Reklama

Reklama

Buzz Lightyear

  • Česko Rakeťák (viac)
Trailer 6

Každý filmový fanúšik má rád dobrého hrdinu, niekoho, koho môže obdivovať, komu môže fandiť. Praví filmoví hrdinovia prekonávajú neprekonateľné prekážky, aby neustále zachraňovali alebo ochraňovali. Buzz Lightyear je presne takýmto typom hrdinu a zároveň  aj veľkým fenoménom strieborného plátna. Akčné dobrodružné sci-fi a príbeh o Buzzovi Lightyearovi sleduje legendárneho vesmírneho strážcu na intergalaktickom dobrodružstve. Príbeh filmu začína keď vesmírny strážca Buzz Lightyear a jeho veliteľka Alisha Hawthornová s posádkou viac ako tisíc vedcov a technikov sa vracajú domov zo svojej poslednej misie. Približne 4,2 milióna svetelných rokov od Zeme im senzor signalizuje blízkosť neprebádanej, ale na zdroje potenciálne bohatej planéty. Buzz vydá rozkaz presmerovať ich prieskumnú loď na  močaristú planétu s agresívnymi lianami a obrovskými rojacimi sa chrobákmi. Snaha o rýchly odlet sa však náhle nešťastne zvrtne a vyvrcholí haváriou, ktorá zničí palivový článok a Buzz, Alisha a celá ich posádka uviaznu na nie príliš prívetivej planéte. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 6

Recenzie (283)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Pixaru se v posledních letech komerčně nedařilo a ani jeho novinky už neoplývaly takovým kouzlem jako kdysi a tak nás v nejbližší době čekají sequely, prequely a spin offy. Jinými slovy dojení zavedených značek. A když na něco navazovat, proč si rovnou nevzít hlavní postavičku z Toy Story. Buzz Rakeťák tedy dostává svůj film. Samozřejmě netřeba polemizovat o tom, že jej vůbec nepotřeboval. Hlavní slovo si bere Chris Evans. Máme tady jednu tuze praktickou kočku, hrozbu, Zorga, nějaký ten dějový zvratík a genderové mrkání. Působilo to na mě hodně temně, dospěle a nejsem si jistý, jestli bych to dokázal doporučit předškolním dětem. 70% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bolo to veľmi desivé. Úprimne ľutujem, že som tu s tebou.“ Čakal som to oveľa, oveľa horšie. Vlastne ma to bavilo viac, ako väčšina pixaroviek z posledných rokov, ktoré boli ambiciózne, ale ambície nedokázali naplniť. Rakeťák sa aspoň na nič nehrá a možno aj práve v tom sa ukrýva jeho čaro. Pôsobí dojmom, že pôvodne bol o niečom úplne inom, trval dve a pol hodiny a bola to sci-fi dráma, ale testovacie projekcie dopadli katastrofálne a tak sa trištvrte materiálu vyhodila, narýchlo sa natočil nový (scenár tak vyzerá) a stala sa z toho situačná sci-fi akčná komédia s úžasným kocúrom, ktorý je nepochybne najväčšou hviezdou filmu. Scenár je fakt priemerný (v lepšom prípade) a celý čas sa nesie v duchu hrdina má plán, niečo sa pokazí a aby mohol pokračovať v pláne, musí najskôr odstrániť nový problém. Bolo by to únavne monotónne, ale vďaka svižnému deju, zdravej minutáži a práve tomu, že sa to na nič nehrá, to utečie rýchlejšie, ako sa nazdáte. Len mám tak nejak pocit, že Pixar chcel viac. A kedysi pradávno mu o viac rozhodne aj išlo. Ale raz darmo, každého z nás napokon dostihne realita. Skôr, či neskôr. Ale dostihne. Inak, jedna časť dokonca pripomína vrchol Pixaru (= úvod Hore). Nie je to síce až také dokonalé, ale i tak sa jedná o príjemné prekvapenie. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia pochopili, že keď sa volá ich hrdina Lightyear, tak by mal absolvovať vo svojom vlastnom filme cestu naprieč svetelnými rokmi. Ono to nakoniec bude ešte zložitejšie a film sa vyberie v záverečnej tretine pomerne odvážnymi, na animák, naratívnymi cestičkami. Ale odvahu ísť proti prúdu nám ukáže scenár oveľa skôr, tu by som ale tiež nerád spoileroval. Pokiaľ by tu neboli štylizované animované postavy, tak by som si ani nevšimol, že ide o animovaný film. Myslím, že ide o veľkú poklonu tímu za počítačmi, otázne ale je, či tento mega pokrok ocenia všetci. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Takovej Interstellar pro děti. Nenudil jsem se, ale chybí tomu to klasické kouzlo nejlepších Pixarovek. U těch vždycky bulím, jak želva a to u Rakeťáka nehrozí. Překvapilo mě, jak je to cool akční a ty brouci byli vlastně dost hrozivý, ale moje dvouletá dcera to zkonzumovala bez traumatu. Nejvíc u ní zabodoval ten kocour. A koukám, že holywoodská masáž pokračuje a lesbický páry cpou i do animáků. Je to už únavný. 7/10. ()

Žralok 

všetky recenzie používateľa

Příběh sice není nikterak oslnivý. Přesto je zde pár dobrých a nečekaných zvratů. Film ovšem naprosto vyniká vizuálem. Pixar opět posouvá laťku animace o kus výše. Celkově jsem se obával zbytečného ždímání značky. Snímek ovšem šlape, zabaví a rozhodně nevyznívá jako obyčejné tahání peněz z kapes diváků. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (11)

  • Jedná se o první animovaný film společnosti Pixar, který má premiéru v kinech po dvou letech od pandemie covid-19. (petr.koca)
  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)
  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)

Súvisiace novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (viac)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (viac)

Reklama

Reklama