Reklama

Reklama

Dobrovolná obeť

  • Slovensko Obeť kanibala (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Armina Meiwese: německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky (Keri Russell), kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ak nepotrebujete vidieť, ako chlap chlapovi ureže penis, opeče ho na pánvici a prinesie k stolu, kde sa s vykastrovaným podelí o delikátnu večeru pri sviečkach, nepozerajte to. Toto nie je žiadny "estetický Ridley Scott". Rohtenburg nahliada do psychiky kanibala a jeho obeťe, robí to dôstojne, s kvalitnými hercami, v správne ponurých, tmavých až zaďažďených obrazoch a bez samoúčelných exploitatčných scénok, ale vo výsledku nič nevyrieši, a i hlavnú hrdinku, ktorá chcela nájsť odpovede na ťažké otázky, iba rozplače a vyvedie z rovnováhy. K čomu to? ()

Perfo 

všetky recenzie používateľa

Kdyby do filmu nebyla našroubována zbytečná pasáž se studentkou, flashbacky do kanibalova dětství a život jeho oběti před tím, než se "seznámili" mělo by to daleko větší hodnotu a lepší vyznění. Takhle to celé vyšumělo do ztracena. Mělo se to vysloveně soustředit na kanibala... Když jsem se na to tak díval, říkal jsem si, že je velká škoda, že se toho nechopil Haneke ... ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Najväčším záporom filmu je to, že má príliš pomalý rozbeh a pri niekoľkých určitých scénkach vám už od únavy klipkajú oči - čo sa od priemernej réžie Martina Weisza čakať dá. Na druhú stranu je príbeh nepríjemne temný, zaujímavý a snaží sa vás udržať na pozore až do konca, čomu napomáha aj dobrý výber neznámych nemeckých tvárí. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Jestli je tu někdo něčí dobrovolná oběť, tak já tohohle filmu, protože jsem si ho včera večer dobrovolně pustil, aby mě teda trošku napnul. Na přebalu se totiž hrdě ční glosy "film, na který nikdy nezapomenete" nebo "film, který jste nikdy nechtěli vidět," přitom by tam mělo být napsáno spíš něco ve stylu "vařila myšička kašičku, posrala to trošičku." ()

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Film o německém kanibalovi se dal natočit dvěma způsoby.Buď jako krvavý horror nebo jako psycho thriller.Toto dílo se vydává spíš tou druhou cestou.To by mi nevadilo,ale myslím,že by se to dalo udělat líp,přitažlivěji.Já jsem se dost často nudil,takže nevím,jestli ty dvě* hvězdy nejsou ještě milosrdné. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečných událostí, které se odehrály roku 2001 v Německu. (Pepinec)
  • V scéne, keď Armin Meiwes (Oliver Hartwin) prechádza po internete, natrafí na článok s názvom "How to Butcher the Human Carcass". Ide o skutočný článok, ktorý napísal Bob Arson z organizácie Church of Euthanasia a ktorý bol preložený aj do češtiny pod názvom "Úprava lidské mrtvoly ke konzumaci". (whack)

Reklama

Reklama