Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Spaľovať bolo rozkošou" - tento krátky citát z knihy "451° Fahrenheita" od kultového sci-fi autora Raya Bradburyho, si zvolil Stephen King ako motto ku románu "Podpaľačka". Výborne to ku nemu pasuje, rovnako ako aj ku filmovej verzii, ktorú v roku 1984 natočil režisér Mark L.Lester. Film verne kopíruje literárnu predlohu a veľmi dobre sa mu darí navodiť požadovanú atmosféru. Je tomu tak aj vďaka výborným hereckým výkonom. Dvaja charizmatickí záporáci v podaní George J. Scotta a Martina Sheena a proti nim skvelá, iba deväť ročná, Drew Barrymore ako nebezpečne výbušná Charlie McGee – malé, psychicky labilné dieťa s darom extrémnej pyrokinézy - "Podpaľačka". **** ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Tento scifi thriller je zaujímavý aj z dnešného pohladu, už len 8-ročnou Barrymorovou, či Martinom Sheenom v zápornej roli. Takisto George C. Scott exceluje v zápornej roli. Prvá polka je dost nezáživná a možno niekoho aj odradí. Druhá, ked ich chytia a väznia je už o niečom inom, pripudnú pyroefekty na fakt vysokej úrovni, experimenty, intrigy a tiež zaujímavý koniec. Škoda prvej polky filmu. Hodnotenie: 55% ()

Reklama

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Kingova díla zvlášť ty nadpřirozená nejsou moje parketa, ale vidět tohle v době vzniku dal bych plný počet. Drew Barrymore projevila své skvělé dětské herecké schopnosti už v E.T. mimozemšťanovi, kde jsem ji viděl poprvé a Žhářka mě kvůli pozměněnemu názvu po přečtení knihy ve slovenštině hned v době vydání unikla. Stále jsem si říkal že by to měli zfilmovat a film jsem viděl až dnes po shlédnutí zprasené verze z roku 2022. Nechápu jak v dnešní době mohou natočit horší film. Kdybych nečetl knihu tak bych obě verze neviděl a pokud jo i u této bych dal velmi nízké hodnocení pro svou nadpřirozenost. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Lester je starý pyroman a nebojí sa vyhodiť do povetria kdečo, trebárs aj vládnych agentov. Lenže zatiaľ sa o popáleniny nestará Arnie, ale sotva deväťročná Drew Barrymore. Sekunduje jej pri tom o čosi menej nadaný dvojník Kurta Russella, ktorý robí kúzla ako zo škatuľky a pritom mu stále kvapká z nosa a z druhej strany barikády ich stopujú elegán Sheen st. a manipulátor George C. Scott, čoby upratovač John. Beriem to síce odľahčene, ale zostava bola schopná a mohla z toho byť ďalšia napínavá Scannarovka, preto je škoda, že si film, možno až na začiatok, ide stále na pol plynu. Spomínaný úvod ešte v sebe skrýval aké také tajomno a nechýbal v nej drajv, ten sa ale s ďalšími flashbackami a nakoniec zakotvením pod jednou strechou možno až moc spomalí a vo finále už nedokáže natoľko nakopnúť vrtuľu, aby som ho nevidel iba ako jednohubku. ()

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkný počin od mistra akčních béček Marka L.Lestera.Přepis Kingovi knihy,kterou jsem bohužel nečetl,takže nemužu porovnat.Malá Drew Barrymore je k sežrání a už od tak útlého věku vážně šikovná.Od začátku filmu až do konce je atmosfera příjemně mrazivá.Škoda několika hluchých míst hlavně v druhé polovině filmu.Závěrečná čtvrthodinka je pastva pro oči .3.5* ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)

Súvisiace novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (viac)

Reklama

Reklama