Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

The Magnificent Four. Tradiční americký western kašírovaného typu, u kterého kdyby Kasdan odebral 15 až 20 minut, nikdo by nebrečel. Lákadlem je bezesporu herecké obsazení, ovšem jen černý bůh pomsty Danny Glover a první člen z množiny „proti svým škatulkám obsazení herci“ Kevin Kline za něco stojí. Druhý člen množiny hrající sám se sebou šachy sice neučil obyvatele městečka Turley švihlou chůzi, nicméně z očí mu koukalo, že by chtěl, S.Glenn se jen zarputile tváří jako by měl od sedla nesnesitelně opruzenou prdel, B.Dennehy hraje svého x-tého šmejda s usměvavou tváří, moucha Goldblum působí poněkud nepatřičně a rozjařený Riviera Kid Costner je zralý na vyliskání. Další filmový počin z Klidného západu, kde se v saloonu standardně objednává suché bílé víno a minerálka Perrier.. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Silverado je zdĺhavý, nudný western, ktorý podľa narýchlo zbúchaného scenára so známymi hercami a v štandardných prírodných kulisách nakrútil režisér, ktorému toto remeslo príliš nesadlo. Okrem toho, nakrúcať western v roku 1985, si vyžadovalo správať sa inovatívne a nie kopírovať westernové klišé spred desiatok rokov. To je iba mrhanie prostriedkami a nezáleží na tom, či ich mali tvorcovia k dispozícii dostatok. Tri hviezdičky ponechávam, lebo moje sklamanie sa obmedzilo na ľútosť nad premrhaním akej-takej šance, ktorá tu na začiatku bola. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Silverado nabízí vše, co dělá western westernem. Partičku desperátů, zkorumpovaného šerifa, zlovolného statkáře, pár drsných, ale poctivých pistolníků, osadníky v problémech, spoustu přestřelek a navíc naprosto klasický souboj jak vystřižený z učebnic o Divokém západě. To vše v podání výborných herců, jejichž jména snad tehdy ještě neznamenala to, co dnes, ale to na kvalitě jejich výkonů nic neubírá. Mohou vadit žánrová klišé, kterých tu je požehnaně a někomu se může zdát že stopáž je příliš dlouhá a obojí je do určité míry pravda, ale já se i tak k tomuto westernu čas od času rád vracím a vždy je to pro mě příjemně strávený čas. Jen pozor na český dabing. To je past. 85% ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

4/10 - Takovy lehce podstandardni western zadna slava - dockame se vsech nesvaru a prblemu, co k westernum patri - nesmrtelni pistolnici, "krasne" zeny, pratelstvi na zivot a na smrk. Hraji tam typani pro Kasdana typicti a ja jsem behem sledovani tohoto spektaklu stihl pouklizet obyvak, coz by se pri opravdu dobrem filmu nestalo ;]] ()

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Jméno Johna Cleese v úvodních titulcích mě dost překvapilo - tenhle britský komediální polobůh že hraje ve westernu? Nicméně jeho role šerifa, co "není zdejší" a hraje šachy sám se sebou člověka rozhodně pobaví. Po 10 minutách už ale přebírají otěže Kevin Kline a spol. Herci v Silveradu jsou vůbec příjemným překvapením, najdeme tu jak profláklé ksichty, tak i méně známé herce, navíc všichni hrají výborně. Brian Dennehy se z tvrdého, ale správňáckého šerifa v Rambovi proměnil v tvrdého, a navíc zkorumpovaného parchanta, který se může měřit i s takovým Little Billem z Nesmiřitelných. Zvláštní ale je, že i přes dvouhodinovou délku jsem dost často cítil přehnanou práci střihače - postava Jeffa Goldbluma určitě měla víc prostoru, stejně tak vztah mezi Padenem a místní farmářkou. Škoda, těch pár minut navíc bych vydržel, v rámci oddychově dobrodružných westernů se totiž jedná o špičku. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)
  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)

Reklama

Reklama