Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze v úlohe Daltona sa predstavuje v roli, v ktorej má šancu dokázať divákovi, že je nielen skvelý tanečník, ale aj veľmi schopný bojovník. Dalton je legendárny vyhadzovač, ktorý prichádza do mestečka Jasper v Missouri zo zvláštneho dôvodu - nastoliť poriadok v nebezpečnom Double Deuce bare. Tým, ako sa postupne zastavuje barových bitkárov, gangstrov a najatých vrahov, privoláva na seba hnev ich zamestnávateľa, notoricky známeho vydierača Brada Wesleyho. Obyvatelia mesta žijú v strachu, ale Dalton je odhodlaný bojovať. Stretáva sa s Weleovými kumpánmi v jednom znamenitom súboji za druhým, ale keď mu to vracajú stále krutejším spôsobom, uvedomí si, že sa musí postaviť samotnému mafiánskemu bossovi v rozhodujúcom súboji na život a na smrť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (162)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

K týhle blbosti jsem se dostal přes seriál Family guy, kde bylo řečeno, že poselství filmu spočívá v tom, že všechny problémy v životě jdou vyřešit kopancem. To je docela výstižný shrnutí. Patrick Swayze tady rozdává kopačky z otočky a tváří se u toho jak Terminátor. A na konci pak zlikviduje stylem Komando všechny padouchy. V 80. letech prostě hrál Patrick Swayze v opravdu bizarních dílech. Nejvíc ze všeho mě pobavily ty komedie na hlavách většiny herců. Pro lovce mulletů by to byly hotový žně, protože v tom klubu to vypadalo jak v kabině FC Boby Brno v roce 1995. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

A proč že vlastně Patrick nikdy nehrál Bonda? Funkcí má víc než automatická pračka, na každou scénu potřebuje novou košili a když zrovna není žádná čistá k mání, prostě běhá po lese nahatej. Hrozba smrti je i přes otřesný překlad názvu výborným filmem. Klasické schéma, ve kterém proti sobě přes řeku stojí dva rivalové. Drsné řeči, pohledy i činy. Takřka westernový duel, v němž zazní jedna z nejlegendárnějších vět historie filmu "město je dost velké pro nás oba." Přidejme krásné ženy a rázem tu máme zábavu, při níž zatoužíte po práci vyhazovače a haciendě na vejminku. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dalsi ukazkovy priklad priamociareho chlapskeho filmu z 80tych rokov v ktorom prisiel Swayze vycistit do jedneho zapadakova bar a ked uz bol v tom, tak vycistil rovno cele mestecko. Film ma stedru stopaz a pomale tempo, takze sa film dost venuje postavam. Ak vam nesadnu, tak mate smolu. Mna si ale Swayzeho inteligentny drsniak hned ziskal. Az mi je luto, ze sa nestal naplno akcnym hrdinom. Nielen charizmu ale aj solidnu fyzicku na to mal a vo filme predvedie viacero kvalitnych bitiek. Sice vidno, ze to nie je ziadny kung-fu expert, ale neskutocnu snahu mu nikto upriet nemôze. Väcsina bitiek je v klasickom krcmovom style, co mi bezne nesedi, ale tentokrat to je natocene tak spickovo, ze som si vychutnal vsetky bitky. V ramci doby vzniku sa jedna o vysoky nadpriemer, co neprekvapi, kedze choreografiu mal na starosti legendarny Benny Urquidez. Vrcholom je Swayzeho suboj s Teugueom zakonceny v Rambo 4 style. Okrem bitiek tu je uz len jedna prestrelka. No a nesmu chybat aj nejake tie vybuchy a nahe zenske. Milovnici blondinok si uziju do sytosti. Zapletka je sice priamociara ale vdaka skvelym postavam funguje dobre. Ben Gazzara je slizky zmrd s mnozstvom hnusnych poskovov, Kelly Lynch nadherna zenska a bonusom je neskutocny sympatak Sam Elliott, ktoreho osud naserie kazdeho a zaroven to navnadi na poriadne krvave finale. Samotny film je za silne 3*, ale neopakovatelna 80s atmosfera mu pridava dalsiu hviezdicku. Take filmy sa proste dnes uz netocia. 7/10. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Jeden zo zlatých osemdesiatkových béčkových filmíkov. Swayze tu hrá nepremožiteľného vyhadzovača, ktorý sa presunie do malomesta a robí poriadky aj tam, kde by to človek od neho nečakal. Je to však sympaťák, v pozadí hrá super hudba, je to fajnové malomestečko a jednoducho tu všetko hrá tak akurát do karát k tomu, aby to bol viac ako len pohodový sympatický trilerík. Videl som to viackrát a už nejakú tú dobu dozadu, ale doteraz to unikalo mojej pozornosti pri komentároch, ako obrovské množstvo snímkov, ktoré som za život videl a nekomentoval ani nehodnotil. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(25/2024) / Docela netradične si tu struhnem dvoj-recenziu, keďže včera sa mi podarilo pozrieť si aj Road House z 1989. Výsledok je vcelku prekvapivý a nový remake z toho veru nevychádza nijak oslnivo. A ešte zaujímavejšie je, že teraz viem dokonca ešte viac tu klasiku oceniť. Jasné, chvíľu mi trvalo kým som si zvykol na ten oldschool štýl, ale po priamke cringe-guilty pleasure-pure pleasure sa tomu nakonec fakt nedalo odolať. A vlastne až po pozretí Road House 2024 mi to doklaplo, ono to malo aj super postavy a príbeh. Remake s Gyllenhaalom, čo inak je slušná voľba, je (chce byť) síce po každej stránke cool, ale je to prázdnučký, plochý film v ktorom ma prebral snáď len Conor McGregor. A je to pritom dlhší film. A navyše, chýba tu Jakeovi parťák, aj keď Swayze dostal Sama Elliotta, čomu sa snáď konkurovať nedá. Bol to vcelku zaujímavý 'experiment' takto porovnať dva námetom podobné filmy s odstupom 35 rokov. (9/10) ()

Galéria (120)

Zaujímavosti (17)

  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (viac)

Reklama

Reklama