Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (303)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zábery na partiu chalanov, ktorí len tak blbnú a neskôr sa vlámu do opusteného baráku, kladúce si za cieľ film nejakým spôsobom ohraničovať hodnotiť nebudem, pretože neplnia svoj účel, chýba im logika aj vysvetlenie, a hlavne to nie je film. Je to len súhrn scénok, ktorý tam v rámci akej takej kompaktnosti byť proste musel. Film celkovo je značne nesúrodý, kvalita poviedok nevyrovnaná a dohromady je z toho jeden veľký chaos. Niektoré ale stoja zato ... “Amateur Night"- Alebo to najlepšie na celom filme. Originálne, napínavé, brutálne. A tá pointa SPOILER! Bosorka? To ako vážne?! Koniec SPOILERU. 100% ... “Second Honeymoon"- Práca pána Westa od ktorej som čakal najviac, moje očakávania úplne nenaplnila, ale nemyslím, že by to bolo jeho zaváhaním Snaha rozprávať príbeh tam bola a záver by dokázal vyvolať emócie, doplatil ale na krátku stopáž. Ale aj tak; Ti West je najzaujímavejší súčasný hororový režisér. Pred ním už je len veľký Jaume. 70% ... "Tuesday the 17th"- Shit. Na celej poviedke sa mi páčil jeden gore a to ho ani poriadne nebolo vidieť (bodanie do čela). 40% ... “The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger"- Ďalšia zaujímavá vec, ktorej ublížil nedostatok priestoru. A mimochodom, hlavnú postavu vytvorila značne roztomilá Helen Rogers, ktorá na ČSFD úplne chýba (http://www.imdb.com/name/nm3621345/). 70% ... "10/31/98"- Spočiatku sa mi to nepáčilo; herecké výkony až komicky amatérske a príliš veľa smiechu, no potom sa to rozbehlo a Radio Silence (tiež mimo databáze) nám naservírovali takú kopu nápadov, že sa ich segment dá považovať za dôstojné zakončenie VHS ako celku. 70% ... Na záver: Amateur Night je najlepšia poviedka filmu, zvyšok je ďaleko za ňou, no až na Utorok sedemnásteho ani raz úplne pod priemerom. Jednotliví režiséri dostali málo priestoru a to sa podpísalo aj na budovaní napätia a snahe strašiť, a vďaka tomu a nefunkčným pojítkam jednotlivých epizód, sa teda prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, aj keď matematicky mi to vychádza inak. Pozerať to na časti, ako samostatné krátkometrážne filmy každý večer pred spaním, asi by som sa priklonil skôr k štvorhviezdičkovému hodnoteniu. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nechcem to hodnotiť samostatne aj keď sa to žiada vďaka tomu, že to nemá ujasnenú zápletku. Ale písať to čo tu písali iný, sa mi akosi nechce, takže skôr idem opísať svoj dojem z tohto počinu. Nápad aj prevedenie znamenité. Ani jedného režiséra nepoznám podrobnejšie( horor nikdy nebol mojím žánrom), ale funguje tu niekoľko konceptuálne a dramaticky vyšperkovaných vecí. Teda až na scény, ktoré spájajú jednotlivé poviedky. Najviac oceňujem prvý nápad s párty - ten bol dramaticky najdokonalejší( aj čo sa týka napätia). A potom posledný príbeh, ktorý vzdával hold hádam všetkým klišé strašidelných domov. Páčilo sa mi, že postavy riešili veci a len hlúpo neutekali. Duchársky príbeh mal peknú zbierku pŕs a hlavnú hrdinku, ale v konečnom dôsledku si ducharčinu predstavujem inak. A slesher trestuhodne nevyužitý, rovnako ako manželský pár. Celkovo je to pekný experiment ktorý vyšiel. Nebál som sa možno tak ako som očakával, ale nebol som ani sklamaný. Bavilo ma to a niektoré veci som ocenil. Rozhodne som zvedavý na dvojku. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Já celou dobu říkám, že dnes "nízké" žánry typu komedie a horor nesnesou celovečerní stopáž (čest výjimkám) a natahování na 90 minut je největší nesmysl, co se stal v kinematografii standardem. Neříkám, že celovečerní horory a komedie nemají vznikat, jen že není rozumné, že 80 minut je u filmu vnímáno jako naprosté minimum. VHSka to jednoduše dokazuje. Žádný z těch příběhů (až na jedinou výjimku, tu příhodu v lese) by nepotřeboval ani minutu navíc. Jednoduché náměty jsou zcela vytěženy a může se jít dál... Některé díly jsou silnější, některé slabší. Dohromady ale tvoří slušnou žánrovou zábavu a jakési shrnutí found footage stylu. Proč ne. 70 % ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ako celok to skôr nefunguje, než funguje. Film som pozeral počas niekoľkých dní – vždy po polhodine. Keď som si pozrel prvú poviedku, ktorá bola pomerne strašidelná, nebolo mi všetko jedno a to dokonca až do takej miery, že keď som si mal pozrieť ďalších tridsať minút a uvedomil som si, že to budem musieť urobiť sám doma v neskorí jesenný večer, radšej som to nechal tak a pozrel som si to až na druhý deň doobeda. Čo ale bolo zbytočné, lebo zvyšok príbehov, česť výnimkám, už príliš hrôzostrašný nebol a v pohode by som ho zvládol aj o polnoci. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)

Súvisiace novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (viac)

Reklama

Reklama