Reklama

Reklama

Dom pri močiari

  • USA A House on the Bayou
Trailer

Manželia Jessica a John Chambersovci sa po odhalení mužovej nevery rozhodnú zachrániť svoj vzťah aj rodinu. Jessica sa nechce rozviesť, ale má tri podmienky – manžel preruší kontakty s milenkou, o jeho nevere sa nikdy nedozvie ich dospievajúca dcéra Anna a všetci traja pôjdu na spoločnú dovolenku do odľahlého sídla v Louisiane, aby obnovili narušené vzťahy a zblížili sa ako rodina. Keď ich však jedného večera navštívia nepozvaní a podozrivo priateľskí susedia, víkend naberie zlovestný spád. Na povrch vyplávajú temné tajomstvá a ich krehké vzťahy, jednota, súdržnosť a solidarita sa začnú rozpadávať. Jedno je však isté - na túto dovolenku v Luisiane nikto z nich do smrti nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (46)

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý horor, který má každou další minutou vydařenou atmosféru. Má to super twist a myšlenku. Bohužel největší problém filmu je, že je doslovný. Mělo si to zanechat to tajemno a neznámo, až do úplného konce.... těch posledních 5 minut tam být fakt nemuselo. Ale jinak, se za mě jedná o nadprůměrný horor, kde dojde na zajímavý zvraty. V letošním roce to řadím mezi ty lepší filmy v tomto žánru. Hodnocení mezi 6-7/10, musím ale dát 4 hvězdy, fakt jsem se bavil. :-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono to vôbec nemuselo byť zlé, ale nedám tomu až 3*, lebo to napokon ani zďaleka nie je také dobré, ako mohlo. Prostredie parádneho domu v divočine je skvelé, ale drvivá väčšina sa odohráva v interiéri, takže divák nemá nič ako z divočiny, tak ani z krásne nadizajnového domu s bazénom a trávnikom. Je to celé také nejaké... o ničom. Kasting je akceptovateľný, ale žiadny zázrak. Po scenáristickej stránke čudo, ktoré je síce na jednej strane sympaticky nepredvídateľné, na druhej strane veľa vecí z toho nedáva žiadny zmysel. Ako keby by sa bili (minimálne) dve zápletky v jednom filme. Záverečný pokus o šokujúci twist je síce fajn, prikláňam sa k tomu, že sa mi skôr páčil, než nepáčil, ale opäť: ani z neho nič podstatné nevyplýva a navyše to spätne nedáva žiadny zmysel. Každopádne ak je tu niečo horor, tak práve finálny zvrat, predtým je to absolútne bežný triler s pársekundovými hororovými záchvevmi (divná izba). Takže nie, 2* sú tak akurát. ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Tento počin bych ani tak nepovažoval za horor, jako spíš velice napínavý psychologický thriller s mysteriózními prvky. Právě tu mysteriózní část jsem si v příběhu užil mimořádně a díky tomu jsem byl závěrečným vyvrcholením zcela uchvácen. Finální zvrat o dobru a zlu mne oslovil natolik, že jsem tomu rovnou napálil plný počet. Po emocionálním vystřízlivění jsem nakonec jednu hvězdu musel stáhnout, ale stále se jedná o skvělý a originální kousek. Vydařený počin s minimem herců a i když se tu s krví poměrně šetří, tak každá scéna je o to lépe propracovaná. Především je tu cítit zcela zřetelně atmosférický teror. 76% ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasický motiv s vesnickými balíky terorizujícími městskou rodinku říznutý notnou dávkou řekněme až biblického mysteriózna. A docela mě to bavilo. Občas mi sice připadalo, že je scénář ušitý příliš horkou jehlou a představitelé otce s dcerou se mi vůbec nelíbili, ale film mě dokázal udržet ve střehu, došlo i na nějaký ten zvrat, který jsem úplně nečekal a hlavně jsem byl zvědavý, co za tím vším je. Konec mě nezklamal, což je u podobných záležitostí plus a jeho doslovnost jsem spíš uvítal, ačkoliv polopatické vysvětlení bylo fakt jak pro debily. 60% ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Nemělo by být připsáno v žánru i mysteriózní vzhledem ke konci? Ženská zjistí, že jí chlap zahýbá  se svou studentkou (ne, že bych se mu divil ta studentka byla proti jeho ženě překrásná) a jelikož nechce rozvod navrhne mu dovolenou kdesi v baráku. Tak tam dojedou poznají jakéhosi dědka co tam prodává a jeho syna pozvou je na večeři a ti  je pak přepadnou (dál nebudu spoilerovat). Námět je dobrý bohužel to kazí herci kromě toho kluka za nic nestojí dcera vypadá divně a neumí si ani nalakovat nehty otec je takový nemastný neslaný a manželka je v permanentním módu, že je nasraná na všechno dědek je tam vyloženě do počtu. 60 procent ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo od 22. marca do 19. apríla 2021 v New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama