Reklama

Reklama

Bean: Najväčšia filmová katastrofa

  • Česko Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Správna rada Kráľovskej národnej galérie by sa rada zbavila neschopného Mr. Beana (Rowan Atkinson). Keďže ho nemôžu prepustiť, rozhodnú sa ho vyslať do Spojených štátov ako experta, ktorý má vypomáhať kolegom z Griersonovej galérie s prípravou veľkolepej vernisáže, kde sa má predstaviť slávny obraz známy pod menom Whislerova matka! Ten sa po rokoch vrátil do Ameriky vďaka ušľachtilosti generála Newtona (Burt Reynolds). Svojrázny chlapík spôsobí rozruch už v lietadle - s vreckom na zvracanie - a jeho vstup na americkú pôdu je tiež značne svojrázny. Ochranka ho totiž považuje za teroristu a chce ho zadržať! Bean sa tak po prvý raz stretne s poručíkom Brutusom (Richard Gant), ale aj kurátorom Griersonovej galérie Davidom Langleym (Peter MacNicol), ktorý jeho neobvyklé správanie pripisuje jeho genialite. Langley Beana odvezie k sebe domov a predstaví ho manželke Alison (Pamela Reed), dospievajúcej dcére Jennifer (Tricia Vessey) a dvanásťročnému Kevinovi (Andrew Lawrence). Alison nemá pre Beanove kúsky pochopenie a dá manželovi ultimátum: buď dostane Beana z domu, alebo sa ona počas jeho pobytu v Los Angeles odsťahuje! Langley sprevádza Beana mestom, ten však nechce vidieť žiadne galérie, ale zábavný park, kde pochopiteľne spôsobí katastrofu a opäť sa ocitne na polícii... Ešte horšie je to v galérii, kde Bean zostane len chvíľu sám pred už spomínaným vzácnym obrazom - stačí jediné kýchnutie a cenný obraz je navždy zničený... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (427)

Marsik 

všetky recenzie používateľa

PRIMA COOL HD - Chce se mi říct "Ty vole", protože filmu je už 20 let a já se opět udivuji, jak ten čas letí. Nespočítám, kolikrát jsem Beana ve filmu viděl, ale pokaždé mě skvěle pobavil a i po x-tém promítání mě to neomrzí. Film je nabytý super hláškami a legendárními scénkami (zejména ta část, kdy poplive a totálně znetvoří obraz Whistlerovy matky :)) Závěr v nemocnici je už hodně crazy, za to možná pár procentíček strhávám, ale i tak 5 hvězd dám. CZ dabing, kde i Rowan (v českém znění p. Saic) pár slov prohodí, mě neurážel. 90% // (29.9.2019) - Výborný, člověk se u toho skvěle pobaví a zavzpomíná na staré časy. Zábava pro celou rodinu, malý synek se bavil královsky. 95% (with A&J) ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Geniálne. Druhá najlepšia americká komédia akú som videl. Perfektný Atkinson. Ešte teraz si pamätám, ako hrozne som sa rehotal. Pozeral som to totiž cestou do Chorvátska v zájazdovom autobuse. Matka ma musela utišovať, pretože niektorí cestujúci sa už začali obzerať. Bolo mi asi 11. Scéna s obrazom Wistlerovej matky, Beanov príhovor, Bean v lunaparku či scéna v nemocnici sú nezabudnuteľné. K tomu perfektný hudobný motív. Skutočne vydarený film, ktorému nemožno nič vytknúť a podľa môjho názoru rovnako vtipné ako seriál. ()

Reklama

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Snímek. který obsahuje většínou ty lepší nápady ze seriálu, škoda ale že Rowan už ukončil kariéru Mr Beana, neboli pana fazolky, protože navzdory jeho IQ ( nad 140 ) mu role sedí jako ušitá, můžete se o tom přesvědčit v jakémkoliv filmu kde hraje. V poslední době třeba v Lásce nebeské nebo Johnymu Englishovi (( :: ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Vtipné scény tu jsou. Bean na velkém plátně nezapadl. Atkinsonův humor se však musel smířit s trapnou náhradou příběhu, která se snaží přiblížit Beanakomu vlastně? Vždyť se přece nejedná o žádný intelektuálnější humor typu Monty Pythonů. Bean je ve své seriálové podobě srozumitelný pro všechny. Jeho humor je založen na geniálních grimasách, na humoru až fyzickém, škodolibosti, nízkosti lidských pudů. Atkinson pro svou postavu nesahá nikam k filosofii. Pokud se jeho postavička dá považovat za nějakou společenskou kritiku, potom z hlediska těch nejprimitivnějších, nejzákladnějších lidských vlastností, které jsou srozumitelné pro každého – dítě i vystudovaného člověka. Proto nechápu, proč celovečerní film musel být orámován tak stupidním příběhem o americké rodině. Celou postavu Beana tak obklopuje naprosto nevhodné prostředí, které ho jako by zjednodušuje, ubírá mu na údernosti. Zobrazované americké prostředí je vyumělkované nejen po stránce charakterů, ale i designu. Všude odpudivá, křiklavá postmoderní architektura, která má k člověku tak daleko, jako Američani k pochopení britského pana Beana. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Jsou to vlastně hlavně jednotlivé gagy, které jsou a tom nejvtipnější, ale pořád na tom byly lépe ty gagy televizní. Neříkám, že to není vtipné, ale když tohle člověk vidí častěji, celkem se to omrzí. Tohle se mi stalo, když jsem to viděl snad už potřetí. Je to fajn, ale výjimečná tahle komedie prostě není. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (24)

  • Když David (Peter MacNicol) a Bean (Rowan Atkinson) jedou z galerie, hraje píseň „Stuck in the Middle with You“, kterou nazpívala Susanna Hoffs. Předtím, než se jde David vykoupat, hraje „Yesterday“ od Wet Wet Wet. (SONY_)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) třese s Jennifer (Tricia Vessey), aby se vzbudila, tak se jí v jednom záběru výrazně pohne pusa. Má ale být v hlubokém spánku. (SONY_)

Reklama

Reklama