Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) sa stane svedkom brutálneho zločinu, ktorý ho psychicky zrazí až na dno. Z Malloya sa stáva alkoholik. Aby sa zotavil, podstúpi liečbu na rehabilitačnej klinike pre policajtov. Miesto, ktoré mu má byť útočiskom, sa ale čoskoro premení na desivé väzenie. Keď snehová búrka odreže kliniku od okolitého sveta, zomrie tu za podivných okolností niekoľko pacientov. Je zrejmé, že vo vnútri je vrah a že sa teraz ktokoľvek môže stať budúcou obeťou. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (274)

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku interesting, potom už jen God blessing. První půlhoďku poměrně slušnej tah na branku, ale pak se to zvrtlo do průměrného akčňáku :( bohužel. Sly byl docela cool, ale taky jsem uvítal roli Roberta Patricka, jako ,, vysloveného parchanta". Ale tím to také tak nějak vše pohaslo. A dále už se odvíjí jen vcelku nudná podívaná.. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V týchto časoch mal Stallone to najlepšie dávno za sebou, jeden priemerný film striedal druhý, za čo ale mohli hlavne nezaujímavé témy, ale D-Tox mal predsa len naviac, ako jeden z mála ponúkal aj solídnu zápletku a ďalšie klady, ale kvalitou teda moc neovplýva. A pritom na prvý pohľad všetko vyzerá tak dobre, pokiaľ akčný herec nehrá v akčnom žánri, najlepšia voľba je vždy nejaká drsná detektívka a tu úvod pôsobí veľmi dobre, pôsobí to správne temne, vrah je neznámy a hlavne inteligentný, aby bol vždy krok pred všetkými a k tomu ten osobný motív, vražda milovanej manželky, tento film mal teda vykročené skvelo. Ale aj potom to ponúka stále veľký potenciál, mám rád túto tému, kedy je skupina ľudí odrezaných od sveta, v tomto prípade všetko skúsení policajti z rôznych oblastí v zariadení uprostred snehovej búrky ďaleko od mesta, pričom jeden z nich je vrah a tak nikto neverí nikomu, aj v tomto období sa táto téma použila viackrát a vždy s dobrým výsledkom, ale práve D-Tox dopláca na veľmi slabý scenár. Film má síce skvelé tempo, takže nudiť sa tu rozhodne nedá, ale aj toto je skôr problém, miesto postupného budovania atmosféry sa tu stále niečo deje, ale v tak nezáživnom podaní, aké si pri filmoch s touto tématikou vôbec nespomínam. Ten scenár už nezaujímavejší snáď ani nemohol byť. A aj ten vrah, ktorý úvodnú fázu pôsobí inteligentne sa tak tu vôbec nespráva, akoby sa jednalo o úplne inú osobu a tu je z neho len nejaký treťotriedny záporák. A aby toho nebolo málo, finále je rovnako nezaujímavé, ako celá táto väčšina filmu. Obsadenie je síce skvelé, ale postavy sú na tom omnoho horšie. Sylvester Stallone je bez problémov, ako detektív ma tu bavil dokonca aj v tej horšej časti. Mimo neho sa tu nájde plno známych vedľajších tvárí, ktoré vždy rád vidím ako Tom Berenger, Stephen Lang, Robert Patrick, Charles S. Dutton alebo aj Sean Patrick Flanery, ale prakticky nikto z nich ničím nezaujme. Jedine asi len ten Robert Patrick v dvoch, troch krátkych scénach a tým to končí. Akčne tu nie je absolútne o čo stáť, to sú tak nevýrazné a nezaujímavé momenty, že sa na ne zabudne skôr, než vôbec skončia a rovnako sú na tom úmrtia, pri podobných kriminálkach si na tomto dávali vždy záležať, ale tu žiadna likvidácia nestojí za pozornosť. A režisér to tiež absolútne nezvládol, rozpočet bol slušný, takže vizuálne to očakávane nevyzerá zle, ale atmosféra a napätie sú väčšinu času nulové, rovnako emócie a pocit nedôvery, tu skutočne jedine ten úvod za niečo stojí, zvyšok akoby točil niekto iný a úplne neschopný. Takže toto bol zaslúžený prepadák, dá sa na to pozerať, ale vzhľadom na tématiku, obsadenie a rozpočet sa tu očakáva omnoho viac. V konkurencii D-Tox neobstojí. 55% ()

