Reklama

Reklama

Aký je vlastne zmysel života? Táto bez debaty veľmi hlbokomyseľná filozofická otázka trápi dosť jednoduchého dedinčana a notorického lenivca Zeda (Jack Black), od chvíle, čo ochutnal ovocie zo stromu poznania. Jeho nečakané osvietenie ho závratnou rýchlosťou dostane do problémov so zvyškom dediny – takých veľkých, že musí utiecť! Spolu so svojím najlepším priateľom Ohom (Michael Cera), ktorý sa k nemu voľky-nevoľky musí pridať, sa potom vydá na dobrodružnú cestu naprieč... Všetkými podstatnými udalosťami z počiatku nášho letopočtu! Pri pátraní po odpovediach sa, zakaždým v tej najhoršej možnej chvíli, dostávajú do šialených, dych vyrážajúcich situácií, ktoré v mnohých ohľadoch predčia aj ich najdivokejšie sny! A nanešťastie tým zvyčajne neplánovane spôsobia nejakú katastrofu doslova biblických rozmerov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (494)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý je trochu dementný, ale ja som sa pri ňom bavil. Najväčšou chybou je rozhodne to, že sa Ramis, snažil dostať do filmu veľa odkazov a vtipov, pričom to prvé film občas spomaľuje a robí ho ťažkopádnym a potom aj dobré vtipy vyšumia do prázdna. Na druhú stranu je to kopec vydarených vtipov. Takých, pri ktorých som sa naozaj od chuti zasmial a to všetko bolo umocnené faktom, že mám Ceru a Blacka dosť rád. A chlapci nesklamali. Práve pri nich je vidieť, tú neskutočnú Buddy dvojicu, ktorá si krásne sekunduje a každá ma svoju osobnosť a pamätné scény. Rovnako som veľmi potešený z úlohy Olivera Platta, ktorý sú neskutočne vychutnal a ktorého scény boli naozaj veľmi podarené. Síce je to slabšie ako ostatné apattowki, pretože to vo svojej podstate neprichádza z ničím originálnych, ale keď tak nad tým uvažujem ani sa o to moc nesnaží a film sa neberie vážne, čo je na míľe vzdialené od podobného, ale omnoho horšieho 10 000 B.C. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Ach, tak tohle byla parodická krasojízda, kterou já můžu! Jack Black a Michael Cera jsou legendární dvojka, humor je zde na úrovni a že sakra vysoké a celá tahle vizualizace "roku jedna" je prostě skvělá. Rychle to odsýpá, baví to královsky, má to brutální postavy a hláškama se zde nešetří. Kdo miluje parodie, tohle by neměl vynechat!! ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Zoufalá kopie Životu Briana, která bez vlastního nápadu i přes dobré obsazení nudí k smrti. Narážky na bibli postrádají vtipnost a není mi jasná pointa filmu nebo snad smysl, proč vůbec vznikl. Jack Black se snaží, Cera dělá co vždy, ale ani to nestačí. Rok jedna je ztráta času, která má možná dobrou výpravu, ale to je vše. Rychle utíkám za Pythony! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $43,337,279Tržby Celosvetovo $62,357,900Tržby za predaj DVD v USA $8,907,546 //počet predaných kusov 553,138║ Nechutná sucharina z minimom zábavných scén, komédia maximálne do znudenia. /15%/ ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Mňo... tešila som sa, ale nakoniec to bola prevažujúca nuda prekladaná sexuálnymi a fekálnymi fórmi. Pre mňa to celé ťahal Michael Cera, ktorý bol svojou jemnou mimikou skvelou protiváhou Jackovi Blackovi. Jackove škľaby ma príliš nebrali, ale stačilo aby Michael nahodil jemne vystrašený ksichtík a nadvihol obočie a bola som veselá. Občas som sa aj zasmiala, ale skôr aby som vyvážila zachmúrenú grimasu priateľa, ktorý to zaradil medzi odpad a skoro zaspal... ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčelo se v Novém Mexiku a Louisianě. (Cheeker)
  • Jack Black se nechal slyšet, že film bude připomínat spíš pythonovskou klasiku Život Briana, než předchozí Remisovy a Apatowovy filmy. (Pumiiix)
  • Snímek se umístil na 43. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Súvisiace novinky

Krotitelé duchů 3 budou perfektní

Krotitelé duchů 3 budou perfektní

04.07.2012

...anebo vůbec nevzniknou. To říká Dan Aykroyd, který je hlavním hybatelem projektu. Musí se mu nechat, že je optimista a hlavně vytrvalec – o Ghostbusters 3 mluví zhruba od počátku věků a několikrát… (viac)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (viac)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (viac)

Reklama

Reklama