Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kanadský detektív Louis Burke (Jean-Claude Van Damme) chytí v opustenom dome nebezpečného psychopata a vraha prezývaného Sandman. Tomu sa  podarí Burkea takmer zabiť... O šestnásť mesiacov neskôr sa Burke stane členom špeciálnej jednotky pre zvláštne úlohy, ktorú vytvoril guvernér a poveril ju vyšetriť vraždy spáchané v Harrisonovej väznici. Burke je prepravený do cely ako nový väzeň a jeho kontakt so skupinou sprostredkováva iba právna zástupkyňa Amanda Beckettová (Cynthia Gibbová), vystupujúca ako jeho manželka. A keďže si tí dvaja nepadli do oka, ich fingované manželstvo pôsobí veľmi vierohodne. Za mrežami, obklopený špinou, nepriateľstvom a nedôverou, sa Burkeovi podarí vďaka perfektnému ovládaniu ázijských bojových umení pomôcť niekoľkým väzňom, od ktorých na oplátku získa pomoc pri vyšetrovaní. Dochádza k ďalším vraždám a situácia sa stáva stále nebezpečnejšia. Je zavraždený Burkeov spoluväzeň a on sám skončí na samotke, kde je kruto vypočúvaný  a mučený. Vzápätí je do väznice prevezený Sandman, takže je len otázkou krátkeho času, kedy vyjde pravda najavo a on sa ocitne v ohrození života... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný akčný krimi film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý prijme úlohu pracovať v utajení ako väzeň, pretože v jednej väznici dochádza k sérii zvláštnych úmrtí, s čím si inak nevedia poradiť a pomáha mu v tom aj sympatická právnička. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Film má bližšie ku kriminálnemu, než akčnému žánru, takže väčšinu času ide všetko podľa očakávaní, hlavný hrdina si snaží získať nových priateľov, nájsť svedkov a postupne odhaliť vinníka, pričom sa samozrejme dostáva aj do rôznych problémov. Síce to nepôsobí ničím výnimočne, ale aj tak to dokáže zabaviť, kriminálna línia je celkom zaujímavá a ani to konečné zistenie pravdy nie je zlé, aj keď niečo podobné sa už dalo vidieť mnohokrát. V poslednej tretine sa film uberie úplne iným smerom, tentoraz akčnejším, ale paradoxne práve táto časť je podľa mňa najslabšia, síce na prvý pohľad to pôsobí výborne, no prevedenie je už o dosť horšie, ale aj na toto sa dá pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale aspoň tá je celkom obstojná. Kvôli tématike sa jej tu ani moc čakať nedá, občas sa objaví nejaký ten súboj, z ktorých väčšina je síce úplne krátka, ale aj tak je to slušne natočené a tie Van Dammove efektné kopy dokážu vždy dobre zabaviť. Herecké obsadenie nie je zlé, Jean-Claude Van Damme je samozrejme výborný, ale táto úloha patrí predsa len medzi tie slabšie, Patrick Kilpatrick v očakávane zápornej, ale v rámci príbehu takmer úplne zbytočnej úlohe a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv, obzvlášť Art LaFleur ako dozorca. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, celkovo s tým nemám problém, ale často sa to snaží navodiť takú béčkovo temnú atmosféru a tú moc nemusím. Príkaz na popravu je celkom slušné béčko, na ktoré sa dá pozrieť aj viackrát, ale v rámci Van Dammovej tvorby a hlavne tej doby sa ľahko stratí. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 64%. ()

Banehallow 

všetky recenzie používateľa

Bohužel se neubráním srovnání s Peklem, které je rovněž z vězeňského prostředí. Zatímco Peklo nabízí dostatek napětí, slušný příběh a především atmosféru, Příkaz k popravě je velká slátanina. Ani ne devadesáti minutová stopáž filmu rozhodně neprospívá, jednotlivé scény do sebe příliš nezapadají, chybí potřebný background. Na druhou stranu, je to film s Van Dammem, takže něco takové asi nelze očekávat. Jedna hvězdička za vězeňské prostředí, druhá za legendární kopy z otočky. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Van Damme musel za svým úhlavním protivníkem až do vězení, aby si s ním vyřídil účty. Proslulý béčkař Deran Sarafian chtěl Van Damma vidět v nějaké charakterní roli, ale zůstat současně věrný konceptu drtivé většiny jeho filmů. Spojit akční film s pokusem prezentovat belgickou hvězdu, jako herce schopného zvládnout i náročné charakterní role, nebyl pokus marný. Role byla napsána tak, aby se dala pojmout i méně tvárným hercem a jeho postava byla v podstatě mužem z masa a kostí, který sice stále rozdává údery a kopy, ale současně je schopný i nějakého toho diskutabilního herectví. Akční film, možná tak trochu akční drama, které z Van Dammeho filmografie vybočuje, a už oproti jeho předchozím filmům působí jako propracovanější a neblýská se takovou abnormální jednoduchostí, jaká je přítomna ve valné většině Van Dammeho opusů před tímto filmem. 70% ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Vcelku slušný filmeček s mysteriózním nádechem v podobě téměř nezničitelného záporáka, kterého Patrick Kilpatrick zahrál opravdu výborně. Ten „nesmrtelný“ parchant s psychopatickým ksichtem se mi líbil na celém filmu asi nejvíc. Když nepočítám pohlednou Cynthii Gibb. Jean-Claude Van Damme si rovněž nevedl špatně, některé bojové scény se mi líbily, stejně tak i akčnější pasáže. Na můj vkus se tam ale zbytečně moc kecalo – ale vězeňské prostředí se mi ve filmech mám rád, jen to chtělo větší teror z řad dozorců. Brutální závěr taky v pořádku, takže lehce nadprůměrné ohodnocení je zde na místě. 60% ()

type_B 

všetky recenzie používateľa

Jedna zviezda za scénu s letícím francouzákem. Fakt jsem to Van Dammovi za jeho herecký výkon přál. Rovnou na sanici. Ou yeah, tomu se říká moment katarze, kdy začíná mít divák dojem zadostiučinění. Druhá za roztomile odrzlého a nadrženého mladistvého počítačového geeka. Třetí za funky rytmy v závěru filmu. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama