Reklama

Reklama

Kráľ Aztékov

  • Česko Tyranosaurus: Zhouba Aztéků (viac)

V ráji na zemi přežijí jen ti nejvznešenější.
Píše se rok 1518 a španělský dobyvatel Ernesto Rios se chystá prozkoumat odlehlé údolí v Mexickém zálivu. Tam žijí Aztéčtí bojovníci v křehké harmonii s neuvěřitelnými tvory, mezi něž patří i Tyranosaurus Rex. Dobyvatelská touha po hojnosti ale naruší tuto symbiózu a Tyranosaurus spustí vražedné běsnění. Rios tak musí spolu s krásnou aztéckou princeznou zničit tyto obry, aby se sami nestali jejich potravou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (204)

vegetol.mp 

všetky recenzie používateľa

Nechce se věřit že tak solidní řemeslník jako Brian Trenchard-Smith, od kterého mám rád Saharu s Belushim, točí takovéhle zhovadilosti. Blbý televizní film s mizernými triky, ale docela dobrým nápadem, který ovšem totálně nevyužil. A Ian Ziering se na tu roli fakt nehodí. PS: Jinak absence českých titulků mě teda fakt nasrala. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nech žije parochňa Iana Zieringa. Tento chlapík snáď zoberie každú úlohu. Aj dobyvateľa Cortéza. Mám rád takéto blbovinky, pripomína mi to obdobie, keď som v 90. rokoch sledoval béčkové a céčkové opusy v podobnom štýle. CGI má to svoje, pričom T-Rex sa zrejme občas ani nedotýka zeme a ide o námet, ktorý má svoje ako také parametre. Na toto musí byť človek naladený. ()

Reklama

colapso 

všetky recenzie používateľa

Další bomba od DVDedice:-) Herci v kostýmech se absolutně nehodí do prostředí ve kterém hrají(pokud se o nějakém hraní dá vůbec mluvit),rekvizity jsou k smíchu(domorodá osada,nebo mini obětní pyramida),ale hlavně rex vypadá ještě hůř něž v nejnovější verzi PC hry Turok,přes tohle všechno to má jisté kouzlo a pro všechny kteří hltají každé hloupé béčko lze film doporučit ()

curunir odpad!

všetky recenzie používateľa

,,BOH BUDE S VAMI. ALE JA NIE." __ Tyranosaurus bežne nevrhá tieň, nie je ho vôbec počuť a vidieť aj keď je len na dva metre od vás, Cortézova ,,armáda" číta asi 6 mužov vyzbrojených asi o 200 rokov mladšími puškami (to isté platí aj o plachetnici) a jedným delom, náčelník fandí vo futbale Nemecku, pyramída ako je na obrázku je naozaj len na obrázku... To je realita tohoto filmu, bohužiaľ až nehorázne krutá. Na jednu hviezdičku to nevytiahne ani jediný duchaplnejší výkon Jacka McGeea, a tiež pretože aj u iných filmov vítaná 85 minútová stopáž sa tu až neuveriteľne vlečie. A to mám inak túto filmovú sortu celkom rád. ()

S.Kok.i 

všetky recenzie používateľa

Kráľ Aztékov má jeden veľký nedostatok, ktorý podľa mňa netreba konkrétne pomenúvať. Každý kto film videl, určite tuší, alebo vie, aký nedostatok mám na mysli. No aj napriek tomuto technickému hendikepu, si dovoľujem tvrdiť, že titul 30. najhorší film je pre tento počin trošku krutý a zaslúžil by si kapánek viac percent. Napr. na IMDb má 29%, čo je skoro 2,5x lepšie hodnotenie. Áno chápem, nie je to ten tip filmu, pri ktorom budete mať otvorené ústa a tlieskať od nadšenia, no zároveň to nie je ani niečo, čo by malo patriť medzi top300 odpadov Československej filmovej databázy. Aj napriek jednoduchému scenáru a viacerým mínusom, ktoré film obsahuje som sa počas celú dobu pozerania celkom bavil a myšlienkami som ani raz nevybočil. Hercov by som tiež nehádzal do jedného vreca, mne sa väčšina výkonnostne pozdávala a na môj vkus hrali v rámci možností celkom uveriteľne (vadili mi len scénky, kde niekto umieral, tie boli absolútne bez emócii). Niektorí herci si získali aj moje sympatie (čo sa mi nestalo SKORO ani pri jednej časti Final Destination), napr. krásna Dichen Lachman hrajúca postavu Ayacoatl. Za zmienku však stojí aj herec Jack McGee hrajúci postavu Gria. Scénky s nim sú takým odľahčujúcim spestrením filmu a každa jedna ma bavila. Tento komentár pôsobí možno až moc pozitívne, vzhľadom k môjmu hodnoteniu, ale pri tom počte negatívnych komentárov som nechcel byť ďalší hejter a pokúsil som sa to napísať inak. Ak chcete zistiť negatíva filmu, na to je tu ďalších cca 180 komentárov :-) Moje hodnotenie: 35%, 4/10. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)

Reklama

Reklama