Reklama

Reklama

Tvár smrti

  • Slovensko Prianie smrti 5 (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa snaží žiť nový život. Stal sa profesorom architektúry na univerzite a zabudol na boj, ktorý kedysi viedol s pouličnými chuligánmi. Chce viesť pokojný život so svojou snúbenicou Oliviou (Lesley-Anne Down) a jej dcérou, ale objavuje sa gangster Tommy O'Shea (Michael Parks), biologický otec Oliviinej dcéry, a nevyberanými metódami sa ju snaží získať pre seba. Paul sa najskôr nechce nechať vyprovokovať, ale keď je Olivia zavraždená pred jeho očami, vydáva sa na cestu chladnokrvnej pomsty. Na ničom mu už nezáleží - chce iba zničiť O'Shea aj jeho gang. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (16)

  • Pôvodný scenár počítal s Paulom Kerseym (Bronson), ktorý bojuje proti teroristom na Alcatraze. Nakoniec musel byť prepísaný, pretože podľa Menahema Golana by realizácia takéhoto scenára bola príliš drahá. (m.a.t.o.)
  • Menahem Golan financoval film zo záloh, ktoré získal z predaja medzinárodných distribučných práv. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Bronson) jazdí na Jeepe Grand Cherokee z roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Hlavný záporák filmu mal byť pôvodne taliansky mafián. Po najatí Michaela Parksa sa postava zmenila na Íra. (m.a.t.o.)
  • Hoci sa dej odohráva v New Yorku, väčšina scén sa natočila v Toronte. Predchádzajúce časti sérii sa väčšinou natáčali v reálnych lokáciách, no tento diel bol natočený hlavne v štúdiu. Všetky scény z továrne na šaty sa točili v štúdiu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama