Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Charizmatický mentor Kevin Costner, postačujúco prihrávajúci bažant Ashton Kutcher. 80% stopáže sa odohráva vo výcvikovom tábore, kde sa dočkáme iba rutinne servírovaného zbližovania mentora so žiakom, žiaka s čučoriedkou a nejakého toho kamarátskeho potľapkávania. A keď sa nakoniec hrdinovia konečne dostanú von, príde násilne našróbovaný záver, ktorý sa tomu všetkému snaží dodať hĺbku a zmysel. Škoda. I tak ale ostáva The Guardian vďaka ústrednej hereckej dvojici sympatickou oddychovkou a podstatne menším prúserom, než boli potápačskí Men of Honor. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Fajn, je to zaujímavé i dojímavé... ale tých klišé! Hlavným zámerom bolo asi nakrútiť film skladajúci poctu záchranárom, posilňujúci americký kult hrdinov a všetko ostatné sa zbúchalo podľa osvedčených, ale aj ošúchaných pravidiel Hollywoodu. Síce pekný film, no sledujúci presne danú a do bodky predvídateľnú líniu. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Vymeniť vojenský výcvik za výcvik vo vode, vojenskú záchrannú akciu za záchrannú akciu v Beringovom mori a príbeh je hotový. Popri tom nejaké tie omáčky so vzťahmi, nabitý mužský testosterón a film šliape celkom slušne. Davis proste dostal zadarmo, bez námahy, už dopredu klasický trháčik, ktorý si na seba určite aspoň zarobí. To vodné prostredie a všetko v ňom a okolo neho na mňa síce zabralo, ale nie až tak ako som čakal. Kutcher pomaly vykukáva z nedozretého ksichtíku stupídnych komédií a Costner zabral tak, ako som to určite nepredpokladal. 75%. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Kevin Costner má při své poslední záchranné misi smůlu a zemře celá posádka jeho vrtulníku a on musí čekat na záchranu v ledových vodách oceánu. Když je zachráněn je převelen jako učitel do výcvikového střediska, kde naráží na obrovský talent hraný Ashtonem Kutcherem. Ze začátku je to spíš jako bitva mezi dvěma kohouty, ale postupem času k sobě oba najdou cestu hlavně přes minulost a důvody příchodu nováčka do výcvikového centra. Andrew Davis natočil Guardian (Zachránce?) velmi příjemně a hlavně scény zachraňování jsou velmi podobně Dokonalé bouři Wolfganga Petersona. Čekal jsem mnohem méně, ale byl jsem velmi mile překvapen. Trocha sentimentu, patosu a akce v přesně namíchaném koktejlu, který by mohl sednout hodně lidem. Kevin Costner stárne a naštěstí si to uvědomují i scénáristé a nepíšou mu na tělo role naprosto dokonalých a bezchybných mužů z oceli. Ashton Kutcher se zdárně snaží zbavit image "toho kluka od Demi Moore co občas zahraje v nějaký komedii..." a vybírá si filmy s čím dál větší opatrností. Guardian je jeho druhý nejlepší film, hned po Butterfly efektu. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama