Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (683)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tragická hravosť s akou nám Binder poskytol prežiť neuveriteľne dojemné okamihy filmu, a ktorá prechádza takmer až do tragikomédie hraničí s dokonalosťou. Tento extrémne citlivý a prirodzene plynúci dej, nepríčetne vynaliezavo napísaný, je postavený na tragédii v podobe straty celej rodiny, ktorá vychádza zo septembrových udalostí roku 2001, avšak len okrajovo. Strata rodiny sa dala kľudne napasovať na akúkoľvek inú nehodu, haváriu, týmto faktom však dostáva film úplne iný, reálnejší a citovo silnejšie pôsobiaci nádych. Herecká základňa má už s dokonalosťou spoločného viac, určite aspoň jeden z pánov zaslúžil aspoň nomináciu na sošku a ja chcem ďalšiu Sandlerovu vážnejšiu rolu. 90%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

" Isteže trpíte, ale ste na to dvaja, ja som na to sám....". Kto by čakal od A. Sandlera tak vážny film? Uveriť mu toho úbožiaka nebol problém (veď je to herec, že?), ale najväčšiu silu má sila priateľstva medzi hlavnou dvojicou. To Sandlerovo správanie mi niekedy nesedelo, pôsobilo na mňa tak trochu nedôveryhodne a nebolo celkom vysvetlené ani to, či si niektoré veci nechcel pamätať, alebo si ich skutočne nepamätal. Napriek tomu je film naozaj vydarený a ukazuje, čo môže dať priateľstvo i človeku, ktorému navonok vlastne nič nechýba a vedie dokonalý rodinný život. Vôbec som netušil, že dej sa bude točiť aj okolo 11.septembra, ale film by sa zaobišiel aj bez viazanosti na tento dátum. Podobná rodinná tragédia by sa dala vyriešiť aj automobilovou nehodou, ale na mnohých Američanov a ich rodiny mala táto tragédia veľký dosah, tak prečo nie? 80% ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Spíš 3 a 1/2. Binder první hodinu trochu přešlapuje na místě a nutí člověka mít rád postavy, o kterých vlastně nic neřekne. Ke konci se naštěstí všechno malinko zvrtne a emoce pořádně vyplují na povrch. Cheadle se Sandlerem hrají bezchybně, ale kdyby měl film malinko rychlejší tempo a tlačilo se víc na emoce, určitě by mu to prospělo. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Povedené drama s několika opravdu silnými emocionálními momenty, které mě skoro rozbrečely. Adam Sandler válí i v nekomediální roli, kdo by to do něj řekl... Příběh je zajímavý a na každého normálního člověka musí aspoň trochu zapůsobit. Na plné hodnocení to ale není, až tak mě ten film nedostal, aby se vyšplhal mezi mou elitu. 80% ()

Kulmon 

všetky recenzie používateľa

Tragický příběh člověka, který přišel o všechno co miloval. Velmi zdařile ztvárněný film, který je přes své ponuré téma občas velmi zábavný. Sympatický herecký výkon předvedl Don Cheadle a psychicky narušeného Charlieho výborně zpodobnil Adam Sandler, který si jistě vyslouží minimálně nominaci na Oscara. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (17)

  • Po příchodu do restaurace si Charlie (Adam Sandler) sundává sluchátka. V jednom z dalších záběrů má však sluchátka opět nasazená. (KucC)
  • Adam Sandler nejprve nechtěl hrát Charlieho, protože si myslel, že jeho postava je nevěrohodná. Roli přijal až po měsíci, když si scénář přečetl znovu. (Kulmon)
  • V soudní síni hraje Charliemu (Adam Sandler) do uší píseň „Love Reign Over Me“ z alba "Quadrophenia" britské skupiny The Who, které je ve filmu také zmíněno. Píseň byla i inspirací pro název filmu. Adam Sandler je sám velkým fanouškem kapely The Who. (oje)

Reklama

Reklama