Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý thriller zaoberajúci sa komplikovanou politikou americkej vlády týkajúcej sa tzv. "mimoriadneho vydávania podozrivých" – extraordinary rendition - globálneho tajného systému prepravy, väznenia a vypočúvania, ktorý bol zriadený po útokoch z 11. septembra 2001 a nepodlieha súdnej kontrole ani požiadavkám extradície. Rendition sa zameriava na životy Douglasa Freemana (Jake Gyllenhaal) – analytika CIA, ktorý začne pochybovať o svojom povolaní po tom, čo bol svedkom brutálneho a nekonvenčného vypočúvania Američana egyptského pôvodu tajnou severoafrickou políciou; Anwara El Ibrahimiho (Omar Metwally) – egyptského chemického inžiniera, ktorý ešte ako chlapec spolu s rodinou emigroval do Spojených štátov, a ktorý je teraz podozrivý z teroristickej činnosti; jeho tehotnej ženy Isabelly El-Ibrahimi (Reese Witherspoon) snažiacej sa nájsť svojho manžela, ktorý údajne zmizol počas letu z Cape Townu do Washingtonu; Alana Smitha (Peter Sarsgaard) – poradcu senátora Hawkinsa (Alan Arkin), ktorý odhalí, že Anwara na príkaz šéfky CIA v boji proti terorizmu (Meryl Streep) odtransportovali do krajiny tretieho sveta, kde ho vypočúvajú; a Abasi Fawala (Igal Naor) – šéfa tajného väzenia, ktorý má svoje vlastné osobné problémy s rebelantskou dcérou Fatimou (Zineb Oukach) a jej priateľom – islamským fundamentalistom Khalidom (Moa Khouas). Rendition trúfalo skúma šedú oblasť medzi správnym a nesprávnym, medzi vpravo a vľavo a odpovede, ktoré nachádza, nie sú jednoduché... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (267)

predators 

všetky recenzie používateľa

Odvlečen je pro mě milým překvapením. Je sice pravdou, že jsem od něj moc nečekal, ale o to víc se mi film líbil. Zachycení hranice chování se k podezřelým osobám z terorismu, donutí člověka se nad tímto tématem zamyslet a dokonce mě donutil během celého filmu nad vším přemýšlet. Na čí stranu se přikloníte při výslechu podezřelého, to už ale nechám na Vás. Takže neváhejte a vžijte se do role "soudce". 80% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ako iste viete, americká nadvláda sa začala postupne formovať v prvej svetovej vojne, ale jej skutočná dominancia sa počíta od skončenia takzvanej studenej vojny. A toto je film, ktorý ťažko označiť za pekný - na to hovorí o príliš ťažkej téme. Ak je súčasnosť, ktorú práve žijeme v skutočnosti nevyhlásenou vojnou proti terorizmu, tak rovnako, ako v každej takejto vojne sa možno opýtať, prečo vlastne vznikla, kto ju chce a kto ňou trpí. Odpoveď na túto poslednú otázku je úplne rovnaká, ako pri všetkých hnusných vojnách Najviac vždy trpia nevinní ľudia. V skutku príjemným prekvapením je, popri otvorenosti a kritickosti tohto námetu, herecké osadenstvo. Celkovo veľmi kvalitné, v prípade niektorých postáv vynikajúce. Meryl Streep, ktorú absolútne nemusím si užíva svoju administratívnu mrchu. Najviac však samozrejme hviezdi Jake Gyllenhaal a tiež skvelá Reese Witherspoon. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Film dávali pozdě večer a mně se pak v noci zdál sen, že jsem u nás na vesnici chtěl nastoupit do autobusu, když v tom mě dva nabušení revizoři zatáhli do zastávky a obvinili ze spoluúčasti na korupčních praktikách naší vlády, protože jsem měl na nohou boty stejného druhu a velikosti, jaké byly namalovány na krabici Davida Ratha. Řeknu vám, že se mi docela ulevilo, když jsem se před polednem probral ve svojí posteli. Co ale ti, kteří se probudí v tmavém sklepě svázaní v kozelci s roubíkem v hubě jen proto, že si nějaká blonďatá bába hraje na Columba? (Nic proti, Meryl, tebe pořád miluju!) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Hviezdne obsadený film s jasným posolstvom, ktorému na malom priestore dominuje M.Streep. R.Witherspoon v úlohe uplakanej manželky nemá veľmi šancu zaujať, zvládli by to aj herečky s menej hviezdnym menom. Opäť téma terorizmus, opäť trochu politiky a menej akcie ako naposledy v Kráľovstve. Kvalitná réžia, no predsa filmu niečo chýbalo aby sa mi viac zaryl do pamäte. Neviem prečo som mal celý čas pocit, že príde nejaký zvrat. Na druhej strane, takých filmov už je viac než dosť, niekedy popletené až tak, že ani sám režisér nevie vysvetliť o čom to je. Takže,prečo si nepozrieť film bez zbytočných mylných odbočiek a zvratov? Slabšie štyri hviezdy. 70% ()

brutale 

všetky recenzie používateľa

Zlátanina o politike, strachu s terorizmu a jednom amíkovi "hrdinovi", čo zachráni nevinného. Pod Gavinom Hoodom vznikla jedna veľká zbytočnosť, plná nelogických ťahov! A pointa? Čo sa vlastne snaží film povedať? Jedno veľké sklamanie, paradox je, že vďaka terorizmu sa dá zarábať napríklad takouto naivnou snímkou, ktorá sa drží pod hranicou priemeru. Keď sa odosobním od tematiky, tak film neponúka skoro nič. Dynamika tu absolútne chýba, nuda sa stane vašim priateľom na 120 minút! Dopozeral som to, iba kvôli očakávaniu, že záver bude pre film záchranou, no ničoho takého sa nedokčáte! A thriller od toho rozhodne nečakajte... ()

Galéria (135)

Zaujímavosti (6)

  • Citace „I fear you speak upon the rack where men enforced do speak anything,“ (Muž, který podstupuje mučení, řekne cokoli, jen aby bolest ustala,) je ze třetího jednání druhé scény hry „Kupec benátský“ od Williama Shakespeare. (jezurka42)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Súvisiace novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Reklama

Reklama