Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Slavomír 

všetky recenzie používateľa

Spokojne zakričím s úsmevom na tvári: "The heat is on! Oujééé!!!":-))) Z mnohých stránok vynikajúco odvedená práca. Vizuál mi šepká, že celý svet je z betónu. Prevládajú odtiene modrej a modré filtre pokrývajúce dominantné mdlé a sivé farby mesta. Je to len naša maličká 400tisícová bétónová(panelová) džunglička, ale budiš. Kedže príbehy sú ISU, tak sa mohlo scenáristická partia dobre vyšantiť. Skúšal som "predvídateľnosť", pár krát mi môj tip na pokračovanie cesty deja vyšiel, no toľkokrát som sa sekol, takže pred tvorcami dávam klobúk dole. Skladám ho ešte nižšie ak si pripomeniem úžasné tóny záverečnej zvučky, ktorá navodí skutočné emócie. Dosť motania sa okolo kaše a môžem rovno povedať: Konečne máme kvalitný seriál, navyše kvalitný KRIMINÁLNY seriál. Máme byť na čo hrdí." Týmto sa slovenským tvorcom otvorila brána do novej neprebádanej oblasti. Verím, že dozrie čas a raz svetlo sveta uzrie slovenský akčný seriál. ()

mandes 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento seriál videl a nevedel že ho točíme my tak mu dám tri a označím ho za priemernú kriminálku z nemeckej produkcie. Ale na to čo som videl za posledných 15 rokov od nás ma naozaj šokovalo v prvom rade technické spracovanie. Už opening a vynikajúca profesionálna kamera hovorila že tu bude niečo inak. Hudba správne depresívna dobre pomáhala vytvárať atmosféru . A od hercov som čakal len kŕčovitú trpnosť z pre afektovanými výkonmi, ale dočkal som sa solidných výkonov aspoň v hlavných mužský rolách u ktorých skvelo fungovala charizma a sympatie, jednoducho som sa pri nich necítil trapne . Príbeh prvého dielu ma až tak nedostal. Dal by som mu tri a pol ale verím že seriál ponúkne ovela lepšie kúsky. PS: A to že sa seriál točí podla skutočných prípadov je OBROVSKE PLUS+ / lenže nakoľko sa skutočných prípadov drží je už otázne ()

Reklama

Drom odpad!

všetky recenzie používateľa

Uh... čože? Bratia moji čobolácký, nic proti vašim prudce originálním však původním kokotinám, ale tohle... Wikipedie píše, že (cituji) „Jednotlivé epizody byly inspirovány skutečnými příběhy, jež se odehrály na Slovensku”. Já jsem viděl jen několik dílů, ale řekl bych, že „jednotlivé epizody byly inspirovány skutečnými příběhy, jež se odehrály v seriálu Kriminálka Anděl by bylo přesnější. Nu a není divu, když to ti samí scénáristé (a nejen oni) zkapitalizovali jak na N@vě tak ve stejnou dobu i na Markýze. Jenom N@va tu svou verzi natáhla o dva roky, aby to mělo možnost řádně vyhnít. Asi vy všichni kulišáci očekáváte, kolik to asi tak dostane hvězdiček. No budou vám stačit prsty nejen na jedný ruce. Možná dokonce i pouze rybí... ne počkat, rybí prsty s kaší jsou pořád lepší než o 9 dnů mladší slovenská verze české kopírky amerických seriálů, kde i někteří herci jsou podobni svým českým klonům. No takže asi šrapnel... ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je Mesto tieňov jediný slovenský seriál, ktorý má nejakú úroveň. Určite k tomu prispieva aj to, že sa dokáže zaobísť bez opozeraných tvárí, ktoré vidíme pomaly vo všetkom čo sa na Slovensku vyrobí. Herci vytvorili skvelú partiu a scenár je tiež nadpriemerný. To, že prípady sú inšpirované skutočnými udalosťami im ešte pridáva na zaujímavosti. Konečne seriál, za ktorý sa nemusíme hanbiť. ()

elisheva 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle seriál se moc povedl. Herecké výkony se mi líbí (žádné přehrávání), dobré zápletky postavené na skutečných případech a všechno stmeluje výborná hudba, kde se opět zaskvěl Muchow (a další). Takže i když ten díl trochu ztrácí dynamiku, hudba to úspěšně zamaskuje :) Ještě bych vyzvedla skvělou kameru pana Žiarana, tohle tajemné nasvícení tomu dodává opravdu kriminální nádech ;) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Mesto tieňov vyšlo aj v knižnej podobe, napísal ju Marek Zákopčan. (marek.stone)
  • V jednej epizóde si zahral známy slovenský moderátor Martin "PYCO" Rausch. (marek.stone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené