Reklama

Reklama

Prekliata

  • Česko Zvrácená (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladé sluchovo postihnuté dievča Alice je po údajnej návšteve Panny Márie zrazu schopné počuť, hovoriť a uzdravovať chorých. Ako sa táto správa šíri, ľudia z blízkeho i vzdialeného okolia sa hrnú, aby boli svedkami jej zázrakov. Novinár (Jeffrey Dean Morgan), navštívi mestečko v Novom Anglicku v nádeji, že oživí svoju kariéru. Keď sa začnú diať desivé veci, začína pochybovať, či sú tieto javy dielom Panny Márie alebo niečím iným, omnoho temnejším. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Vidlákům pobožným pomoci není, falešná Marie slzy když roní." Film , který potěší každého zarytého ateistu, nevěřícího na skutečné zázraky :-). Stav utkání FC Církev vs Dynamo Marie z Ďáblic: církev prohrála konzumačně, oprava, kontumačně 0:3. Nenaplnilo se davové očekávání zázraku, nepomohl ani bouřící kotel domácích, silnější mužstvo po zásluze vyhrálo! R.I.P. tři surově zfaulovaní flanďáci. Dobře oběšený farář, profesionálně zapálený jezuita-exorcista i ohnivou prackou do srdce skolený biskup. Poučení z příběhu je zřejmé. Zjeví-li se vám nějaká našeptávající Mařka v bílém prostěradle, vyléčí vám na počkání např. raka plic a posléze i pár dědkům od vás z činžáku prostatu, neukvapujte se s úsudkem. Ještě než si pozvete delegaci z Vatikánu k uznání zázraku, zkontrolujte té čůze roucho, jestli jí zpod něj nečouhá kopyto či ocas! ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Naozaj nie je ťažké pochopiť, prečo to bolo odložené a prečo to bolo uvedené len v malom kine, pretože to jednoducho nestálo ani za to. Vlastne sa pekelne čudujem, že to nešlo rovno na streaming. Zadaný Jeffrey Dean Morgan, je vždy vítaným hosťom, ale toto je už druhý veľmi priemerný horor, ktorý natočil s náboženským podtextom, a to sa jednoducho musí skončiť. Nič výnimočné sa tu nedeje a všetko je to dosť na úrovni PG-13, akurát sa tu nezabíjajú žiadni odporní tínedžeri, takže to nie je typ PG-13 hororu, na ktorý si potrpím. Mary, tá démonická čarodejnica vyzerá ako kríženec E.T. a Zubnej víly z Darkness Falls a cgi je dosť otrasné. Veľa sôch, ktoré plačú krvou, a neuveriteľne smutní ľudia, ktorí veria všetkému, čo sa deje, pretože ich životy sú také nešťastné, že to vlastne potrebujú, aby ich to udržalo pri živote. Je to smutné, ale zároveň mi príde jednoducho čudné, že títo náboženskí fanatici dokážu ignorovať všetko na svete, čo vás môže urobiť šťastným, a vyhýbať sa radostiam, ktoré sme schopní zažiť, a všetkému, čo dáva úplný logický zmysel, s čím oni jednoducho "nesúhlasia", a rozhodnú sa pre niečo, čo si vyžaduje neochvejnú vieru a viera je vlastne len ultimátne pozastavenie nedôvery. Milujte to pre nich, ale ja sa k tomu nepriblížim. Miestami mi to pripadalo aj trochu na hranici propagandy, takže 🤮  V celom filme nie je ani jedna strašidelná scéna, pretože celý film je smiešne uhladený a vyleštený s príliš jasnými farbami, ktoré nedokážu navodiť potrebnú atmosféru. Mohlo to byť dobré, keby si išli pre R rating a dali nám nejakú tú super temnú sračku, na ktorú boli očividne príliš cool. Mám chuť pozbierať svoje Mean Girls a prejsť kabrioletom okolo režiséra, zabuchnúť brzdy a povedať "nasadni lúzer, ideme sa učiť, ako to robiť lepšie". ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je do cela originálny, aspoň si nepamätám, že by niekto prišiel s niečím podobným. Lenže i keď po obsahovej stránke má čo ponúknuť, tento režisér to vobec nevyužil. Hlavne čo sa týka trikovej stránky filmu bol otrasný. Hlavne tá utrasena čarodejnica v maske má po celú dobu iritovala, neviem koho mala vystrašiť, ale u mna vzbudila len súcit , že dod.b.la celý film. Remeselne film nebol vobec zlý a hralo tu niekoľko znamych hercov z ktorých najviac zaujal J.D Morgan. Lakačky, no okrem jednej, vážne neviem či ich tu bolo viac a ponurosť či atmosféra tu nemohli mat miesto, kazili to práve tie nešťastné triky. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Keby sa viac pritvrdilo a hnusne spravená babizna by bola nahradená niekým oveľa zaujímavejším, film by bol určite lepší. Je to medzi 2* a 3*, ale i keď sa jedna o originálny príbeh, no spracovanie originálne rozhodne nie je. Tak sa prikloním k tomu horšiemu hodnoteniu. ()

helraiser 

všetky recenzie používateľa

Takhle podělat slušnej nápad. Mohla to být opravdu hodně slušná atmosférická podívaná s náboženskou tématikou, ale na konec to je pouze podprůměrná podívaná s naprosto otřesným digi bubákem. Být to natočeno v 70.- 8O.letech tak by to byla atmosférická bomba. Mělo to potenciál, ale naprosto ho zabili. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)

Reklama

Reklama