Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Posledné recenzie (5 307)

plagát

La mesita del comedor (2022) 

Jesus a Maria si prechádzajú komplikovaným obdobím. Ich vzťah ale dostáva opätovnú nádej po narodení vytúženého dieťaťa. Teda do momentu, kým si Jesus v jednom z obchodov nepresadí svoje a nekúpi konferenčný stolík s nerozbitným sklom ..  Absolútny súhlas s užívateľom "ricci.s". Brutálne ľúto bolo človeku toho nešťastníka, no striedanie tých vážnych situácii s absolútne absurdnými, dodalo filmu atmosféru, ktorá sa vstrebáva naozaj ťažko, pričom Ja ani neviem, či som sa doposiaľ s niečím obdobným stretol. Ono to po dejovej stránke pôsobí asi ako tanec po tenkom ľade na hrane hlúpoty a vážnosti situácie. Podaktorí budú nad tou absurditou polemizovať a možno aj pičovať, no faktom je, že toto je veľmi silná káva s príchuťou veľmi trpkej tragikomédie. No a na záver len dodám, že tá postava tej mladej "13stky", tak to je proste scenáristická bomba, ktorá to celé dokonale osviežila a dodala tú správnu, sarkastickú príchuť.

plagát

New Life (2023) 

Má to 83 minút, pričom prvá polovica je asi tak záživná, ako Hojsikove výkriky do tmy v jemnom fašistickom kabáte pred prázdnymi sedačkami v Euro parlamente. Neviem, čo koho na tomto počine na západe zaujalo, no má to asi také predpoklady uspieť, ako liberáli s tými svojimi falošnými plánmi so šírením lásky. Druhá polovica, od prvej zombie fajtovačky, ďaleko lepšia. Zrazu je s kým bojovať, zrazu má celý svet jedného spoločného nepriateľa, ako toho za hranicami smerom na východ, ktorý ako povedal "úprimný, pravdovravný, srdečný, citlivý" Fico, ktorý z ľudí vôbec nerobil niekoľko volebných dekád jebnutých, bude kľačať jedine v prípade, keď si bude zaväzovať šnúrky na topánkach. Prvá polovica sklamanie, druhá záživnejšia. Priemer na hrane, i keď na jeden krát vyslovene nesklame. A potešil záver, lebo koniec "dobrý", všetko dobré.

plagát

Godzilla Minus One (2023) 

Godzilla je výtvor Japoncov, je to ich národná, kultová postava, ako pre našinca Jánošík či kúsok za hranicami Fiala s Babišom. Kým si ale ten náš hrdina vyberal komu kaštieľ vypáli, až kým neupiekli jeho samotného, táto fantasy postavička prehĺta všetko bez výnimky do poradia, ako Dolly Buster na swingers párty v Horných Orešanoch. Pekne sa nato pozerá, no každému to nesadne, keďže Japonci majú svojskú tvorbu, pričom kto je prevažne zvyknutý na pukance a prvoplánovú zábavu z poza oceánu, ten asi príliš nadšený nebude. Sú tu zdĺhavé pasáže či dialógy “akoby mimo tému”, čo môže nudiť, alebo hádam aj odradiť, no kto vydrží, uvidí aj zlaté prasiatko čo bude mať zahnuté zuby dohora. Fakt “dokonalá”, intelektuálna komiksovka, ktorá Američanom jasne ukázala, kde majú s tou ich hrbatou kokotinou čo vyzerá ako prerastený pterodaktyl bez krídiel - miesto. Presne takúto Godzillu svet konečne potreboval vidieť. Teda tú “oridžinal”, čo sa s nikým nejebe, neberie na nikoho ohľad, s nikým nemá žiadny vzťah ako nejaký pojebaný, ochočený yorský šír.  No a i keď to na päť nie je, Ja aj tak dám, lebo veď aj tak ma nikto nemôže zastaviť. Palček hore Japoncom.

Posledné hodnotenia (9 414)

La mesita del comedor (2022)

04.05.2024

New Life (2023)

04.05.2024

Godzilla Minus One (2023)

04.05.2024

Arcadian (2024)

03.05.2024

Černobyl: Nová svědectví (2022) (TV film)

03.05.2024

My Uncle Is the Green River Killer (2014) (TV film)

03.05.2024

The Yorkshire Ripper (2019) (seriál)

03.05.2024

Catching a Serial Killer: Sam Little (2020) (TV film)

02.05.2024

Steeltown Murders, Hunting a Serial Killer (2023) (TV film)

02.05.2024

Reklama

Posledný denníček (108)