Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

  • Česko Hlava nad vodou (viac)
Trailer

Obaja vedia veľmi dobre, že miesto, ktoré si vybrali pre spoločný život, je ideálne. Pokojná samota pri jazere nebola snom iba pre mladú atraktívnu Natalie (Cameron Diaz) a jej mažela, postaršieho váženého sudcu Georgea (Harvey Keitel), ale aj pre Nataliinho priateľa z detstva Lancea, ktorý je ich jediný sused. Aj toto skoré ráno sa George chystal na ryby. Tentokrát však s ním ide aj Lance a tak ostane Natalie celkom sama. Ideálny čas na nečakané návštevy, čo sa okrem iného na Nataliinu radosť do bodky naplní. Prichádza ju navštíviť bývalý priateľ Kent (Billy Zane), ktorý rozhodne neschováva svoje úmysly prežiť s Natalie čosi vzrušujúce. Ale aj keď táto noc môže byť horúcejšia ako čokoľvek iné, skutočné dusno prichádza až s ranným svitaním. Kent nejaví známky života a Natalie nezostáva nič iné, ako mŕtve telo skryť. Akékoľvek prezradenie by mohlo znamenať pohromu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (67)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Ctihodný soudce Harvey Keitel se zamiloval do hříšnice Cameron Diaz, dle litery zákona ji potrestal, a pak s ní odjel na slunný ostrov prožít krásný začátek manželského života. Jednou však Keitel odjede na ryby a na ostrově se objeví bývalý Diazin přítel, který soudí, že má u ní ještě šanci. Ona z něj není nadšena, ale vyhodit ho nedokáže a on se opije a ona ho ráno najde mrtvého. Tahle černá komedie docela šlape a působí velmi kompaktně. Hodně ji k tomu pomáhá výborné herecké obsazení. O humorné a proklatě černé situace není nouze. Je to tedy vydařený remake staršího švédského filmu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád čierne komédie, o to viac, o čo menej ich je. HLAVA NAD VODOU sa nijako zvlášť nevydarila, chýbajú jej ostrejšie hrany a výraznejšie dialógy. Na jednej strane je mi komorná zápletka blízka, zároveň však až na pár detailov (nové betónové schody) nedokáže prekvapiť a tak sa mi zdá, že ani prekvapiť záujem nemá. Čo môže byť u poriadnej čiernej komédie pomerne zásadný problém. ()

Reklama

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o americký remake koprodukčního snímku Norska a Švédska ' Hlava nad vodou' (1993). Hollywoodští tvůrci neudělali nic jiného, než že daný scénář prostě bez zábran natočili znova. Nic neubrali, nic nepřidali. Jen a pouze věrná kopie. Pro diváky neznající právě onen originál, se bude i tento snímek jevit jako naprosto úžasné thrillerové drama, kdy ani divák samotný do poslední chvíle neví na čem je. Příběh obsahuje tolik zvratů, až je div, že z toho nevznikl zmatek. Jak už to u remaků bývá, mají stejný princip jako originály. Je to ale houby platné, když už tomu chybí patřičná šťáva. Takže se i tento snímek žánrově prezentuje jako černá komedie, což opětovně záleží na tom, jak se k tomu divák postaví. K pousmání tady toho skutečně ani tentokrát moc není. Takže tu máme jedno záhadné úmrtí a jde jen o to, kdo je vrahem a proč. Každou chvíli to vypadá, že je vrah vývojem událostí odhalen, aby to záhy nakonec všechno bylo jinak. Nebo ne? Cesta k rozuzlení je skutečně strastiplná. Vynechat takový snímek by byla škoda, avšak svou neblahostí nelze jinak, než doporučit originál. ()

Cortesz 

všetky recenzie používateľa

Vskutku zábavná černá komedie, která na můj vkus má až přespříliš dějových zvratů, ale jsou jednoduché a v ději jsem neztrácel, navíc je zde k vidění skvělý herecký výkon Harvey Keitel, kerej když se zde napije tak nemá chybu a je přímo šílenej. Cameron Diaz je zde spíše na ozdobu tak jako v každém filmu, protože jako herečka nic moc, ale dobře se na ní kouká. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Teda, zpočiatku sa mi to javilo ako také nemastné-neslané, ale postupne sa mi film tak nejak začal páčiť a celý som ho (do)pozeral s úsmevom na tvári. Doteraz sa však nedokážem zbaviť pocitu, že to mohlo dopadnúť oveľa lepšie, pretože potenciál je tu vidieť na každom "kroku". Cameron Diaz mám rád, opäť je to akási slabosť, ale herecké obsadenie sa mi celkovo páčilo (mimochodom, počet hercov je skutočne minimálny) skoro viac ako film samotný.:-) V prvom rade sa nejedná o film, kde by ste sa smiali od začiatku do konca, ale čierne komédie sú už raz také a ak to nie je práve vaša šálka kávy, je možné, že sa budete dosť nudiť. Ja som sa príliš nenudil, ale po celý čas som na niečo čakal. Čakal na nejaký okamih, ktorý by ma zaujal natoľko, aby som z filmu nespustil oči. Bohužiaľ, nič také za tú hodinku a pol neprišlo, napriek tomu to bol vcelku príjemne strávený čas a nejako tragicky by som to vôbec nevidel. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama