Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

To malo byť čo ? Na komédiu málo vtipné, na historický film zas príliš uletené. Scenár, dialógy aj herci (výnimkou je Bettany) o ničom. A tie patetické žvásty o tom "že je rytierom vo svojom srdci ale nie na papieri"... Ony "modernistické prvky" spočívajú v absolútne rušivo použitých rockových songoch .... je to asi ako pustiť do LOTR riadny jazz. Jediná hviezdička za Bettanyho a pekné baby. ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Alan Tudyk, Paul Bettany a Heath Ledger - kombo bavičů které by utáhlo asi jakýkoli film, a s odpočinkovou středověkou komedií o chuďasovi, co to za doprovodu Queen a Bowieho dotáhl na rytíře, fakt nemají problém. Jejich špačkování a gagů, a postmoderního nabourávání představ o tom jak má vypadat historický film mohlo být ještě víc, patos příběhu ke konci už spíš otravuje než aby zůstal jen rámcovou kostrou pro uvolněné vyblbnutí se, ale i tak je to film který i přes minimalitickou náplň zaujme vlastně víc, než většina epických adaptací Krále Artuše. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

S odstupom času (po asi siedmich zhliadnutiach) je Príbeh rytiera synonymum pre špičkovú zábavu, ktorá skvele funguje v akčnej, humornej, romantickej i dramatickej (pri stretnutí so slepým otcom vždy plačem) rovine. Parádne obsadenie, odviazaný Helgeland (jeden z najdusenejších talentov v Hollywoode) a výborný soundtrack. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Asi som staromódny, ale modernistické prvky v tomto filme pôsobili na mňa veľmi rušivo. Hudba by sa ešte dala zniesť, ale ultramoderné róby pani Jocelyn, alebo skandovanie pri zápase, či rôzne pomaľované tváre v štýle anglických rowdies - tak to nie ! Ani neviem ,či to bol film pre teenagerov, alebo akčný, alebo .... ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Keď William (Heath Ledger) prvýkrát uvidí Jocelyn (Shannyn Sossamon) a nasleduje ju na koni do kostola, okolo dverí je lešenie, na ktorom pracuje muž. O chvíľu neskôr, keď duchovenstvo vytlačí Williama z kostola, lešenie je preč. (Arsenal83)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Karlos80)

Reklama

Reklama