Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zimních měsících roku 1944, krátce před přelomem roku, jsou spojenecké armády připraveny zaútočit na Německo. Hitler však vymyslí poslední zoufalý plán nařídí svým armádám znovu zabrat Francii a obsadit strategicky důležitý přístav v belgických Antverpách. Battle of the Bulge se snaží ukázat dosah konfliktu jak z perspektivy amerického důstojníka tajné služby, tak velitele německé tankové brigády. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (195)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem tento film videl poprve jako dite, byl jsem unesen. S postupem casu jsem ovsem zacal zjistovat, o jak hrozne becko jde. O vsechno co se toci kolem druhe svetove valky se zjimam uz leta a tohle je jeden z nejhure valecnych zpracovanych filmu vsech dob. Herecke vykony jsou jeste jakz takz na urovni (H.Fonda i R.Shaw stoji za to), ovsem zbytek je katastrofa. Mizerny scenar, priserne kulisy, historicke nesmysly (20 let po valce bylo znamo, ze masakr v Malmedách neprobehl tak jak je v tomto filmu zobrazovan - vezni nebyli popraveni kulometnou palbou na mitince v lese, ale byli zastreleni pri pokusu o utek) ci strasna nemcina (vsimli jste si take, ze vsichni nemecti vojaci pri vsech moznych situaci rvou "Das kamm von da oben" - "To bylo tam seshora", i v situaci kdy vedou zajatce apod.?). Kapitola sama pro sebe je ovsem konecna tankova bitva - nevim jestli jste byli nekdy v Ardenach, ale predstava, ze se jedna o vyprahlou poust je vice nez komicka. Stacilo by, kdyby si americti filmari otevreli atlas a zjistili by, ze Ardeny jsou vsechno mozne jen ne rovna poust. Bitva v ardenach je dobry film, ale je na nem proste videt odflaknuta vyprava. Presto ir R.Shaw jako Hessler je vytecny a scena jak mladi tankiste zpivaji Panzerlied je take elektrizujici... Jo a Gemini, kdyz uz tak "Königs Tiger" prosim ;) P.S.: Toto pisu v breznu 2013. Je to porad z dnesniho pohledu becko, ale ve svetle vsech valecnych filmu, co jsou produkovany, jde o skvost, na ktery by se nemelo zapominat, vzhledem k jeho vnitrnimu naboji a vykonu hercu. Opravdova, ryzi klasika. Proto koriguji sve predesle hodnoceni a menim ho ze tri hvezd na smirlive ctyri. ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Legendární válečný film, líčící jednu krutou etapu osvobozování západní Evropy od nadvlády nacistické "tisícileté" říše. Asi by se dnes dalo polemizovat s formou a obsahem zobrazení historických reálií, snad i způsob vyprávění je příliš poplatný době vzniku. Ale právě! Je to prostě 40(!) let starý - leč výborný - válečný film. - - - P.S. V čecháčkovském televizním podání naservírováno ve zcela degradujícím ořezu původního obrazu 2.35:1 na formát 4:3 a se zcela idiotským českým >studiovým< dabingem takřka bez zvuku a ruchů, podívaná vskutku pro ignoranty a filmové masochisty... ()

Reklama

Petoss1 

všetky recenzie používateľa

Ardénska protiofenzíva bola poslednou šancou na zvrátenie vojny v prospech Nemecka, či získať lepšiu vyjednávaciu pozíciu so spojencami. Totálne zaskočená a nepripravéna Americká armáda bola na pokraji zrútenia avšak podarilo sa jej nápor Nemcov odraziť a zablokovať. Tretia ríša sa začala rozpadať. Ohľadne filmu mám len dve výhrady a to že mohli lepšie zamaskovať americké tanky M26 Pershing za nemecké Tigre ( ruské filmy sú na tom oveľa lepšie a ich modely viac sedia skutočnosti), záverečná bitka určite bola natáčaná niekde typujem v Nevadskej púšti bolo to hneď jasné už z toho že tam nebol žiaden sneh alej aj z typických porastov ktoré tam rastú. Keby tieto veci boli dotiahnuté do konca tak by bol film ešte kvalitnejší. 85% ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Fanatický výkon Roberta Shawa ční vysoko nad ostatní, a těm, kdo to ještě nevědí, dojde jak výjimečný stroj byl King Tiger nebo Tiger II chcete-li... až na to, že ho tu neuvidí, protože toto monstrum je pro filmařské účely nahrazeno spojeneckými M47 Pattony;) Bitva V Ardenách je klasickým příkladem toho, že filmovým nářezem lze zamaskovat i způsob, jakým se vydrbalo s odbornými poradci, kteří by rozhodně věděli, jak se věci mají, a jejichž ignorování tento velkospektákl shazuje v očích vojenských historiků do bahna velmi nevábného složení. Toto je zkrátka klasika válečného filmu, která zasluhuje 80%. Což ještě neznamená, že notovat si Panzerlied je v pořádku;) ()

tahit 

všetky recenzie používateľa

Film si nehraje na velké umění, ale nabízí především gigantický obraz bitvy, která vychází především z ověřených pramenů historie. Při níž německá armáda chtěla bezstarostné Američany překvapit. Herci jako Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Dana Andrews, George Montgomery, film zvedají v sugestivní podívané válečných scén. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (23)

  • Ve 119. minutě čte německý velitel americkou odpověď na výzvu ke kapitulaci a zazní: "Blázne!" Ve skutečnosti však generál McAuliffe do odpovědi uvedl: "To the German Commander. Nuts! The American Commander!" v překladu "Německému veliteli: Prdlajs! Americký velitel!" (tulakfelix)
  • V úvodním soundtracku je částečně zakomponována píseň německých tankistů „Panzerlied“, kterou i později zpívají tankoví velitelé před plukovníkem Hesslerem (Robert Shaw). (Hellraiser12)
  • Kiley (Henry Fonda) létá průzkumným letounem Cessna L-19/O-1 Bird Dog. Tento typ se však začal vyrábět až v roce 1950. Ve filmu přestavuje ve válce používaný letoun Piper L-4 Grasshooper, kterému je vzhledově podobný. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama