Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťdesiat rokov pred narodením Krista Gália trpí vojnami a ustavičnými nájazdmi kočovných národov. Svedkom vraždy Kráľa Celltilla je jeho syn Vercingétorix (CHRISTOPHER LAMBERT), ktorý prisahá pomstu. Ukryje sa hlboko v lesoch a pod vedením druidského veľkňaza sa naučí ovládať bojové umenia tajomných Druidov. Až potom sa vráti k svojmu národu, aby ho zjednotil a zavŕšil tak svoju pomstu. Zistí však, že ho čaká oveľa silnejší nepriateľ - légie Rimanov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (71)

majo25 

všetky recenzie používateľa

V žiadnom prípade sa nejedná o tak slabý film, ako napovedá tunajšie hodnotenie. Samozrejme, nedostatky sú, veď v ktorom filme to tak nieje. Veľkým plusom je historické zasadenie, pretože z tohoto obdobia a ešte k tomu o Keltoch sa veľa filmov nenatočilo. Chválim tiež atmosféru a atraktívne pôsobiace prírodné scenérie a kulisy pevností. Spracovanie je v európskom (presnejšie frankofónnom) duchu, takže nemožno ani pri veľkofilme očakávať dychvyrážajúce scény a dvojnásobne to platí pri vojnových scénach, ktoré ako by boli šité horúcou ihlou. Pri víťazstve Galov sú ukazované len útoky na Rimanov, vojaci najsilnejšej armády vtedajšieho sveta sú bohužiaľ len štatistickými figúrkami. Lambert neoslňuje, veď ako by ho s takým strapatým účesom - ako keby sa práve zobudil - mohol brať niekto vážne. Príbeh s prížmurením očí trocha kopíruje Statočné srdce, ale môže stavať minimálne na atmosfére. Apropo, pri scéne obliehania pevnosti a vyzliekaní Galiek pred Rimanmi ma prekvapilo, že už v staroveku mali firmy ako Wilkinson, Braun či Gillette tak masovú reklamu na depilovanie, ako je tomu dnes. Takže námet dobrý, výpravne zaujímavý, po ktorom má divák chuť si o danej dobe a vtedajších národoch čosi prečítať, len to pokrivkáva v spracovaní. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Četl jsem knížku, podle který to bylo natočený, takže jsem byl docel zvědavej a upřímně řečeno nečekal jsem větší zázrak, ale něco tak příšernýho jsem si ani nepředstavoval. A přitom když vezmu výpravu, obsazení a slušně zvládnutý kostýmy, tak to mohlo bejt výborný. Bohužel z toho vzešel neskutečnej paskvil, kterýmu dam hvězdičku jen za to, že jsem se polovinu filmu chechtal. ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie Lambertovské béčko v ktorom sa pokúša hrať galského vodcu. Hovorím pokúša, pretože výsledok jeho "snaženia" pozostávajúceho hlavne z prilepených fúzov a naducanej parochne je dosť smiešny. Nikdy sa mi nepodarilo dopozerať tento film celý naraz, pred časom som videl začiatok a teraz zasa koniec. Ono nie je o čo stáť, z filmového a vyprávačského hľadiska to nestojí ani za čokoládový groš. Finálna bitka síce v sebe nesie isté známky pôsobivosti, ale je natočená až neuveriteľne skratkovito a sucho. Väčšinou pozostáva zo stále tých istých záberov na letiace šípy a kopije, kombinované s prestrihmi na ležiace mŕtvoly a Lamberta ako sa s nechápavým výrazom potáca uprostred pričom sám počas boja nepohne ani prstom. No, kamera občas hodí okom aj na Caesara pôsobiaceho dojmom dobráckeho deduška. A aby bolo jasné že je to naozaj vážne tak do toho furt úpenlivo zavýjajú dáke ženštiny a lesné rohy. Postavy sa malátne motkajú obrazom ako armáda zombíkov a vzduchom občas preletí nejaký ten motivačný prejav ktorý človeka skôr uspí než vyburcuje. Z formálneho hľadiska je to v podstate regulérny dokument ktorý sa zvrhol na nepodarený "film". ()

MoziMedve odpad!

všetky recenzie používateľa

Je smutné, že nejlépe zpracovaným hraným filmem s keltskou tématikou nadále zůstává Asterix a Obelix kontra cézar... Děj nula, skoky v editech zcela nesmyslné, jakože poslepovaly záběry co zrovna našly. Možná by ten film byl lepší s půl litrem okeny, ale holt jsem neměl, Neztrácejte tímhle vrakem čas a raději si pusťte dokumentární film nebo toho Asterixe. ()

Solly 

všetky recenzie používateľa

Hodně nevyužité téma i herecké osobnosti. Lambert předvádí standardní kukuč alá mladý McLoud, Sydowuv druid je ve filmu tak nějak zbytečně a Brandauer jen svojí přítomností nad ostatními naprosto vyniká, i když kromě účesu a výstroje se mi vůbec neslučuje se zažitým obrazem Julia Cesara :( Prostě nechat si ujít tento film, ušetřil bych si dvěhodiny času a nic bych neztratil. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama