností, čo náš kraj ponúka. Pochmúrny začiatok dáva šancu na dobrý film, no od určitého bodu film akoby začal stagnovať a zdal sa až preukrutne dlhý, no nápaditý záver mi zdvihol náladu, lebo toto bolo fakt premyslené. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Režisér Peter Bebjak natočil znepokojivý psychologický thriller, který jsem si opravdu maximálně užila, a to i díky chytrému scénáři Venduly Bradáčové a skvělým hereckým výkonům téměř všech zúčastněných. Podobný typ žánru v našich končinách nemá tradici, proto si myslím, že si tvůrci určitě zaslouží obdiv a respekt za to, že sebrali odvahu se do něčeho takového vůbec pustit. (80%) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Tak Dim Mak, nebo Heimlich? Takhle to dopadá, když se nedržíte klingonských mouder.. Bezútěšné prostředí rámující cestu za zadostiučiněním. Za jistých okolností může být cílem i cesta, ale nejdříve je potřeba definovat, co je tady vlastně tím zadostiučiněním. Když použijeme ty vysmívané ringové paralely, obsah je tvrdě zatlačen do provazů fyzickou formou a byť se snaží vymanit z tlaku úhybnými manévry, má do gongu co dělat, aby to s pískáním v uších ustál. Mně se ale ta vášeň obou bijců zamlouvala.. Pořád nevím, jestli Milanu Ondríkovi to emoční vypětí v trpitelských rolích baštím, a nebo ne.. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčelo se ve Vazební věznici v Hradci Králové. (James87)
  • Jezero, kam Jan (Milan Ondrík) sype popel, je lom Kosov nedaleko Berouna. Milan Ondrík se koupal ve čtyřech stupních. (Falcon)

Reklama

Reklama