Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Kombinácia Johna Woo, vo Face Off overeného Nicholasa Cagea, vo vedľajších úlohách väčšinou spoľahlivého Christiana Slatera a príbehu, ktorý sa točí okolo indiánskej šifrovacej spojky mala predsa dopadnúť úplne, ale úplne inak. Katastrofa. Ja som vo svojich očakávaniach bol až kdesi pri mixe filmov Dobrý, zlý a škaredý a Tenkej červenej línie okorenenom rukopisom vlastným iba Johnovi Woo... No, rýchlo som sa prebral, veď on v tesnom objatí Hollywoodu či z vlastnej chyby týmto smerom ani len nevykročil. Zle, zle, zle a ešte raz zle... nechutný zlepenec! ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Abych byl upřímný, byl jsem příjemně překvapen. Zaskočilo mne množství bojových scén, navíc byly výborně natočeny. Pravda, příběh byl opět servírován v poněkud patetickém balení, ale nehrál si na víc, než nabídl (na rozdíl od Zachraňte vojína Ryana). Velmi dobrý byl Adam Beach, ale i ostatní herci odvedli své. ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Nejsem blázen do válečných filmů, ale taková Četa, Apokalypsa, ....... to je povinnost a čest zároveň. Protože ale John Woo není Stone ani Coppola, tak je jeho film hlavně o efektní akci, kde pokud myšlenka proskočí, tak je většinou zabalená do tlusté patetické houně. Toho už tady bylo...... (a bohužel ještě bude). ()

Lynn 

všetky recenzie používateľa

U tohoto filmu mě překvapily dvě pro americkou kinematografii neobvyklé věci - hlavní hrdina (N. Cage) se nechová zrovna dvakrát klaďácky a ještě k tomu položí ve válce život (ve většině amerických válečných filmů se vrací hrdinně domů). Ale i kdybych při hodnocení nebrala toto v potaz, velice se mi snímek líbil a 4* jsou tedy na místě. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Priemerný vojnový veľkofilm, ktorý by sám osebe nebol zlý, ale svojho času ma  v kine neskutočným spôsobom sklamal, nakoľko som sa naň ohromne tešil, keďže za ním stál John Woo, ktorého americké kusy ma v puberte absolútne uchvátili (Operácia Zlomený šíp, živý terč, Tvár toho druhého). Nikdy nepochopím, ako mohol s takým rozpočtom a rozviazanými rukami natočiť také veľké, sterilné klišé. Chyba nie je ani tak v prekvapivo nezaujímavých akčných scénach (jedinými dvoma výnimkami boli močaristý úvod, druhou "tá scéna" s Christianom Slaterom). Ale skôr v nedôveryhodných citoch, za čo môže zjavne totálne unudený režisér. Kasting je na prvý pohľad bombastický a herci nie sú zlí, len mi to pripadalo tak, že sa dosť nudili a nešli do toho naplno. Palec hore za indiánsku tematiku. Kino Považan NMnV 2002 ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (16)

  • Na začiatku scény v Camp Pendleton je možné vidieť americkú vlajku s 50 hviezdami, v roku 1943 ich však bolo na vlajke len 48. Posledné dve boli pridané až v roku 1959. (beso74)
  • Natáčení probíhalo převážně na Havaji na ostrovech Kualoa Ranch, kde se například filmoval Jurský Park (1993). (Terva)

Reklama

Reklama