Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stane se vražda - nějaký duch zabije člena filmového štábu, a proto se Sam a Dean vydávají do Hollywoodu, aby zabránili dalším zabitím. Hodně dlouho se nic neděje a v tom se na scéně, kde se zrovna natáčí, objeví oběšenec. (Varan)

Zaujímavosti (18)

  • V záverečnej scéne Dean (Jensen Ackles) a Sam (Jared Padalecki) kračajú v pozadí na západ slnka (aj keď sa ukazuje, že je to kulisa) rovnako, ako by to robili hrdinovia v starých hollywoodskych westernoch. (Pat.Ko)
  • „Hollywood Babylon“ je pieseň kapely Misfits. (Pat.Ko)
  • Na konci prehliadky sa sprievodca zmieňuje o scéne zo seriálu Superman (1993), ktorý je pravdepodobne odkazom na predchádzajúcu rolu Jensena Acklesa v seriáli Smallville (2001). (Pat.Ko)
  • Názov „Hollywood Babylon“ je prevzatý z menej známej knihy Kennetha Angera, ktorá údajne odhalila morskú spodnú časť Hollywoodu a mnohých známych osobností filmového priemyslu. V USA kniha bola zakázaná na desať rokov a predmetom súdnych sporov, pretože väčšina jeho materiálu pochádzala zo slabých zdrojov. (Pat.Ko)
  • Dean (Jensen Ackles) povie Samovi (Jared Padalecki), že chce navštíviť hrob Johnnyho Ramona, práve keď prechádzajú okolo sochy muža hrajúceho na elektrickej gitare. Socha vyzerá veľmi podobne ako bronzová socha, ktorá sa nachádza v blízkosti skutočného hrobu Johnnyho Ramona na cintoríne Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles. (Pat.Ko)
  • Zoznam členov štábu zobrazený na konci prívesu Hell Hazers 2 sú skutoční členovia štábu tejto epizódy. (Pat.Ko)
  • V upútavke na „Hell Hazers 2“ sa nachádza niekoľko scén z predchádzajúcich epizód seriálu. Záber na nôž namočený v krvi (27:00) je z ep. Bloodlust (2006). Záber veka rakvy s roztrhnutou podšívkou a vyrezanými symbolmi (27:06) je z Children Shouldn't Play with Dead Things (2006). Keď bolo oznámené, že to je od producentov filmu „Cornfield Massacare“ (27:10), záber je z Scarecrow (2006). Keď sa oznámi „Monster Truck“ (27:12), tento záber pochádza z Route 666 (2006). (Pat.Ko)
  • Režisér, ktorý v tejto epizóde vystupuje, sa volá McG (stvárnil ho Regan Burns). Uviedli, že McG bol tiež režisérom filmov Charlieho anjeli (2000) a Charlieho anjeli 2: Na plný plyn (2003). Ak ste si všimli, v tomto seriáli je výkonným producentom McG, ktorý skutočne bol režisérom filmov Charlieho anjeli a Charlieho anjeli 2: Na plný plyn. (Pat.Ko)
  • Keď Dean (Jensen Ackles) povie Samovi (Jared Padalecki), že do L.A. by radšej prišiel oddychovať (byť v bazéne, filmové hviezdy), Sam mu na to odpovie: „Není na to vhodné počasie. Skoro je to tu ako v Kanade.“ To jasne naznačuje, že sa epizóda stále točí vo Vancouveri. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama