Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Tvorcovia:

Tom Patchett, Paul Fusco

Hudba:

Alf Clausen

Hrajú:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(102)

Pamätáte sa ešte na milého a zároveň tvrdohlavého chlpáča Alfa, ktorý havaroval so svojim lietajúcim tanierom a dopadol rovno do garáže rodiny Tannerovcov? Čoskoro sa stal piatym členom ich domácnosti a spolu s novou rodinou zažil niekoľko veselých dobrodružstiev. (TV Markíza)

Recenzie (410)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som tak 2/3 epizod a sice som z toho nebol tak poblazneny ako male deti, ktorym potom vo velkom kupovali plysaka Alfa, ale celkom ma to bavilo. Klasicky rodinny serial ozvlastneny o postavu roztomileho a nezbedneho mimozemstana. Najviac si ma ziskal tym, ze si rad pochutnaval na mackach. Aj ked na zemi sa ho to snazili odnaucit. Skoda. Tuto haved treba vykynozit. He, he. No a aj clenovia rodinky boli sympaticky. A zabudnut nesmiem ani na otravnych susedov Ochmoneckovych. SK dabing s Danciakom sa tiez vydaril. 7/10. ()

Slam7 

všetky recenzie používateľa

Top Gear mi přeřadili do pořadů a tak jsem byl nucen zaplnit poslední místo v oblíbenejch seriálech! Vybíral jsem dlouho a myslim, že jsem nemohl vybrat líp:) ALF je uplně neodolatelnej jako "zvíře" a ten dabing Oty Jiráka je asi to nejlepší na tom seriálu!!! Ale abych byl fér, to místo v mojí desítce by si zasloužil klidně i Krok za krokem, Californication, Teorie velkýho třesku atd...seriálů je hodně, ale pozic málo:) Ale ALF byl prostě tak nějak vejš... ()

Reklama

Pai-Mei 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé spojenie zaujímavej témy a situačného humoru. Alfov sarkastický humor proste nemá chybu a na každú časť som sa vždy tešil ako malé dieťa. Malý chlaptý príživník z planéty Melmac, ktorý sa správa v cudzom dome ako vo vlastnom a uštedruje svojim obetavým hostiteľom pri každej príležitosti jednu uštipačnú poznámku za druhou. Aby to nebolo všetko, svojou neschopnosťou systematicky ničí interiér domu a na kocúra Luckyho pozerá ako na gastronomickú lahôdku. Skrátka jeden z najlepších sitcomov ever. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

S přibývajícími epizodami sice kvalita dosti kolísá, ale i tak se stále jedná o jeden z nejvtipnějších a nejpovedenějších amerických sitcomů, jaký se kdy dostal na naše televizní obrazovky. Plyšový a nenažraný mimozemšťan ALF je naprosto boží postava, kterou si musí každý okamžitě zamilovat, a jeho komplikované soužití s obyčejnou americkou rodinkou vždycky zaručeně pobaví. Z pohledu českého diváka musím zmínit i fenomenální dabing Oty Jiráka, který Alfa nádherně zdobí a je určitě mnohem lepší než ten slovenský. Pryč jsou sice ty doby, kdy jsem u toho denodenně vysedával, ale i po těch letech se na ALFA vždy rád znovu podívám. Až budou lidé cestovat do vesmíru, chci za každou cenu navštívit Melmec :-) ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (89)

  • Pro Alfa byly použity dvě různé loutky. (Kulmon)
  • Alfove skutočné meno je Gordon Shumway. (Gryphon)
  • Epizody se jmenují podle slavných písní. Píseň, podle které je epizoda pojmenovaná, v ní vždy i zazní. (Ozo)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama