Reklama

Reklama

Ohňostroj márnosti

  • Česko Ohňostroj marnosti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Sherman McCoy, úspěšný muž z Wall Streetu, má přepychový dům, rodinu a milenku Marii. Jednoho dne ji veze z letiště a na dálničním nájezdu omylem zahne do Bronxu. Tváří v tvář světu bídy a zločinu propadnou oba hysterii. Zatímco Sherman odstraňuje z cesty překážku, přiblíží se k autu dvojice černochů. Marie zpanikaří a jednoho z nich vozem porazí. Na policii však nehodu nenahlásí. Všichni, kdo s nehodou přišli do kontaktu, se ji snaží "nafouknout" a vytěžit z ní co nejvíc pro sebe. Nikomu nejde o spravedlnost, ale o manipulaci s fakty ve vlastní prospěch. Sherman je obviněn a málem odsouzen. Díky Petrovi, kterého přece jen začne zajímat pravda, však skutečnost vyjde najevo. Život všech je ovšem zásadně poznamenán... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (24)

  • Melanie Griffith si počas niekoľkodňovej prestávky počas natáčania nechala v New Yorku zväčšiť prsia, a potom pokračovala v natáčaní v Los Angeles. To vyvolalo určité obavy, že jej nové scény sa nebudú zhodovať s tými predchádzajúcimi. (m.a.t.o.)
  • Film sa oficiálne začal natáčať v piatok 13. apríla 1990. Mnohí mali pocit, že natáčanie v ten deň len pridalo na smole, ktorá film sprevádzala od natáčania až do uvedenia v kinách. (m.a.t.o.)
  • Brian De Palma prechádzal počas výroby filmu chudnutím. Jeho strava pozostávala najmä z pukancov, cappuccina, polievky a minerálnej vody. Oholil si aj svoju povestnú bradu, čo je možné vidieť v úvodnej scéne, kde si strihol cameo ako ochrankár. (m.a.t.o.)
  • Morgan Freeman priznal, že nikdy tento film nikdy nevidel a už počas natáčania tušil, že pôjde o komerčný prepadák. (m.a.t.o.)
  • Na konci filmu sme pôvodne mali vidieť aj šermiarský súboj medzi Shermanom McCoyom (Tom Hanks) a Petrom Fallowom (Bruce Willis). Scéna síce bola natočená, no do záverečného zostrihu sa nedostala. (m.a.t.o.)
  • Scéna zo súdnej budovy, zobrazujúca nepokoje v spomalenom zábere, bola natočená v Essex County Courthouse v Newarku, New Jersey. Z filmu bola nakoniec vystrihnutá po negatívnych reakciách na testovacej projekcii. (m.a.t.o.)
  • Aby Kim Cattrall kvôli úlohe vo filme schudla, držala viac ako dva mesiace diétu. Kostýmová návrhárka Ann Roth s jej hmotnosťou aj tak nebola spokojná a povedala Brianovi De Palmovi, že by mala schudnúť aspoň dve kilá, aby vyzerala očarujúcejšie. (m.a.t.o.)
  • Obálka knihy Petra Fallowa (Bruce Willis) na konci je založená na originálnom dizajne pevnej väzby románu Toma Wolfa "Ohňostroj márnosti". (m.a.t.o.)
  • Úvodný one-shot záber, v ktorom Bruce Willis vstupuje do Svetového obchodného centra, trvá 4 minúty a 50 sekúnd. (m.a.t.o.)
  • Bruce Willis bol obsadený kvôli tomu, aby do kín prilákal fanúšikov, hoci iba málo jeho neakčných filmov bolo ziskových. Za účinkovanie dostal 5 miliónov dolárov, rovnako ako hlavná hviezda, Tom Hanks. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama