Reklama

Reklama

Prázdniny Mr. Beana

  • Slovensko Prázdniny pána Beana (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Katastrofa dostala svoj vlastný pas.
Pán Bean vyhrá v súťaži zájazd na Francúzsku riviéru, k nemu určitú sumu peňazí a videokameru, aby všetky svoje zážitky poctivo nakrútil. Samozrejme, nebol by to pán Bean, keby sa zámysel nezmenil na úplnú katastrofu. Už cestou na vlak spôsobí prvú, keď prekazí malému ruskému chlapcovi Stepanovi nástup do vlaku, v ktorom mal s otcom, režisérom Emilom Dačevským cestovať do Cannes. A keďže Bean je v podstate dobrák, rozhodne sa chlapca vziať so sebou a dostať ho do Cannes za každú cenu. Život večného smoliara nešetrí ani mimo vlasti, a tak sa v podstate pohodová cesta zmení na sériu zmätkov, nehôd a katastrof, ktoré vyvrcholia premietaním jeho korenistého prázdninového denníčka na filmovom festivale v Cannes... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (609)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Asi tak 3x jsem se pousmála... A to je bohužel všechno. Pokud je nějaký film komedie, měl by asibýt aspoň trochu vtipný. Jenže Bean není vtipný ani trochu. Většina fórů už tu 10x byla (ústřice - tentokrát ovšem "vylepšené" o humry atd.), Bean se pitvoří víc než obvykle, ale to bohužel ničemu neprospívá - když se absurdnost dovede do absurdnosti, je fakt moc. Navíc když se dovede k té absudrnosti naprosto trapným způsobem, podpořeným děckem a (nečekaně) ztracenými doklady a penězi, vznikne jedna obrovská nuda. Ještě že byl film zakončený na festivalu v Cannes, kde mi promítání ohromně "uměleckého" filmu a následný Beanův příjezd umožnilo dát Beanovi aspoň ne-zcela-potupné 2*. ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Na herecké kreácie Angličana Rowana Atkinsona, čo predvádza v úlohe komickej postavičky Mr.Beana si asi nikdy nezvyknem. Vôbec nedokážem pochopiť jeho všeobecnú popularitu. Mne to stále pripadá akesi úchylné. Jeho humor mi je na míle vzdialený. Jednoznačne mentálne postihnutý, nemý mím a jeho nevšedné dobrodružstvá. Seriálové epizódy by som ešte ako tak dokázal zniesť, ale filmové pokusy pána Beana ma doslova urážajú. "Prázdniny pána Beana" nestoja za pozornosť. Možno tak Karel Roden a Willem Dafoe, ktorý si tu zahrali dve vedľajšie postavy. Ale ani to tejto turbo komédii moc nepomohlo. * ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Smutné, jak Mr. Bean skončil. Dokud nevlezl na filmové plátno, byl prostě úžasný. Největší filmová katastrofa už nebyla to pravé ořechové, ale byla rozhodně koukatelná a mně se líbila; nebyl to sice ten starý dobrý Bean, byl však vtipný a scénář měl hlavu a patu. To už se však rozhodně nedá říci o Beanových prázdninách. Scénář, dá-li se to tak nazvat, je zoufale slabý, zápletka zase neskutečně hloupá. Vtípky jsou dost pochybné, spíše křeč a nemohoucnost vymyslet něco kloudného, semtam se však člověk zasměje. Je to jedna velká recyklace toho, co tu už bylo, zasazená do bídného příběhu. A Roden nemá vůbec tak velkou roli, jak jsem si myslel dle toho haló kvůlivá jeho obsazení. Objeví se na začátku, kde ztratí synáčka a pak až na konci, kde ho zase najde, žádná sláva... Normálně bych šel s hodnocením snad ještě níže, ale trhalo by mi to srdce, takhle Beana tupit; už tak je to nedůstojné... 50% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (27)

  • Atkinson sa v roku 2022 zamyslel nad tým, že keďže nebol ani športovcom, ani cyklistom, považoval cyklistickú sekvenciu za najťažšiu vec, akú kedy ako Mr. Bean urobil. (Arsenal83)
  • Píseň, na kterou Bean (Rowan Atkinson) „zpívá“ a předvádí scénu s chlapcem v náručí, je sopránová árie „O mio babbino caro“ z opery „Gianni Schicchi“ od Giacoma Pucciniho. Zpívá ji Rita Streich za doprovodu orchestru Berlínské opery. (xisp)

Reklama

Reklama