Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový animovaný film z produkce studia Walt Disney Strašpytlík vypráví klasickou pohádku o kuřeti, které si splete padající žalud s kouskem oblohy a způsobí velký zmatek. Tentokrát se malý hrdina rozhodne napravit to, co způsobil - jakmile se mu však konečně začne dařit, přistane mu na hlavě opravdový kus oblohy! Nyní se spolu se svými povedenými přáteli Kačkou Pihatou, Mrňousem a Rybízem musí pokusit zachránit svět, aniž by ve městě způsobil další zděšení, což se samozřejmě neobejde bez spousty napětí a zmatků, ale hlavně pořádné porce zábavy. Brzy se ukáže, že být při záchraně světa malým kuřetem se náramně hodí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (161)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Udatné Kuriatko (Chicken Little) je skutočne filmom pre celú rodinu. Aj keď je hlavne pre deti, neverím, že nikto z nás by si nepozrel rád prepracovanú rozprávku. Aj keď má len 77 minút je natoľko energická, zábavná a poučná, že si určite získa srdcia všetkých detí. Má síce už možno otrepanú myšlienku zachraňovania sveta malými v spoločnosti, ale je urobená naozaj tak, aby to nebolo až také okaté. A povedzme si pravdu, vašim ratolestiam to nebude určite vadiť.77% ()

vrch07256732 

všetky recenzie používateľa

Tu je zaujímavá jedna vec: čím novšie komentáre, tým lepšie hodnotenie - z toho mi vychádza premisa že v porovnaní zo súčasnou tvorbou je tento anikák stále pecka. V dobe kinopremiéry resp. vydania DVD boli komenty zdžanlivé, viac menej kritické, t.j. v r. 2005 a pár rokov potom zrejme kinematografia vyprodukovala iné pecky ako tento film, no v porovnaní zo súčasnoasťou je tento animák je kvalitou príbehu ďalej ako súčasné podobné filmy. Videl vôbes niekto okrem Frozen2 nejaký vydarený aktuálny animák? ()

Reklama

sQelle 

všetky recenzie používateľa

Bez příběhu, bez zápletky. Kuře, které vyhazuje peníze za sodu, aby vypadalo akčně, ale kdyby otevřelo dveře a vyšlo po schodech, taky by mu to neublížilo. Hloupé prase, ale tak hloupé, že ani vtipné není. A ošklivá "asi" kachna s občas "geniálním" nápadem. Možná by se mi film líbil víc, kdyby byl v akci jako při závěrečné scéně v kině. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Uvidia, čo je to biele bravčové!“ Hoci zdanlivo plné nápadov („Možno to dajú rovno na video.“, King Kong, „Trafte kura“, tatko s poklopom od smetiaku, „Vraví, že je Skywalkerov otec?“, Lolipop), v skutočnosti skôr hysterické, ako sympatické, zopár „dojemných“ pesničiek otravuje a vizuálna stránka ma nebavila. ()

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Pri takej silnej konkurencii animákov aká vládne v súčastnosti sa tento nepodarený synáčik animácie nemá šancu porovnávať so svojímy staršími a omnoho zábavnješími bratríčkami. Keby bol aj človek ochotný odpustiť hroznú animáciu tak by stále ešte anarzil na pevnú stenu nudy a stereotipu, kde všetky náapdy som už neikde videl. Ono asi je to daň za množstvo projektov, ktoré boli v tejto oblasti veĺmi úspešné a z toho vychádza snaha aj s menším rozpočtom a horším scenárom zarobiť financie. Ale taká ej už konkurenicia aspoň je si z čoho vyberať. 1,5* a veľké skalmanie aj ke´d nájde sa aj pár svetlých momentov. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (15)

  • Film byl věnován památce Joe Granta (1908-2005). (Pumiiix)
  • Roli malého kuřátka měla původně namluvit Holly Hunter. (imro)
  • Ron J. Friedman prišel do Disneyho velkovýrobny na kreslené filmy jako ostřílený scénárista. Mél za sebou neskutečné množství TV sérií, např. Charlieho andílci, Dukes of Hazard nebo Iron Man a pak se v kinech objevil také jejich animák Brother Bear. (imro)

Reklama

Reklama