Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

sonoluca 

všetky recenzie používateľa

Po všech stránkách absolutně rutinní záležitost, která místama dost nudí - snaha pojmout celou událost ze široka (dějová linie týkající se odboje) je jenom na škodu. Čekáte-li alespoň kvalitní závěrečnou akci, budete nejspíš zklamaní jako já. A Connie Nielsen nemá štěstí na role, nebo si je prostě neumí vybírat. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Válečná nuda, v které se válčí pár minut na konci a jinak sledujeme spíše hromadu dilemat, které jednotka vyslaná na záchranu zajatců musí zvládnout. Herecké obsazení svou mladostí a dravostí potěší a to hlavně v podobě Jamese Franca. Jemu dobře sekundují Benjamin Bratt a Joseph Fiennes. Od válečných filmů čekám vždycky něco víc. Ať je to ohledně akce nebo plánování finální taktiky, ale 6tý batalion mé očekávání nesplnil ani zdaleka a pravděpodobně nebudu jediný válečný fanoušek, který si raději pustí Most přes řeku Kwai nebo Tenkou červenou linii(a to nemluvím o Zachraňte vojína Ryana). ()

Reklama

VojinRyan 

všetky recenzie používateľa

James Franco v úlohe podplukovníka Henryho Mucciho, ktorý vedie svoju elitnú jednotku na záchrannú akciu do Japonského koncentračného tábora. Dej až moc jednoduchý, priamočiaro idúci rovno do ciela. Nie je čas venovať sa osobám v jednotke a ani nikomu. Čo je práve rozdiel medz inými vojnovými filmami. 55% - 3* ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na film z 2.svetovej vojny by človek čakal trošku viac akcie,ale to nič nemení na tom,že film je výborný!Čítal som o príprave tohto vojnového filmu asi pred dvomi rokmi,odvtedy dlho nič,kinám sa vyhol asi pre malú skupinu potencionálnych divákov,všetci dobre vieme čo v kinách letí....teenedžerovky pre trinásťročných,vydali to rovno na dvd.S miernymi obavami,že sa film asi veľmi nepodaril,som ho požičal a bol som príjemne prekvapený.Vierohodný,dojímavý a so skvelými hereckými výkonmi.Rozhodne stojí za pozretie.Pre milovníkov vojnových filmov povinnosť.70%. ()

robo7773 

všetky recenzie používateľa

**** (83 bodov zo 100) Paradny vojnovy prbeh, o najvacsej zachrajnej akcii v druhej svetovej vojne. Ak sa niečo podobne ozaj udialo, tak klobuk dole pred tymi chlapikmi, co vsetko dokazali spravit a riskovat vlastne zivoty aby zachranili ostatnych spolubojovnikov. Perfektne prepracovany plan akcie, ktory vysiel do absolutnej spokojnosti a vyhre. Tato snimka patri jednoznacne do mojej filmovej vojnovej elity!!! ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Austrálii a Číně. (Terva)
  • Jedním ze zajatců v cabanatuanském zajateckém táboře byl i hluchý britský voják Edwin Rose, který celý útok a následnou vysvobozovací akci jednoduše zaspal. Když se ráno probudil a zjistil, že je celý tábor prázdný, dostál pověstnému „klidu Angličana“, oholil se, oblékl uniformu a vydal se poklidným krokem po silnici pryč. Všimli si ho Filipínci a doprovodili ho za americké linie. Ve filmu tato událost není zachycena. (Rollo_Tomasi)
  • Kapitána Ebonga Josona si ve filmu zahrál jeho vnuk Richard Joson. (Karlos80)

Reklama

Reklama