Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o dvoch kriminálnikoch, ktorí si uvedomia hodnotu života až po tom, čo ich odsúdia na doživotie.
Na východe Mississippi nenájdete zábavnejšiu dvojicu než ukecaného Rayforda a konzervatíneho Clauda. Náhoda ich zviedla dohromady pri spoločnej ceste za rýchlo získanými peniazmi, keď sa nevedomky zaplietli do zločinu. Nekonečná smola ich dostane až pred súd, ale obaja zisťujú, že nech budú kdekoľvek, aj tak sú a stále budú priatelia na život a na smrť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Posledný Murphyho pozerateľný snímok pred dlhou odmlkou kvality, v ktorom ešte predvádza niečo, čomu sa hovorí herecký výkon. Lawrence nadpriemerne vystúpil so svojho tieňa a tak je radosť pozerať sa na túto dvojicu. Príbeh je akýmsi zjednodušeným a hlavne vtipným variantom na The Shawshank Redemption, aj keď je pravda, že pokus o dramatickú líniu tiež nebol zlý, ale nebol dotiahnutý do konca. Dialógy sú zo začiatku pomerne svieže, miestami originálne, ale po čase si uvedomíte, že je to len spŕška doberačiek a podpichovačiek na tú istú tému stále dookola. Nieže by to nebolo vtipné, ale nie vždy dosiahli požadovanú úroveň. Myslím, že keby mal film režiséra a scenáristu z prvej ligy, ktorí by trošku pomohli príbehu, vyšperkovali by dialógy a zamerali sa viac na charaktery postáv a dramatickosť deja, tak by neostalo len pri oscarovej nominácii za masky. 75%. ()

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Až na pár výnimiek výlučne černošská vec, ktorá s menom E. Murphy láka, ale s M. Lawrencom som mal odjakživa problém. Príbeh tie nesympatie prebil a tak som i toho Lawrenca nakoniec akceptoval. Takmer 2/3 filmu sa odohrávajú vo väzení a jeho blízkom okolí "palebnej línie" , kde sa nájde miesto i pre humor. Asi najviac som sa zasmial pri scéne hľadania otca medzi nastúpenými černochmi v rade. Keďže príbeh nám dvojicu hlavných hrdinov približuje od 30. rokov až po súčastnosť, logicky museli prísť na radu masky, ktoré z nich urobili starcov. Nepôsobili tak rušivo ako som si myslel a pre akýkoľvek film je dobre, ak sa nezaoberáme detailami, ale vnímame príbeh. Tu to celkom vyšlo. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama