Reklama

Reklama

Hadí plyn

Trailer

Obsahy(1)

Robert Klein sa vydáva na dobrodružnú cestu na  miesta, kde sa súčasná civilizácia stretáva s nutkavou potrebou ľudstva podmaniť si prírodu,  túžbou vysávať jej dušu aj zdroje a uloviť alebo si podmaniť všetko živé. Jeho úlohou je nájsť strateného brata na miestach, kde už neplatia civilizované pravidlá a realita osciluje medzi racionalitou a snom. Vydáva sa na cestu čoraz nepreniknuteľnejšou prírodou k sebe samému a temným prúdom svojho vnútra, na konci ktorej ho čaká ťažká skúška. (Cinemart SK)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Stanislav Majer obľuboval časti, ktoré sa natáčali na západnom Slovensku, v Dunajských luhoch: "Lokácia bola skutočne prekrásna. Dunajské luhy - snová a hypnotická krajina. Lužné lesy plné vtáctva, mokradí a mŕtvych stromov trčiacich z vody. To, čo s tým miestom dokázalo urobiť svetlo, bolo absolútne úžasné." (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista David Jařab o tom, prečo adaptoval príbeh knihy "Srdce temnoty": "Je to veľmi podnetná kniha, má zvláštnu kvalitu, poskytuje priestor pre celý rad interpretácií. Zároveň sa dotýka niektorých vecí, ktoré je ťažko pomenovať a uchopiť. Kniha rieši otázky vysporiadania sa s európskym kolonializmom, čo je niečo, čo sa nás bytostne dotýka, i keď si to uvedomuje málokto a málokto je ochotný priznať si to." (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Praze, Bratislavě, v deltách Dunaje v okolí Bodíků a ve Splitu. (Cinemart)
  • David Jařab sám tuto látku již dříve zpracoval do podoby úspěšné divadelní inscenace, považované za jedno z vrcholných děl poslední sezony pražského divadla Komedie. (Cinemart)

Reklama

Reklama