Reklama

Reklama

USA vs John Lennon

  • Česko USA versus John Lennon (viac)
všetky plagáty
Trailer 2

Film o snahách vlády USA umlčať politicky nepohodlného Johna Lennona prináša rozhovory s jeho najbližšími, zachytáva ideály, za ktoré bojoval a odhaľuje cenu, ktorú musel za svoje snahy zaplatiť. Jeho volanie po mieri a s tým súvisiaci politický aktivizmus boli tŕňom v oku predovšetkým riaditeľovi FBI J. Edgarovi Hooverovi, ktorý inicioval ilegálny proces s cieľom Lennonovej deportácie. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (62)

TheRoller 

všetky recenzie používateľa

"Ak by sa mne a Yoko niekedy niečo stalo, nebola to náhoda." John Lennon Dokument, ktorý pekne sprehľadňuje, že "obyčajný človek", Working Class Hero, navyše z Veľkej Británie (o čo viac je to pre hrdé USA ponižujúce) mal svojho času na americký ľud, najmä na jeho najväčšiu časť - mladých, väčší vplyv ako celá americká vláda na čele s tou najväčšou špinou v histórii politiky - Nixonom. Pekne zobrazený je najmä boj o zelenú kartu a celkové vloženie Johnových sólových klenotov populárnej hudby. ()

tahit 

všetky recenzie používateľa

Přijde mi to smutné, ale John Lennon měl ve zvyku říkat, co si myslí a nebyl moc ochoten ke kompromisům. Nestává se to často, ale sem tam tu sdělují nepříliš zajímavým způsobem věci, neozvláštněné žádným detailem či mimořádnou poznámkou, která by dokumentu vtiskla pečeť originality. Každopádně jde o film, který už nemusím vidět. ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní dokument, jeden z nejlepších, co jsem o muzikantech populární hudby dodnes viděl, velkým dílem i díky tomu, že John Lennon prostě byl vskutku zajímavá osobnost. Dokument je však zajímavý i tím, že se na dobové události dívá z většího spektra a vy si tak můžete udělat alespoň trochu ucelenou představu (protože slovo tu dostávají obě strany, i když autoři, logicky, sympatizují s Lennonem a spol.) o tom, jak to v těch neklidných letech šedesátých v USA vypadalo. To vše prokládáno všemi těmi úžasnými písněmi z pera nejlepšího songwritera všech dob. John Lennon byl svůj, byl to rebel, sígr, vzpouzel se všem autoritám, co ho chtěli přitlačit ke zdi, ale hlavně to byl úžasný a v jádru duše opravdu čistý člověk, jehož odkaz se navždy nesmazatelně zapsal nejen do světa popmusic/rock'n'rollu. "Lennon oslavoval život, Nixon a Bush oslavovali smrt." ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Lenon nebol pre USA iba spevák, ale skôr politik s veľmi nepríjemnými názormi a dosahom presahujúcim akéhokoľvek politika. Tak k nemu pristupovalo aj FBI a podobné organizácie. Svetový mier pre Lenona nebola iba fráza, ale dokázal sa spolu s Yoko Ono pre dobrú vec tak zapáliť, že to neuniklo pozornosti celého sveta. V dokumente máme pohľad na jeho činnosť dokonca z viacerých strán a Yoko Ono predstavuje oporný bod a dáva filmu autenticitu. Práve ona a jej pôsobenie ma veľmi prekvapilo, je sympatická oveľa viac ako som si dodnes myslel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Chtěl bych si lehnout do postele s manžely Lennonovými, růstem vlasů podpořit světový mír a ještě si přitom zazpívat. Také bych chtěl prostou obhajobou lásky a míru vytočit Nixona, Hoovera a další podobná hovada. A ač mi byl prokazatelně dán delší časový prostor k pobytu na této planetě než Johnovi Lennonovi, tak jsem to já, kdo se klaní člověku, který si dokázal stát za svými názory. ()

Galéria (5)

Súvisiace novinky

Nesmrtelný Brouk

Nesmrtelný Brouk

19.06.2006

Když Lee Harvey Osvald zastřelil Johna Kennedyho, sledoval několik dní před činem pořád dokola film Franka Sinatry Suddenly, kde Frank hraje psychopatického vraha, který chce zastřelit prezidenta… (viac)

Reklama

Reklama