Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 2

Epizódy(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Recenzie používateľa Ahsoka k tomuto seriálu (7)

Gentlemani (2024) 

Celý seriál je prudko pozerateľný vďaka excelentnej kamere a tiež dynamickému strihu. Je tam množstvo záberov typu: pauznúť - vytlačiť - urobiť kalendár. Nádherné. A všetko podčiarknuté snáď dokonalou chorálovou hudbou. Čo tie zábery kazí sú tie žlté popisky, ktoré snáď ani jedenkrát neprepísali z dialógov nič také dôležité, že to bolo treba pre diváka zvýrazniť. Na mňa to robilo dojem podceňovania divákovej inteligencie. Pilot aj ďalšie epizódy z prvej polovice boli príbehovo zbytočne natiahnuté a dalo sa zhrnúť aj do menšieho počtu častí. Príbeh nebol plytký a zaverečné rozuzlovanie síce bolo efektné, no koniec po E6 a E7 aj predvidateľný. Napriek veškerým vonkajším prednostiam a sympatie hlavného predstaviteľa Thea Jamesa som mu vôbec nedokázala veriť jeho rolu. Od začiatku sa až príliš rýchlo adaptoval na nový život, akoby len prezliekol kabát z profi vojaka do profi zločinca. Na tento typ role mi herec príde príliš mäkký a bez schopnosti mať ten správny "big boss" výraz ako trebárs Kaya Scodelario, ktorá ho z môjho pohľadu proste "prečúrala". Veľkú pozornosť v pozitívnom slova zmysle budili aj vedľajšie postavy. A po humornej stránke žiadna sláva, skôr naopak. Veľa kladov, veľa záporov. Vidím to na také 3,5*. ()

Ušlechtilá agrese (2024) (E01) 

Technicky, hlavne kamera je veľmi pekná, hudba je tiež vydarená a hodí sa do celku, herecky je to sympatické. No, zatiaľ nie som obsahom až tak nadšená, či už sa jedná o silený humor, konanie postáv a samotný príbeh, ktorý je vzhľadom k jeho povrchnosti poriadne natiahnutý. Ale samozrejme beriem do úvahy, že je to len pilot, ktorý poskytuje úvod do "problematiky". I tak, radím ho do kategórie obyčajných a nie príliš zvedavosť-budiacich. Pri prvej epizóde len dvíham obočie nad vysokým priemerným hodnotením. ()

Zebra Tommy Dodo (2024) (E02) 

Druhá epizóda ma vtiahla omnoho viac a vo všeobecnosti som sa lepšie dokázala naladiť na tú gangsterskú povahu seriálu zasadenú do atypického prostredia. Smerovanie je už zreteľnejšie, aj keď ešte nie kompletne, dej už nie je taký plytký a čas pri pozeraní ubehol rýchlejšie. Znovu pochválim hudbu, veľmi sa mi v pozadí páči tá chorálová melódia, dovolím si povedať, že bez toho by to nebolo jedno a to isté. Opäť podobne ako pri prvej epizóde veľmi uzatvárací záver, tentokrát ešte viac, kedy neviem, či ešte budeme pokračovať v tej istej zápletke, alebo začína niečo nové. Trošku ma to mätie a ako divák mám menšiu chtivosť zapínať ďalší diel. ()

Kde mám trávu? (2024) (E03) 

Ako som naznačila na konci druhej epky, začala nová zápletka, ktorá sa razom aj skončila (zrejme). Aj tak sa to zatiaľ celé točí iba okolo priblblého brata Freddieho, bez ktorého by vlastne ani nebolo o čom točiť. Neviem, už tretiu epizódu sa zamýšľam nad hlavnou postavou Eddiem, donedávna profesionálny vojak, nemal poňatia o otcovom biznise, nečakane ho zdedil a krátko potom už je z neho profesionálny zločinecký drogový boss, plný nápadov, ktorý v novej roli pláva ako ryba vo vode so stále tým istým kamenným výrazom. Všetka česť za vizuál a zvuk, to stále platí, no zároveň akoby tvorcovia všetkými tými žltými popiskami a dovysvetlovacími spätnými prestrihmi (zdvojovaním) trošku podceňovali inteligenciu divákov. ()

Nesoucitný gentleman (2024) (E04) 

Nová epizóda, nová situácia. Štýl, s ktorým by som nemala taký problém, iné seriály tak normálne fungujú, keby bola tá hlavná dejová línia v každej epizóde trochu viac vťahujúca. Nemôžem si pomôcť, ale čokoľvek sa deje okolo Eddieho, Suzie, či Freddieho ma nezaujíma až tak, ako práve vedľajšie postavy a vedľajšie dejové línie. Napríklad o skupinke zločineckých "upratovačov" by som si pozrela celý seriál. Alebo príbeh zamilovaného THC pestovateľa a ochutnávača v jednom, okolo ktorého sa točí záhadná ženská. Sú to príbehy, ktoré sú zábavnejšie a vzbudzujú väčšiu zvedavosť. Momentálne sú aj jediné, čo má pri seriáli ešte drží. ()

Mám stovky bratranců (2024) (E05) 

Hlavná dejová línia je tentokrát tá, ktorá je hnacím motorom celej epizódy, koniec-koncov, žiadna vedľajšia sa ani nezmestila, a keby sa aj vošla, bola by nechceným rozptýlením. Obsah bol zábavnejší a viac súvisiaci s celkom. Čo ma odrádza a už to vyzerá, že sa to nezmení, je už mojich predchádzajúcich komentároch spomínaný Theo James, ktorému chýba výraz. ()

Připraven na vše (2024) (E06) 

Epizóda, z ktorej sa vytratil humor sa mi paradoxne páči zatiaľ zo všetkých najviac. Priznám sa, že na mňa aj tak humor tohto seriálu doteraz moc nezaberal a celé by to podľa mňa bolo lepšie, ak by sa to uberalo skôr cestou tejto dramatickejšej epky. ()

Súvisiace novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (viac)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (viac)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Reklama

Reklama