Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje na svete vôbec niekto, kto by aspoň na chvíľku netúžil stať sa hviezdou? Zrejme nie, a tak asi veľmi neprekvapí, že aj Oscar, malá nešťastná rybka na v nádhernom pestrofarebnom podmorskom svete, by sa rád posunul v potravinovom reťazci, na ktorého chvoste prebýva, o niekoľko priečok vyššie – nezáživnej a smradľavej práce v umývačke veľrýb má už totiž „plné žiabre“! Jeho veľká chvíľa príde v deň, keď staršieho syna žraločieho mafiána Dona Lina nešťastnou náhodou zabije padajúca kotva – Oscar si totiž neprozreteľne pripíše zásluhy za jeho smrť na vlastné konto a začne pred ostatnými obyvateľmi šíreho oceánu vystupovať ako nebojácny zabijak žralokov! Netrvá dlho a príbeh o jeho neohrozenom hrdinstve sa rýchlosťou blesku rozšíri po celej podmorskej ríši – a za Oscarom začne vrhať pôvabnými plutvami nielen jeho dlhoročná kamarátka, anjelská rybička Angie, ale ja neodolateľná rybia femme fatale Lola! Ibaže rovnako rýchlo, ako sa k Oscarovi priplavia jeho fanúšikovia a obdivovateľky sa na jeho malú zbabelú plutvu zavesia žraločí mafiáni, ktorí ho vinia i zo smrti druhého syna Dona Lina, dobráckeho vegetariána Lennyho! Keďže nik stále netuší, že Oscarovo hrdinstvo je len obrovský podvod a že domnelá obeť zabijaka žralokov Lenny sa skrýva práve u Oscara, s ktorým sa spriatelil, rozbúrené vlny okolo Oscara a jeho šupinatých priateľov sa dvíhajú do čoraz nebezpečnejších výšok... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (442)

Crazer 

všetky recenzie používateľa

Veselá oddychovka, skvělá zábava a výborná příležitost, když chce člověk vypnout. Tento animovaný film je u mě asi nejlepší povedený film spolu s Úžasňáky a Dobou ledovou II. Tento film se mi líbil více než Hledá se Nemo, který byl točen na podobný podmořský život. Skvěle podmořský děj doplňuje pohodová hudba a řada podmořských vtípků. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Zvykli sme si, že laťka úrovne animovaných filmov je nastavená veľmi vysoko. Hovorí sa dvakrát do rovnakého oceánu nevstúpiš a tu sa priam žiada porovnanie s Nemom, ktorý je po scénaristickej stránke minimálne o dva puntíky lepší. Lenže aj tak som sa u Shark Tale bavil viac než u väčšiny komédií ktoré sa mi poslednou dobou dostali pod oči. Výborná animácia a skvelo nahovorené (pôvodné znenie). "My brother from another mother". ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Dobrý animovaný film s různorodými mořskými živočichy. Bohužel je to jen dobré a tak film ničím nevybočuje z průměru. Příběh je na animák obstojný, zábava je slušná a některé hlášky stojí za to. Tato rodinná komedie si jisto jistě své příznivce najde a určitě vás poprvé bude dobře bavit. 60% ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Už mě tyhle animáče začínají trochu štvát. Bylo vytvořeno několik vynikajících jako je Shrek, Finding Nemo, nebo Ice Age a říkal jsem si, že v podstatě není jediný, který by byl špatný nebo nezábavný. Až do teď. Příběh je pěkný, animace roztomilé, ale co je nejdůležitější - přišlo mi to absolutně nevtipné. Nápad, který nabízí jiná prostředí, či jiná stvoření prožívající stejné problémy a životy jako my, tu už byl stokrát. Jako příklad by mohl stačit třeba legendární seriál Dinosaurus. Jen se děsím až spatřím Užasňákovi či Madagaskar a tento styl filmu se stane stejně vyčpělým jako romantická komedie. ()

fishki 

všetky recenzie používateľa

No neviem...vyzerá to tu dosť šedo... Ja som sa bavil...a niektoré vtipy ma úplne dostali - mám veľmi rád tie malé parodické detailíky vo filmoch tohto druhu a ešte radšej som, keď si ich všimnem a pochopím ich...a tu bolo takýchto "odkazov" neúrekom...diálogy pomerne vtipné, hudba môjmu uchu tiež lahodila, herci a ich kreácie nadpriemerné....nevidím dôvod nedať 4*...:o) ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (19)

  • Původně měl být Příběh žraloka uveden do kin 5. listopadu 2004, ale byl přesunut na 1. října, aby nekonkuroval filmu Úžasňákovi (2004) od Pixaru, který měl premiéru ve stejný víkend. (imro)
  • Ve scéně, kdy Angie přinese Oscarovi do jeho nového bytu lávovou lampu, ji Oscar položí na pravou část schodu. O chvíli později ale už lampa na schodech není. (epicride)
  • Animační studio se snažilo dosáhnout toho, aby se animované postavy podobaly hercům, kteří je v původním znění namlouvají. Postava Dona Lina má např. na tváři stejnou pihu jako Robert De Niro, který jí propůjčil svůj hlas. (Broxigar)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (viac)

Reklama

Reklama