Reklama

arie 

všetky recenzie používateľa

Snímka dopadla presne tak, ako som očakával... Nemôžem povedať, že som sa nudil, film má zo začiatku veľmi dobré tempo a niekoľko pôsobivých scén zobrazujúcich traumu muža, ktorý prišiel o všetko, čo miloval dajú divákovi nádej na skutočne kvalitný zážitok, lenže v druhej polovici sa snímka zmení na nezaujímavý a rutinne natočený pokus o žánrovú kombináciu triller/horor, ktorá kvôli chaotickému scenáru a neschopnosti režiséra (Gillespie je komerčný rutinér) nedokáže dostatočne zaujať pozornosť diváka, ktorý v týchto okamihoch sleduje, napriek atraktivite prostredia, v ktorom sa film odohráva, len ďalší priemerný americký produkt bez väčších ambícií. Hlavným lákadlom je, samozrejme, Sly Stallone, ktorý odvádza poctivú kreáciu životom unaveného policajta, ktorý stratil zmysel života a vydáva sa na neplánovanú cestu pomsty za smrť človeka, ktorého miloval. Zvyšok hereckého obsadenia je prekvapujúco zložený z mnohých známych tvári (Kristofferson, Berenger, Dutton, Wright, Flanery, Patrick či Dina Meyer), lenže ich pobyt vo filme je natoľko minimálny, že častokrát si ich prítomnosť ani nevšimnete. D-Tox je zručný žánrový priemer, ktorý však mohol mať skutočne naviac, lenže to to by musel mať film kvalitnejší scenár a hlavne lepšieho režiséra. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Chlast zabíjí pomalu, ale spolehlivě !!" Stejně spolehlivě zabíjí také sériový vrah v tomto neskutečně nevyrovnaném snímku, jehož pak zase zabíjí režisér Jim Gillespie.. Největší problém spočívá v tom, že se mu jeho biják, tenhle hybrid, jakkoli třeba už slasherem Tajemství loňského léta dokázal, že atmosféru umí budovat velmi slušně, rozpadá pod rukama na tři naprosto kvalitativně i schematicky odlišné pasáže.. Většina flashbacků postrádá smysl, hovadský střih často snímek ještě více rozmělňuje a činí naprosto chaotickým, často se zároveň dějí dvě věci na různých místech bez jakéhokoliv zdánlivého účelu, což spolu s faktem, že na DVD najdete celých osm vystřižených scén, svědčí o tom, že se tvůrci na poslední chvíli v postprodukci snažili film postavený na neskutečně chabém scénáři Rona L. Brinkerhoffa, který má na triku podobně příběhově polovičaté Mercury, zachránit.. Slušná kamera rutinéra Deana Semlera či více než slušný soundtrack Johna Powella, ani zajímavý casting na čele se Stallonem, Robertem Patrickem či Krisem Kristoffersonem nedokáží D-Tox zachránit od naprosté katastrofy páchnoucí jako zdechlina promrhaným potenciálem v rukou režiséra, který se zřejmě do poslední chvíle neuměl rozhodnout, zda chce natočit krimi, akční film či mystery.. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Co se týká barvitosti a povahových vlastností jednotlivých postav, byl jsem celkem překvapený, protože se zde našlo pár zapamatovatelných individuí, které dali filmu jak se říká grády. Bohužel jich bylo jen pár. Jen namátkou: policajt z protidrogového, který si ustřelil kus obličeje, stařík z jízdní policie, machr z přepadové jednotky. Ale i pár lidí z personálu jako psycholožka nebo správce nebyli k zahození. Zbytek bylo jen takové nevýrazné něco, co se stalo masem do mlýnku, aby se mohl vrah vyřádit. Hudba zde byla celkem nepodstatným článkem, protože těch pár melodií, které zde zazněli jsme měli možnost slyšet už i v jiných filmem. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne volať Eye See You, neskôr bol však premenovaný na D-TOX, čo je skratka pre detoxikačné zariadenie. (Paldiny)
  • Film byl dotočen již v roce 1999. (Chatterer)

Reklama

Reklama