Reklama

Reklama

Keď si rodičia nevedia rady s problémovými tínedžermi, pošlú ich do nápravného zariadenia na Fidži. Výchovný tábor je však v skutočnosti väzením, z ktorého sa nedá utiecť. Steny, ktoré by deti oddeľovali od okolitého sveta, nie sú potrebné, keďže ostrov sa nachádza uprostred Pacifiku. Väzni sú neustále monitorovaní pomocou senzorov a prežívajú krutý teror v rajskej prírode. Dr. Norman Hail, ktorý je vedúcim tábora, spolu so svojimi pomocníkmi vypracovali dokonalý systém šikanovania, v ktorom nechýba brutálne násilie, vymývanie mozgov, ba dokonca ani sexuálne zneužívanie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (148)

KarelR 

všetky recenzie používateľa

No, zdejší obsah je trochu zavádějící. V podstatě jde o to, že si Stormare hraje na filosofa a staví ostrovní tábory na převýchovu problémových teenagerů, do kterých lze nezbedné dítko poslat. Do jednoho z nich se dostane Mila Kunis a pár dalších maníků, kteří mají trochu problémy s respektováním rodičů, a jsou v trochu drsnějších podmínkách nuceni změnit svůj přístup ke společnosti... V Boot Camp rozhodně nejde o nějakou explicitní brutalitu, ale spíš o to, nakolik podobná zařízení mohou fungovat, jak daleko zacházejí tamní "výchovné metody" a jestli je Stormare bůh nebo satan. Po většinu času se tu kráčí po tenké linii mezi tím a chvílemi si říkáte, že za tím napravováním mladých rebelů je vcelku dobrá myšlenka, u které jenom zoufale vázně provedení. Film vychází ze skutečných událostí a všechno spěje ke konečné konfrontaci Stormara s Gregorym Smithem (přítel Mily, který ji přijede zachránit), ale hlavní problém vidím v tom, že se snaží tolik držet reality a po většinu času si tak vlastně zoufáte nad tím, že sledujete to samé pořád dokola. Chápu, že mělo jít hlavně o náhled na to, jaké praktiky se v podobných táborech používaly, ale vůbec by nevadilo, kdyby to bylo celé lehce pohollywoodštěné. Základní atributy bych nechal a neměnil bych ani "poselství", ale jako hlavního hrdinu bych nasadil hláškaře/grázla (něco jako teen verze Sawyera z LOSTu), který by mohl neustále prudit všechny okolo a v závěru by všechny vyfuckoval a odplul s Milou do západu slunce. To by byl film! :) ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Od tohto filmu som neocakaval ziadne nejake megabrutalne tyranie problemovych teenagerov, ale skor dramu o jednom z vychovnych taborov, ktore niekde na svete naozaj existuju a ktoremu sa nieco vymkne spod kontroly, inac by nestalo za to tento film vobec natocit a aj preto mu davam 70%, lebo ma bavil. Aj na nemeckom kanali RTL bezi nejaky reality program, kde rodicia posielaju svojich problemovych teenegarov, ktorich nedokazu zvladnut do vychovnych taborov, vsetko pod dohladom kamery, psychologov a podobne a vidiet, ze tie decka tam dokazali zlomit bez pouzitia brutalnych prostriedkov, ako v tomto filme. Pamätam si, ze ma to celkom zaujalo, lebo som chcel vediet, ako to dopadlo. Urcite sa z nich nestali hned nejaki anjeli, ale pomocou psychologa dokazali ako tak nejaky ten problem vyriesit, aj ked sam neverim tomu, ze by sa im podarilo dostat pod kontrolu vsetky decka tak, aby aj do buducna mali uplne ine zmyslanie alebo sa zrazu milo spravali k rodicom. Podla mna celkom zaujimavy namet, len je natoceny trosku lacnym a pre mnohych nudnym sposobom... 02.08.2010 _______ Mila Kunis - (Sophie) +++ Gregory Smith - (Ben) +++ Peter Stormare - (Norman Hail) +++ Regine Nehy - (Trina) +++ Alejandro Rae - (Jack) +++ Christopher Jacot - (Danny) +++ Tygh Runyan - (Logan) +++ Matthew Smalley - (Nick) +++ Hudba: Normand Corbeil +++ ()

Reklama

Nocturno culto 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na nářez, narůstající nesnášenlivost mezi chovanci, manipulaci vedoucího tábora atd..jenže nic z toho se nekonalo, jen šablonovitý děj navíc bez nějakých zvratů, momentů překvapení. Rádoby útěk do centra ostrova s náramky na nohou byl beznadějný už od začátku..pro mě zkrátka nuda bez nápadů, přidané hodnoty..nezachránila to ani Kunis s nevýrazným Stormarem..jedna hvězda za zvolený leč nenaplněný potenciál a druhá za zvolenou lokaci .. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Samej nepravděpodobnej charakter tam byl. Třeba jak ti stávající pacoši byli vůči těm novejm jak na hajzly, když kdysi v tom byli sami. Měli všichni spáchat protestní sebevraždu, aby z toho ta polepšovnická firma měla průser a měli by klid. Věčný klid. Taky se mi nezdála ta lokace na Fidži. A vůbec všechno tam bylo trochu uhozený a přehnaný. A známe ty kecy, že je to podle skutečné události. Podle skutečnosti je určitě jenom jedna titěrná myšlenka a všechno ostatní je domyšlený. Byla to pitomost. Sympaticky tam na mě působil jenom Gregory Smith. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je údajne na základe skutočných udalostí o tínedžeroch, ktorých posielajú do táborov, aby boli disciplinovaní. Príbeh je zábavný, ale niektorí tínedžeri (ale aj rodičia) vyobrazení vo filme si skutočne zaslúžia, aby ich poslali do nápravného zariadenia alebo do psychiatrickej ambulancie, aby vyriešili svoje problémy. 6/10 ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama