Reklama

Reklama

Roztápanie

  • Česko Tání (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva sa vracia do svojej rodnej dediny s veľkým blokom ľadu, ukrytým v kufri auta. Keď sa dozvedela o pietnej akcii v rodnej dedine, ktorá si pripomína jej dávno mŕtveho kamaráta z detstva, rozhodne sa čeliť spaľujúcemu letu, ktoré navždy zmenilo jej život. (Filmtopia)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (23)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Civilní Drama z Belgického venkova o dospívání dětí a teenage Trauma. Jsou tu dvě dějové linie, kde překvapivě zajímavější je ta flashbacková z dětství, která taky zabírá více času, Celou dobu je to pro mě spíš 3 hvězdičková podívaná, kde výsledný dojem zlepšuje závěr ve stodole, který pro dívky nebude 2x příjemný, ale není tak explicitní a brutální jak zmiňují druzí uživatelé. Každopádně film o tom jak dětské hry mohou vyústit v tragédii. Herecky dobré, na debut natočeno v pohodě, nenudilo, takže slabší čtverec hodím. 70% ()

Majkak 

všetky recenzie používateľa

Intenzívní zážitek s výbornými herci i v dětských rolích. Psychologicky precizní zpracování zranitelného dospívání. Bolest dcery, kterou její matka nedokáže milovat. Doteky, pohlazení, které chybí. A laskavá matka, jejíž dobrosrdečnost končí v okamžiku, kdy by se měla postavit za oběť, ale rozhodne se podpořit syna. A tys taky v tom nejseš nevinně. A oběť je v tom zatraceně sama. ()

Reklama

SkulaveOko 

všetky recenzie používateľa

Niet nádeje na vykúpenie a nový začiatok? Na začiatku a na konci písomné upozornenie s číslom na odbornú pomoc, ktoré pripomína popis k fotke - čosi navyše, čo samotné dielo neobsahuje, ale pritom zjavne chce odovzdať. Autori sa napriek nesmierne náročnej téme citlivo vyhli príliš sugestívnym záberom, čo je určite iba dobre. Z dvoch časových rovín (súčasná/minulá) jednoznačne vedie minulá s vynikajúcou debutantkou Rosou Marchantovou. Uvidíme, či to s filmom myslí vážne, ale túto náročnú úlohu zvládla perfektne a suverénne ovládla celý film. Súčasná Eva akoby už bola príliš rozbitá na to, aby nám dovolila nahliadnuť do svojho sveta. Zato dynamika detskej skupiny je skvelá, náznak nostalgického leta (jazda na bicykli s letným hudobným motívom, ktorý sa do filmu nijako nehodí) a atmosféru objavovania prvých lások čoskoro vystrieda tvrdá realita dospievania. Deti sú kruté, pretože ešte nevedia, ako sa zachovať zoči-voči životným tragédiám, stratám, bolestiam, odmietnutiam a zlyhaniam, a ich frustráciu a následný hnev si odnášajú nevinní, naopak, dospelí by to už mali vedieť, no chýba im nevyhnutná odvaha a neraz aj sila, takže výsledok je navlas rovnaký. Tragický a možno až príliš skutočný filmový príbeh, kde najväčšie bremeno nesie najcitlivejší a najzraniteľnejší. Je len otázkou času, kedy sa fasáda zdanlivo normálneho života, ktorý symbolizuje Evina sestra, definitívne rozpadne. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Tvrdé drama o vyrůstání na belgickém venkově. Traumatizovaná současnost se mixuje s vzpomínkami na dětství, z nějž se veškerá nevinnost pomalu vytrácí, a jakmile přijdou ty zlomové okamžiky, je z toho opravdu tíživá podívaná... v poslední části devastující. Dokázal bych si představit trochu schůdnější zakončení, než jaké zde dostaneme, nicméně tvůrčí volbu respektuji. [Sundance Film Festival 2023] ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

"Nejsem mrtvý, dokud na mne nezapomenete..." Excelentním způsobem odvyprávěný film, v němž....umírá dětství a dospělost je jen kruté vězení. Postupné odhalování minulosti a zároveň pohled na přítomnost, je skutečně velmi skličující a tíživá záležitost, která nemusí diváka vůbec těšit...artová depréze par excellence... [Filmový klub Citadela] ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Tvůrci při výrobě filmu spolupracovali s množstvím psychologů a odborníků, kvůli duševnímu zdraví herců, které mohlo být kvůli klíčovým scénám ohroženo. (Azurose)
  • Před natáčením pořádal štáb pravidelná setkání, aby se herci se štábem během natáčení cítili komfortně. Dokonce jezdili i na víkendová setkání na chatu režisérky. (Azurose)
  • Tvůrci obsadili nejprve dětské role a na základě obsazených herců hledali dospělé herce, kteří byli co nejvíce podobní hercům dětským. (Azurose)

Reklama

Reklama