Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizódy(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (148)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Epické pozadie vzniku Godfathera. Tak epické ako kniha či film samotný. Planéta opíc, Willy Wonka, Sunset Blvd., Veľký útek, Robert Redford... atď atď. Už prvá epizóda je garanciou pohladenia cinefilskej duše. PS: scény s mafiánmi (zakázané to slovo) akoby od samotného Mártyho Scorseseho. Veľká spokojnosť, pre fanúšikov Godfathera nutnosť. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Asi najlepšia dramatizácia vzniku nejakého filmu akú kedy celuloid, resp. televízna obrazovka uzreli a asi najprekvapivejší fan service, ktorých sa posledné roky rodí dosť, ale naozaj by som nečakal, že nerdovskú radosť budú mať fanúšikovia ani nie možno najprioritnejšie Krstného otca ako filmu (logicky ale aj tí), ale skôr fanúšikovia, ktorí dobre poznajú tento Hollywoodsky folklór a nespočetnekrát opísaný príbeh o tom ako film vznikal. Dnes už si to možno človek ani neuvedomí, ale začiatkom 70-tych rokov gangsterské/krimy filmy boli ako žáner niekde predsa len inde - skôr komerčné, zábavné a spotrebnejšie záležitosti, ktoré málokto vnímal ako prestíž - spravidla žánrovky tak ako sú nimi dnes akčňáky so Stathamom, slashery á la Halloween. Aj preto Krstnému otcovi počas vzniku cestu hatilo toľko prekážok - trojhodinová dráma o gangsteroch s ambíciami a záberom pomaly antickej tragédie? A v hlavnej úlohe s už dlhšie za zenitom polobláznom Brandom čo mal za sebou sériu prepadákov a kadejakých verejných/profesionálnych faux pas, a s neznámym talianskym (aby som citoval) "skrčkom" Pacinom, a na režisérskej stoličke tvorca jedného lacného hororu, komédie, muzikálu a akéhosi dramatického čohosi, z čoho určite nebolo zjavné že pre adaptáciu tejto knihy je práve on ten pravý? No kto by tomu vtedy veril, že táto zostava s týmito ambíciami dá dokopy film, ktorý formálne, obsahovo a inak budú kopírovať a vykrádať mnohí aj 50 rokov od jeho vzniku a ktorý sa vo svojom čase stane najúspešnejším filmom v histórii?  Paramount nemohol dať sebe a fanúšikom na 50. výročie Krstného otca krajší darček - všetky známe momenty, či povinné zastávky, ktoré by človek čo ten príbeh pozná čakal tam sú a aj veľa navyše. Je trochu prekvapivé že to bez problémov vydá až na 10 epizód a ani sa nevarí z vody a nenaťahuje, ale je to tak. Má to vtip, švih, a síce človek logicky vie ako to dopadne, ale napriek tomu je zábavné celý proces sledovať. Je to aj pekné okienko do old school Hollywoodu alebo filmového biznisu ako takého a toho aký je to cvokhaus. Herecky je to tiež až prekvapivo silné na všetkých frontoch - Matthew Goode Roberta Evansa vystrihol tak, že to hádam bude jeho životná úloha. Celkovo je zjavné, že za minisériou stáli ľudia, ktorí mali dobrý cit a odhad ako celú vec poňať, kde pridať, ktorý moment nechať vyniknúť. ()

Reklama

zigíš 

všetky recenzie používateľa

Neduživý bráška Vinylu a The Deuce, který doplácí na průměrné tvůrce. S HBO péčí by to snad dopadlo lépe. Tady mám pocit, že koukám na seriál z devadesátých let. Herecky kolísavé, Teller ok ale taková Juno Temple vypadá, že už pět let závodně šňupe (a právě ve Vinylu ji to fakt seklo). Když už Coppola a nelehký proces natáčení, tak rozhodně Hearts of darkness. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Nebudu nic zastírat, moc jsem se nebavil. Přišlo mi to celé strašně ploché a řekl bych někdy až trošku otravné. Seriál nešel pořádně do hloubky a místy  působil až jako komedie, což by jeden v názvu hledal marně. Kdybych neměl rozkoukáno už asi pět dílů, možná bych to vzdal, takhle jsem byl nucen vydržet až do konce. Nejlepší na celém filmu mi přišla určitě postava F.F. Coppoly a pak také Mária Puza, jinak nic, co bych si nějak hlouběji zapamatoval. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Keď sa skĺbi originálny námet s perfektným filmovým spracovaním výsledok sa dostaví. The Offer je jedným z absolútnych seriálových špičiek americkej tvorby a po každej stránke je jej výkladnou skriňou. Seriál doporučujem predovšetkým divákom Krstného otca, tí ostatní (ak takí sú) si mnohé nuansy neužijú. Pre mňa bola bonbónikom aj skutočnosť, že poznám všetky filmy tej doby, ktoré sú spomenuté v seriáli. ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (21)

  • V seriálu se diskutuje, že plakát s ansámblem postaveným do tvaru „V“ (anglicky „flying V“) není diváky příliš vítán, protože se s postavami nedokážou ztotožnit. Jeden z plakátů seriálu má přitom právě tento vzhled. (tom.nosek)
  • Brando (Justin Chambers) si v bare objedná drink zmiešaný z amaretta Disaronno a škótskej whiskey jedna k jednej. Takto miešaný drink sa nazýva The Godfather a zvyčajne sa podáva s ľadom v staromódnom pohári. Značka amaretta Disaronno bola údajne obľúbeným nápojom amerického herca Marlona Branda. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama