Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Doktorka Eva Poláková (Klára Issová) je úspešná žena. V menšom meste má dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim (Matteo Surovic) žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obraz ale začínajú narúšať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa zrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa na svojho muža môže stopercentne spoľahnúť, alebo pred ňou niečo tají. Nevinná stopa ju naštartuje k pátraniu a Eva začína odhaľovať temné tajomstvo  svojho manžela. Postupne sa dozvedá pravdu, a tak odhaľovanie zrady jej najbližších vyústi do dramatických situácií a nepredvídateľného záveru. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (11)

rudka 

všetky recenzie používateľa

Pred rokmi som videl pôvodnú verziu seriálu a musím povedať, že re-make sa naozaj vydaril. Pani Kláru som videl v seriáloch, filmoch mnohokrát, ale tu podala asi životný výkon. Nebolo jej možné absolútne nič vytknúť, jej dramatický výkon bol autentický, vierohodný, ničím nerušený, nebol tam náznak "teatrálnosti", afektu, či niečoho podobného. Naopak, u pána Ondríka sa toto, podľa môjho názoru, občas objavilo....Takže za mňa 5* a želám pani Klárke aby ju viacej využívali a obsadzovali do takýchto náročných rolí, kde naplno prejaví svoj talent a naplno zažiari. ()

Lesazrk 

všetky recenzie používateľa

Posledné dve časti totálne pokazili celú sériu. Roky podvádzaná žena, ktorá mohla s hrdosťou žiť ďalej, zatiaľ čo jej bývalému mužovi sa zrútil celý život ho namiesto toho prosí, aby sa nezabíjal a ešte mu aj platí hotel. Rozmaznaný 16 ročný fagan, ktorý si celý čas uteká od jedného rodiča k druhému a nakoniec si chce žiť sám je len čerešnička na torte. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Milan Ondrík je jeden z najlepších hercov svojej generácie, hoc v začiatkoch to tak nemuselo vyzerať, ale začiatky sú ťažké. Klára Issová takisto do toho šla naplno, obaja herci však narážajú na to, že ich charaktery sú po morálnej stránke také odsúdeniahodné, že v tomto temnom seriáli fakt nie je komu fandiť. Jedinou ako-tak pozitívnou postavou je veselý sused-kurevník v žoviálnom podaní Mila Kráľa. Je to realistické, ale nepozerá sa na to dobre. Ku koncu sa na to dokonca pozerá veľmi zle, zmieta sa to až kdesi na hrane perverznosti, kedy zbedačene sledujete, akú špinavú, zákernú manipuláciu na seba tá-ktorá strana vybalí. Je to ako pozerať sa na kohútie zápasy, kde na konci jeden zostane s vnútornosťami mimo tela a „víťaz“ je celý od krvi, svojej i súperovej. Vzhľadom na to, že sa neustále na dej nazerá z pohľadu inej „bojujúcej“ strany, vzniká parodický dojem, že najväčšia sviňa je v ďalšej časti nepochopená obeť a naopak. Ak by to malo o 5 – 6 dielov menej, bola by to skvelá drsná jazda. Takto je to už až smiešne. Po technickej stránke pekný nadpriemer, nič mu nechýba, dokonca sa občas nájde priestor pre vyšantenie kameramana, ktorý pohotovo pribehne s náročnejším záberom, na aký sme zvyknutí skôr z drahej zahraničnej produkcie. Na jednej strane úprimne oceňujem, aké je to zamotané, prepletené a fakt neviete, kde je pravda, ale na druhej strane akonáhle sa Zrada preklopí do svojej druhej polovice, stratí dych a drajv a proste to už nie je ono. Neustále opakovanie sa týka aj vedľajších postáv, čo je až srandovne vidieť na Zuzane Kubovčíkovej-Šebovej, ktorá sa každú chvíľu z fajn kolegyne mení na zákernú potvoru, späť na kamarátku... a späť na zákernú potvoru. Jasné, v realite to tiež takto nejeden raz funguje, ale mne nerobilo dobre pozerať sa na to. Zarazili ma každopádne názory niektorých divákov. Nič nebolo otvorené, všetky dejové linky boli plus-mínus normálne uzavreté, skončilo sa to pomerne nečakane a prekvapivo, bolo to smutné, ale aj taký je život. Čo sa týka kritiky, že 16-ročný adolescent v SR nemôže žiť na vlastnej nohe. Jasné, nemôže. Ale to ani nikto netvrdí. Syn predsa normálne utiekol z domu a hľadá ho polícia. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Presne ako anglická predloha doktorka Fosterová. Skopírovali nielen námet, ale dokonca postavy sa majú podobať na svoje náprotivky z originálu, texty a repliky sú navlas rovnaké a dokonca aj prostredie, v ktorom sa seriál odohráva je kopírované. Keď tam má byť vyhliadka, tak je tam vyhliadka. Keď tam má vyzerať reštaurácia takto, tak ona vyzerá presne takto. A teraz otázka - na čo vznikol vlastne tento seriál, keď ten anglický už dávno šiel na RTVS nadabovaný a tento sa v ňom v ničom nelíši, len tam nasáčkoval našich hercov, ktorí sa naučili tie isté texty? A dokonca sa zachovali anglické reálie, anglické zvyky či zákony, ktoré sa pekne nabifľovali, ale vôbec to nepatrí do slovenského prostredia (napríklad anglický zákon o možno osamostatnení sa detí od 16 rokov). V každom prípade to isté platí o slovenskej verzii, čo aj o anglickej. Prvá séria, teda do časti 5 vynikajúca, druhá séria, teda časti 6-10 strmý pád z kopca, psycho postavy jedna horšia než druhá a záver v podstate neexistuje. ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Nevidel som predlohu a teda pôvodný britský seriál, Doctor Foster. Ale súdiac podľa hodnotení to dopadlo o dosť lepšie ako naša slovenská verzia Zrada. Neviem v čom sa tieto verzie líšia, ale tiež mám pocit, že vo výsledku sa to dalo natočiť aj lepšie. Áno, táto miniséria obsahuje zopár veľmi dobre natočených a zahraných momentov, ktoré sú slušné na slovenské pomery. Ale mnoho iných vyznieva do prázdna a nie sú ideálne.  Dej sa zameriava na doktorku Evu Polákovú (Klára Issová), ktorá sa dozvie, že ju manžel Jakub (Milan Ondrík) podvádza. A potom nastáva príbeh pomsty, respektíve o vyhnanie raz jedného a raz druhého z mesta. A zároveň boj o starostlivosť o ich jediného syna Tomiho (Matteo Surovic). Doktorka postupne zisťuje, že ju jej manžel už roky klame takmer vo všetkom a prakticky jediná o tom nevie. Ostatní priatelia a známi áno. Občas mi príde dej príliš naťahovaný a záver je teda dobrá blbosť. Ale zvyšok seriálu je veľmi solídny zážitok. Herecky rozhodne patrí obdiv a pochvala hlavnej ústrednej dvojke a to Kláre Issovej a Milanovi Ondríkovi. Tí to zahrali perfektne a naši herci, ale aj tí českí občas vedia milo prekvapiť svojou dávkou talentu. Oceňujem aj celkom peknú slovenčinu Kláry Issovej, ktorá je aj v seriáli priznane Češka, ktorá roky žije s manželom na Slovensku. Uznanie patrí aj Zuzane Kubovčíkovej-Šebovej, Milovi Kráľovi a Lívii Bielovič. Po technickej stránke ide hlavne o pekne natočený seriál a kameramanov môžem pochváliť. Aj prácu so svetlami. Hudobne je to fajn, aj keď si viem predstaviť aj dramatickejšie skladby. Kostýmy, masky a rekvizity nepotrebovali nejak obzvlášť veľkú pozornosť, ale je u nich dobre odvedená práca. Zasadenie deja si viem predstaviť aj bohatšie, ale keďže ide o rodinnú drámu, tam sa nedá toho vymýšľať až tak veľa.  Takže za mňa to je fajn a ako taký triler a psycho dráma to môže byť. Má svoje muchy, ale odporučiť ju môžem určite hocikomu, koho takéto príbehy bavia. Na to, že ide o televíznu tvorbu to vôbec nepôsobí zle. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (5)

  • Klára Issová o svojej prvej role v slovenčine: „Táto úloha pre mňa znamenala naučiť sa 720 strán v slovenčine, takže aj keď som ponuku nakoniec prijala, mala som veľký rešpekt, ale aj strach, pretože som nevedela, či je možné naučiť sa také veľké množstvo textu. Ešte nikdy som nehrala niečo tak emocionálne náročné. V seriáli je veľa konfliktov, hádok, sporov, pri ktorých musíte dokonale poznať text, aby ste mohli byť herecky slobodní. Hrali sme ťažké emócie ako hnev, žiarlivosť, pomsta, či bezmocnosť, takže natáčanie bolo naozaj veľmi intenzívne z hľadiska témy a obsahu, ale aj náročné z hľadiska prípravy a môjho neustáleho učenia sa replík.“ (Arsenal83)
  • Braňo Mišík pochváli hercov: "Práca s Klárou a Milanom bola pre mňa veľmi inšpiratívna, ich obrovský herecký talent dal postávam rozmer, s ktorým sa budú diváci vedieť stotožniť. Myslím si, že pre všetkých to bol veľmi náročný projekt, ale dúfam, že sa dostane divákom „pod kožu“ a bude sa im páčiť.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama