Reklama

Reklama

Váš kamarát potkan

  • Česko Vaši kamarádi hlodavci (viac)
Animovaný / Krátkometrážny / Komédia / Rodinný
USA, 2007, 11 min

VOD (1)

Potkan Remy a jeho rovnako oduševnený brat Emil s nadšením vysvetľujú, prečo by ľudia a potkany mali vzájomne spolunažívať v krásnej symbióze. Svoje hypotézy odôvodňujú historicky a vedecky podloženými faktami. Remy nám pripomenie dejiny, kedy ľudia a potkany žili pokojne vedľa seba a zdieľali historické míľniky spoločného vývoja. Emil nám zároveň predloží niekoľko vtipných potkaních argumentov, prečo by si ľudia mali potkany väčšmi vážiť. Na záver Remy aj Emil odhodia všetky zábrany a zaspievajú pieseň, v ktorej opíšu svoju vysnívanú utópiu – víziu ideálneho vzájomného spolužitia ľudí a potkanov bez bariér, rasových či medzidruhových predsudkov, v úcte a láske, ktorá pretrvá až do konca sveta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý nápad, ktorý sa venuje téme prečo mať rád krysy/potkany v podaní Remyho a Emilea. V tomto krátkom filme 2D animácia funguje výborne. Kraťas je rozdelený do jednotlivých období (Staroveký Rím, čierny mor atď.) a v každej časti je daná sekvencia výtvarne spracovaná tak aby to vyzeralo ako z daného obdobia (samozrejme s úpravami). A to sa mi na tom páči najviac. Videl som aj druhú verziu filmu s komentárom režiséra Jima Capobianca a vedúceho výpravy Natea Wragga, kde rozprávajú o histórii a vzniku filmu a množstvo zaujímavých vecí. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu "vyukovy dokument" pro deti o historii, vyskytu krys a potkanu, vypraveny Remym a Emilem jako bonus na "Ratatouille" DVD. Kupodivu celkem zajimave i stran faktu. I kdyz je to samozrejme okoreneno stylizovanou animaci a pisnickou. Nejdulezitejsi je ale paradoxne opravdu ten text na konci, z ktereho si Remy dela legraci :) Chapu, ze potkani v tomhle Disney / Pixar animaku jsou roztomili, ale faktem je, ze jsou hlodavci jedni z nejhorsich skudcu na svete, a jen v Praze jich je asi 4x vic nez jejich obyvatel :) Takze deti....zadne mazleni s "kamarady z kanalu" :) To radsi reknete rodicum, at vam poridi laboratorniho ;) ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na tomhle kraťasu od Pixaru je vidět, že se tvůrci v tomhle studiu nebojí výzev. Střídají tady různé kresebné styly, hrají si s animací i s animovaným filmem jako takovým a vy sledujete takový malý klenot. Jsou zde skutečně použité různé a krásné výtvarné styly a vypadá to krásně. Příběh není zase tak zábavný, ale potěší. "Vaši kamarádi hlodavci" je vlastně takový animovaný mockumentary o tom, jak jsou krysy vlastně prospěšné. Proč ne? V tomhle podání jeto paráda. Animovaný kraťas nemusí být přece jen groteska. Ukazuje se alespoň jeho žánrová a umělecká šíře. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Animačne pestro spracovaná história potkanov a ich pohybe a rozrastaniu po tejto planéte, samozrejme že sprostredkované vo veselej atmosfére. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Your Friend the Rat " sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Ratatouille. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

3* Docelá milý i poučný předfilm k Ratatouille, A i když byl samotný film populární, tak nejspíš už tito hlodavci ne, a proto se s nimi nic jiného nenatočilo. Možná škoda ... [ PŘÍBĚH:1 /// SMYSL:1 /// ATMOSFÉRA:1 /// TEMPO:2 /// ORIGINALITA:1 /// NÁLADA:2 /// ART:0 /// STYL:1 /// CASTING:X (3*MAX) ] … A bohužel je tu zase to nutné BLÁBOLENÍ BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze, jehož vysvětlení najdete v mém deníčku ... ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (5)

  • Během písničky, také můžeme vidět Duga - psa z filmu Vzhůru do oblak (2009), který je zavěšený na balónku a proletí kolem velkého balónu. (T-enter)
  • S dĺžkou 11 minút a 16 sekúnd sa jedná o dovtedy najdlhší krátky film od Pixaru. (LuiCJ)
  • Známa anglická rokenrolová skupina The Beatles tu má malé cameo. Objaví sa v scéne, kde hrá krysa na bubon. (LuiCJ)

Reklama

Reklama