Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (18)

  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)
  • Auto, na ktorom sme mohli vidieť Ace Venturu (Jim Carrey) na konci filmu, je Chevrolet S-10 Modified z roku 1989. Ace nosí hodinky značky Timex. (ShortyIC)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 108,4 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 212,4 mil. (NIRO)
  • Ace Ventura (Jim Carrey) při zjištění, že Wachatové při vyslovení jména posvátného netopýra Shikaky vždy automaticky pokleknou, dělá žertíky a v původním znění se je snaží nachytat vyslovením filmu The Shawshank Redemption (1994). Herec Bob Gunton, který tu hraje Burtona Quinna, hrál ve Vykoupení z věznice Shawshank zkorumpovaného ředitele Nortona. (Nick321)
  • Scéna s písní „Chitty Chitty Bang Bang“ je improvizace Jima Carreyho (Ace Ventura). Ten při natáčení scény zapomněl text a začal zpívat. Režisérovi se improvizace natolik zalíbila, že ji ve filmu nechal. (Foxhound#1)
  • Úvodní scéna, kde "zemře mýval", je parodií podobné scény z filmu Cliffhanger (1993). (kyLuke)

Reklama

Reklama